TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Fujifilm X30

Flott allroundkamera

Fujifilm X30 er perfekt for de som elsker å fotografere og liker å ha kontroll på bildekvaliteten.

forfatter
Publisert 18.12.14 - 05:00
L&B menerskew
pluss Svært jevn bildekvalitet, praktfull søker og kjappe responser, gjør dette til en av våre favoritter. Ergonomien og batteritiden er langt over snittet i klassen.
minus Med den minste sensoren i testen, ser man tydeligere bildestøy på høy ISO.
Spesifikasjoner
  • Type: 12 Mp kompaktkamera med 2,3” bildebrikke
  • Optikk: 4 x zoom 28-112mm f2,0-2,8
  • Skjerm: 7,6 cm vippeskjermskjerm, 920K billedpunkter
  • Høydepunkt: 2,36 Mp elektronisk søker, Wi-Fi, 12 bilder/s, blitssko, 1080p HD-video
  • Pris: 4.999 kr
  • Web: fujifilm.no
Veil. pris 4999 Produktside

Designet er ikke det eneste som er tiltalende med Fuji-kameraet. Her får man en utmerket elektronisk søker, som er stor skarp og rask. Kameraet er meget godt utstyrt med Wifi og testens raskeste skuddtakt på 12 bps. Den lyssterke 28-112mm zoomen har vi testet før i forgjengeren X20, og X30 har den samme 12 Mp bildebrikken, bare med en oppgradert bildesensor. Den vippbare skjermen er praktisk, men det er ikke en pekeskjerm. Praktisk er også den programmerbare funksjonsringen rundt objektivet, som du kan bruke til blenderinnstilling hvis du vil.

Bildekvalitet
De færreste vil bli skuffet over bildekvaliteten. Bildene er skarpe og det er rikelig med skarpt gjengitte smådetaljer å finne for den som vil bruke lupe. Det skyldes en vellykket kombinasjon av god optisk ytelse og Fujis X-trans bildebrikke. Fargegjengivelsen er jevn med svært god metning, og det er ikke mye bildestøy før ved 1600 ISO. Grensen for brukbare filer ligger rundt 3200 ISO. Alt over det kan fort bli veldig grumsete. Men bildedynamikk og kontrast er svært bra på X30, noe som gjør dette til et av de beste småkameraene i denne klassen.

I bruk
Kjapt er det også. Autofokusen henger godt med i godt lys, og skuddtakten på 12 bps er fremragende. Det er ikke noe actionkamera, men du kan fange begivenheten i korte serier og være sikker på at du sitter igjen med et skarpt bilde. Kameraet ligger svært godt i hånden, med store gummierte flater og et håndgrep, og mange av knappene kan programmeres. Søkeren er nesten et kapittel for seg selv, stor og skarp som den er, og den manuelle zoomen er en glede å bruke.

Videokvaliteten er egentlig det eneste vi ikke er imponert over. Ellers er Fuji X30 et glimrende kamera som det er en fryd å fotografere med. Det stiller seg ikke i veien for fotografen med mange logiske brister og er et gjennomført verktøy av høy kvalitet, som leverer høy bildekvalitet i de aller fleste situasjoner. Et utmerket kamera for entusiaster som elsker å ta bilder.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sony Alpha QX1

Kult og litt sært kamera

Her er kameraet som gjør mobilen din til et proffkamera.

Med utskiftbar optikk og god bildekvalitet, er QX1 et attraktivt tilbehør til mobiltelefonen. Det er som å sette et speilreflekskamera foran mobilen, med fordelene og ulempene det medfører.
Alle operasjoner gjøres med forsinkelse, og det er litt for frustrerende å bruke, mener vi.

Canon Powershot G7 X

Proffkvalitet i lommen

Det minste kameraet i testen er så bra at få vil trenge noe bedre.

Nær strøken bildekvalitet, enkel betjening og praktisk pekeskjerm, gjør Canon-kameraet til et av de beste i klassen.
I denne klassen forventer man søker, som ikke finnes. Ikke som tilbehør heller.

Panasonic Lumix LX100

Enestående kompetent kamera

Man får i pose og sekk i Panasonics beste kompaktkamera, som har alt man kan ønske seg - også høy bildekvalitet.

Uvanlig godt utstyrt kamera med stor elektronisk søker, lyssterk zoomoptikk, 4K-video og flerformat bildebrikke. Bildekvaliteten er det heller ikke noe i veien med.
Skarpheten og oppløsningen faller på høy ISO og vi savner et innstillingshjul.

Leica X

Kostbar luksuskompakt

Få kameraer gir så mye eierglede som et Leica-kamera. Men da er forutsetningen at det holder hva det lover.

Lynraskt og sylskarpt. Med dette kameraet skal det godt gjøres å gå glipp av motivet. Testens beste ergonomi.
Mye grums på høy ISO og markert fall i skarphet på full tele.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde