Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin HRM-Pro Plus

Nesten full pott

Garmin er ingen nybegynner og det merkes – på nesten alt.

Skrevet av / 12.06.24 - 11:00
Garmin HRM-Pro Plus
Åsa Warme Hallén

Garmin er trolig ikke et ukjent fenomen for noen, i deres lagoppstilling finner du alt fra personvekter   til flyelektronikkløsninger. Men akkurat nå er det pulsmålere som gjelder, og selv her har de produkter å tilby.

Jeg har Garmin HRM-Pro Plus, en av toppmodellene, som i tillegg til at den måler pulsen også måler løpsdynamikk, kadens, skrittlengde, med mer. For å få det meste og beste av pulsmåleren tester jeg den sammen med Garmin Forerunner 265.

Garmin
Sammenlignet med Samsung-klokken min, som har optisk måling, ser en treningsøkt slik ut. Forskjellene mellom EKG-måling og optisk måling er ikke-eksisterende på denne typen trening. (Skjermdump fra app)

Å komme igang

I pakken finner jeg pulsmåleren, som i dette tilfellet har en sensor som ikke kan fjernes. Selve båndet er ganske bredt og stabilt, og minner veldig mye om det fra Suunto.

Les også Sov godt takket være teknikken For å våkne pigg og uthvilt må du sovne godt og sove rolig. Noe som kan være lettere sagt enn gjort.

Om jeg vil, kan jeg koble sammen pulsmåleren direkte med appen Garmin Connect uten å benytte meg av en klokke. Når har jeg jo faktisk en klokke til disposisjon, så jeg velger å koble sammen samtlige enheter.

Sammenkoblingen er rask og smidig.

Å bruke

Brystbåndet er enkelt å feste og smidig å justere i størrelse. På undersiden sitter to kontaktflater (elektroder) som jeg fukter litt lett for å få kobling mellom kropp og pulsmåler.

I sann Garmin-ånd er håndteringen smidig og smertefri. I de tilfellene jeg bruker både Garmin Forerunner 265 og pulsmåler, er det pulsmålerens måling som ”tar over” og logges i appen. Det ser jeg ved at et lite hjerte blinker når den søker etter puls. Når hjertet slutter å blinke, har klokken kontakt med sensoren, og det er bare å sette igang.

Garmin
I appen kan jeg se hvilken enhet som brukes for å logge treningen. (Skjermdump fra app).

For å logge en treningsøkt må jeg starte det på en klokke; det er altså ikke mulig å starte en treningsøkt i appen. Men skulle du glemme å ta med klokken, er det likevel ikke helt kjørt, da pulsmåleren likevel logger treningen. Det den derimot ikke har kontroll på, er hvilken type fysisk aktivitet du holder på med.

Under en spinningøkt med korte intervaller kan jeg merke at pulsmåleren reagerer raskere på tempovekslingene enn klokken på håndleddet gjør – selv om sluttresultatet med for eksempel makspuls blir det samme. Om det er viktig eller ei, er naturligvis opp til deg å avgjøre.

Garmin
Glemmer jeg å starte en treningsøkt på klokken, eller helt enkelt glemmer å ta den med meg, er det likevel ikke helt kjørt. Pulsmåleren logger puls og bevegelse selv om den naturligvis ikke kan liste opp hvilken aktivitet jeg har benyttet meg av. Helt så smart har den ikke blitt. (Skjermdump fra app).

Fordeler …

Garmin HRM-Pro Puls har, akkurat som de øvrige deltakerne i testen, intern lagring slik at du ikke trenger å ha med en masse ekstra unyttige ting når du skal ut på treningsrunden din. Du kan starte treningsøkten din på klokken, og så la både mobil og klokke forbli hjemme. Dataene dine synkes så snart pulsmåleren kommer i nærheten av enhetene igjen.

Les også Morsom løsning Shokz presenterer en ny hodetelefon med "direct pitch air conduction technology". Prislappen er litt høy, men hvis den er god, kan det være verdt det.

Nå har jeg ikke vært nødt til å bytte batteri ennå, men ifølge produsenten skal det nå være betydelig enklere å bytte batteri enn det var tidligere. Enkelt er jo alltid bra.

… og ulemper

Av en eller annen grunn, som for meg er fullstendig ubegripelig, er det ikke mulig å fjerne sensoren på HRM-Pro Puls. Hvorfor Garmin har tatt dette valget har jeg ingen som helst anelse om, men selv de kan tydeligvis ha litt utur når de tenker. Konsekvensen av dette blir altså at jeg ikke kan vaske pulsmåleren skikkelig. Visst, i instruksjonene fremgår det klart og tydelig hva jeg skal gjøre for å holde produktet mitt i beste stand, men likevel … HRM-Pro Plus skal vaskes for hånd etter hver syvende bruk og/eller hver svømmetur i bassenget. Lykke til med å ha kontroll på det …

Konklusjon

Garmin HRM-Pro Plus er testens dyreste pulsmåler, og jeg synes det er veldig synd at man ikke har mulighet til å holde den frisk og ren. Derimot gir den mest data til brukeren og logger puls selv uten at du aktivt starter en treningsøkt. Måleresultatene føles relevante, og selv om det er appen, Garmin Connect, som presenterer resultatene, er det jo pulsmåleren som må ta æren for å ha samlet inn informasjonen.

Karakter
Garmin HRM-Pro Plus
Basic

Home mener

Brukervennlig. Måler pulsen uten å være koblet til en enhet. Prisen. Kan ikke vaskes.

Også i denne testen:

3 pulsmålere

Polar Verity Sense

En fremmed fugl i redet

En pulsmåler som har samme type pulsmåling som en smartklokke. Uten å være en klokke ... Mildt sagt forvirrende.

Fungerer uten klokke. Båndet kan vaskes. Smart svømmetilbehør.
Dårlig kvalitet på båndet. Må være koblet til en enhet for å måle.
Les hele testen

Suunto Smart Heart Rate Belt

Prisgunstig og bra

Testens billigste pulsmåler kommer fra Suunto

Prisen. Båndet kan vaskes.
Må være koblet til en enhet for å måle.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top