Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Polar Verity Sense

En fremmed fugl i redet

En pulsmåler som har samme type pulsmåling som en smartklokke. Uten å være en klokke ... Mildt sagt forvirrende.

Skrevet av / 12.06.24 - 11:00
Polar Verity Sense
Åsa Warme Hallén

Her finner jeg testens unntak, som dessuten kaster rundt på argumentene for å bruke pulsmåler som jeg skrev i innledningen til denne testen. Ikke nok med at du ikke i skal feste dette båndet rundt brystet, det har dessuten optisk pulsmåling – akkurat som en smartklokke.

Jeg forsøker å lese meg til en forklaring på hvorfor Polar har valgt denne løsningen, men gåten forblir uløst.

Les også Når hundredelene betyr noe Et par sporty solbriller som skal vise tempo og annen matnyttig informasjon inne i selve glasset når jeg er ute og springer eller sykler. Fungerer det virkelig?

Med dette konstatert er det på tide å sette i gang. I pakken finner jeg litt flere saker enn hos de andre testdeltakerne. Foruten det elastiske båndet finner jeg også selve sensoren og en liten klype som sensoren skal plasseres i om jeg skal ut å svømme. Denne klemmen setter jeg så fast i remmen ved tinningen på dykkerbrillene mine, så måles puls, distanse, tempo og antall runder i bassenget. Med i pakken finnes også en USB-adapter som jeg trenger for å kunne lade sensoren.

Polar
Tilbringer du gjerne tid i svømmebassenget, kommer denne lille dingsen til sin rett. Her putter du sensoren, og så fester du hele herligheten på dykkerbrillene dine ved tinningen. Så måles pulsen der. På den måten slipper du et forstyrrende moment rundt brystet. Smart!

Jeg innser raskt at det er mange småsaker som kan forsvinne. Heldigvis har Polar vært smarte nok til å sende med en liten nettpose hvor sakene kan bo når de ikke er i bruk. Takk for det, Polar.

Dette er testens eneste deltaker som har en sensor som jeg kan/trenger å lade. En lading holder til omkring 30 timer, og avhengig av hvor mye og ofte du trener, er det opp til deg å avgjøre om det er mye eller lite.

I bruk

Jeg kan velge om jeg vil feste båndet på under- eller overarmen. Personlig synes jeg det er litt ubekvemt og at det føles litt trangt til å begynne med, men etter en stund inne i treningsøkten er fokuset flyttet, og jeg kjenner ikke til det lenger.

Når pulsmåleren er på plass, starter jeg den ved å trykke på en liten knapp på sensoren. Går jeg så inn i Polar Flow-appen, får jeg spørsmål om jeg vil benytte meg av klokke eller sensor ved målingen. Veldig smidig.

Polar
Når jeg skal starte en treningsøkt via appen kan jeg velge hvilken enhet som pulsen skal måles fra. (Skjermdump fra app)

Polar Verity Sense er utstyrt med seks optiske sensorer, og målingen føles korrekt hele veien. Derimot kan jeg oppleve en viss forskjell på hvor raskt den reagerer på tempovekslinger i intervaller sammenlignet med en pulsmåler med EKG-måling. Ikke helt uventet.

Informasjonen i Polar Flow-appen er ikke like inngående og detaljert som hos Garmin, men kan være tilstrekkelig likevel.

Polar
På en spinningtime gir pulsmåleren (til venstre) og smartklokken omtrent samme sluttresultat. (Skjermdumper fra apper)

Fordeler …

Ettersom sensoren er avtakbar, er det bare å legge båndet ned i en vaskepose og inn i vaskemaskinen for å holde det hygienisk og friskt.

Polar Verity Sense er den eneste pulsmåleren i testen som man kan starte direkte via appen på telefonen, noe som er helt supert om du skulle glemme å ta med deg klokken eller helt enkelt ikke vil bruke penger på en smartklokke.

… og ulemper

Om du av en eller annen grunn ikke får med deg både mobil og klokke, er det kjørt. Pulsmåleren logger ingen informasjon om den ikke først kobles opp mot en enhet. Noe den har til felles med Suunto i denne testen.

Les også Morsom løsning Shokz presenterer en ny hodetelefon med "direct pitch air conduction technology". Prislappen er litt høy, men hvis den er god, kan det være verdt det.

Om det er en ulempe eller ikke, er opp til deg å bedømme, men ettersom målingen skjer optisk, blir den generelt ikke like eksakt som en måling som gjøres med EKG (med brystbånd).

Etter bare et par gangers bruk ser båndet slik ut. Det er faktisk litt trist. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Er grunnen til å kjøpe en pulsmåler at du vil bruke den sammen med trening hvor det er en ulempe å ha noe på armen, er jo ikke dette et strålende alternativ.

Konklusjon

Personlig har jeg ikke noe imot Polar Verity Sense. Måleresultatene er relevante og de presenteres fint og oversiktlig i appen. Men grunnene til å trene med pulsmåler er i hovedsak tre. Dels skal målingen være mer eksakt og direkte takket være EKG-måling. Dels skal målingen skje på en kroppsdel (rundt brystet) som ikke påvirkes på samme måte av bevegelser som armen, og sist, men ikke minst skal selve sensoren ikke være i veien ved treningsformer som en klokke ikke fungerer til. Derfor blir holdningen min litt todelt.

Karakter
Polar Verity Sense
Basic

Home mener

Fungerer uten klokke. Båndet kan vaskes. Smart svømmetilbehør. Dårlig kvalitet på båndet. Må være koblet til en enhet for å måle.

Også i denne testen:

3 pulsmålere

Garmin HRM-Pro Plus

Nesten full pott

Garmin er ingen nybegynner og det merkes – på nesten alt.

Brukervennlig. Måler pulsen uten å være koblet til en enhet.
Prisen. Kan ikke vaskes.
Les hele testen

Suunto Smart Heart Rate Belt

Prisgunstig og bra

Testens billigste pulsmåler kommer fra Suunto

Prisen. Båndet kan vaskes.
Må være koblet til en enhet for å måle.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top