TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Canon Powershot G7 X

Proffkvalitet i lommen

Det minste kameraet i testen er så bra at få vil trenge noe bedre.

forfatter
Publisert 18.12.14 - 05:00
L&B menerskew
pluss Nær strøken bildekvalitet, enkel betjening og praktisk pekeskjerm, gjør Canon-kameraet til et av de beste i klassen.
minus I denne klassen forventer man søker, som ikke finnes. Ikke som tilbehør heller.
Veil. pris 5999 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: 20 Mp kompaktkamera med 1” bildebrikke
  • Optikk: 4,2 x zoom 24-100mm f1,8-2,8
  • Skjerm: 7,6 cm vippeskjerm, 1 Mp billedpunkter
  • Høydepunkt: Pekeskjerm, Wi-Fi, 6,5 bilder/s, bildestabilisator, 1080p HD-video
  • Pris: 5.999 kr
  • Web: canon.no

Canon-PowerShot-G7xCanons beste kompaktkameraer er som regel mye større enn dette. Men de er ikke noe særlig bedre. For Powershot G7 X er et virkelig vellykket kamera. Det er ikke det kjappeste i klassen, men det går ned i lommen og leverer bildekvalitet tilsvarende referansen i klassen: Sony Cyber-shot RX100 III. Som forresten har et fortrinn i innebygget elektronisk søker. Noe G7 X ikke har. Men Canon-kameraet har en praktisk pekeskjerm, og viser seg å ha bedre betjeningsvennlighet. De to kameraene deler den samme 20 Mp 1-tommers bildebrikken, men G7 X har lengre 4,2 x zoom på 24-100mm.

 

Bildekvalitet

For de som lurer, er det ingen synlig forskjell i bildekvalitet mellom Canon- og Sony-kameraet. Her får man svært god fargegjengivelse og bildedynamikk, med utmerket kontrast og god skarphet. Med unntak for i hjørnene på 24mm vidvinkel og største blenderåpning. Da må man blende ned til f5,6 for å få jevnest mulig skarphet. Ellers er skarpheten meget jevn – og høy, og den faller egentlig ikke før bildestøy dukker opp ved 1600 ISO-følsomhet. Bildestøyen blir ikke plagsom før ved 3200 ISO, men de færreste av oss trenger så høy følsomhet når man har såpass lyssterk optikk.

 

I bruk

Canon-kameraet er kjapt i godt lys, med bra skuddtakt og en praktisk pekeskjerm. Du kan navigere rundt i menyen og endre innstillinger, og du kan ta bilde med fokus og lysmåling akkurat der du vil med en lett berøring på skjermen. Det mangler som nevnt søker, og det er heller ikke mulig å koble til en ekstern, så trenger man søker må man legge ut 1.500 kr mer for et RX100 III. Men Canon-kameraets programhjul og eksponeringskompensasjon er bedre å bruke og selv om det er lite, ligger det bedre i hånden. Funksjonsringen rundt objektivet kan også programmeres.

Canon-kameraet er det beste lommekameraet for de som krever høyest mulig bildekvalitet, og kan unnvære en søker. Det er kjapt, lite, lett, enkelt og bruke, og du blir ikke skuffet over bildekvaliteten.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony Alpha QX1

Kult og litt sært kamera

Her er kameraet som gjør mobilen din til et proffkamera.

Med utskiftbar optikk og god bildekvalitet, er QX1 et attraktivt tilbehør til mobiltelefonen. Det er som å sette et speilreflekskamera foran mobilen, med fordelene og ulempene det medfører.
Alle operasjoner gjøres med forsinkelse, og det er litt for frustrerende å bruke, mener vi.

Fujifilm X30

Flott allroundkamera

Fujifilm X30 er perfekt for de som elsker å fotografere og liker å ha kontroll på bildekvaliteten.

Svært jevn bildekvalitet, praktfull søker og kjappe responser, gjør dette til en av våre favoritter. Ergonomien og batteritiden er langt over snittet i klassen.
Med den minste sensoren i testen, ser man tydeligere bildestøy på høy ISO.

Panasonic Lumix LX100

Enestående kompetent kamera

Man får i pose og sekk i Panasonics beste kompaktkamera, som har alt man kan ønske seg - også høy bildekvalitet.

Uvanlig godt utstyrt kamera med stor elektronisk søker, lyssterk zoomoptikk, 4K-video og flerformat bildebrikke. Bildekvaliteten er det heller ikke noe i veien med.
Skarpheten og oppløsningen faller på høy ISO og vi savner et innstillingshjul.

Leica X

Kostbar luksuskompakt

Få kameraer gir så mye eierglede som et Leica-kamera. Men da er forutsetningen at det holder hva det lover.

Lynraskt og sylskarpt. Med dette kameraet skal det godt gjøres å gå glipp av motivet. Testens beste ergonomi.
Mye grums på høy ISO og markert fall i skarphet på full tele.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde