Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Suunto Smart Heart Rate Belt

Prisgunstig og bra

Testens billigste pulsmåler kommer fra Suunto

Skrevet av / 12.06.24 - 11:00
Suunto Smart Heart Rate Belt
Åsa Warme Hallén

Jeg har testet et par klokker fra finske Suunto og alltid vært veldig fornøyd. Nå har tiden kommet for en pulsmåler fra samme produsent. Spennende!

For å få det beste ut av Suunto smart heart rate belt trenger man en nyere Suunto-klokke. Jeg har fått låne en riktig flott Suunto Race i lekker lilla – men det er en annen historie.

Les også Massasje når og hvor du vil Velgjørende massasje så ofte jeg vil uten å forlate hjemmet. Det takker vel ingen nei til?!

Selve brystbåndet som jeg skal feste rundt brystet er mer eller mindre identisk med det fra Garmin. Stabilt og skikkelig. Forskjellen er derimot at selve sensoren kan fjernes. Noe jeg er veldig takknemlig for, ettersom det innebærer at brystbåndet kan vaskes for å holdes rent og friskt.

Sensoren på pulsmåleren er enkel å ta bort for å kunne vaske brystbåndet i vaskemaskinen. Takk for det, Suunto. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Å komme i gang og bruke

Det er enkelt å feste og justere brystbåndet. På undersiden sitter to kontakter (elektroder) som jeg må fukte litt for å få kobling mellom kropp og pulsmåler. Brystbåndet sitter stødig og stabilt på plass uten å gnage eller bevege seg.

Når jeg går inn i Suunto-appen for å finne enheter som man kan koble sammen, finner jeg ingen pulsmåler i det hele tatt, men derimot at det er enkelt å koble sammen mobil og klokke. Jeg går da ut fra at her må man ha en klokke for å fange opp informasjonen.

For å starte en treningsøkt trenger jeg altså å gå via klokken, noe jeg også trenger å gjøre for at selve målingen skal skje via pulsmåleren, jeg går inn under innstillinger, tilkoblinger og finner parkoble sensor. Ikke helt selvfølgelig til å begynne med, men ingen problemer når jeg vel vet om det.

På søndager har jeg for vane å kjøre intervaller på spinningsykkel, og her reflekterer jeg over at pulsmåleren, akkurat som forventet, reagerer raskere på tempovekslinger enn en smartklokke med optisk måling  gjør.

Suunto har en veldig bra og informativ app der du kan lese, vri, vende og analysere hvor mye du vil.

Suunto
Ved sammenligning mellom Suunto (pulsmåler vestre) og Samsung-smartklokken etter avsluttet treningsøkt fremgår det at sammenstillingen av målingene er ganske lik. (Skjermdump fra apper).

Fordeler …

Ifølge produsenten går det utmerket å vaske det elastiske båndet, uten sensoren selvfølgelig, i vaskemaskinen på 30 grader. Det gir absolutt et kryss i margen.

Når du vil starte en treningsøkt kan du la både klokke og mobil bli igjen hjemme, for pulsmåleren har, som de øvrige i testen, intern lagring som senere synkes når enhetene kommer i nærheten av hverandre igjen.

Les også Når hundredelene betyr noe Et par sporty solbriller som skal vise tempo og annen matnyttig informasjon inne i selve glasset når jeg er ute og springer eller sykler. Fungerer det virkelig?

… og ulemper

For å starte en treningsøkt må jeg ha klokken for hånden og personlig synes jeg at det er litt begrensende. Fremfor alt da pulsmåleren ikke logger puls automatisk uten at en økt er aktivt påbegynt, som pulsmåleren fra Garmin gjør. Jeg tror nok at det er en vanesak og at det etter et par ganger ikke er et problem i det hele tatt. Men likevel verdt å notere.

I de tilfellene jeg har både pulsmåler og klokke i løpet av en treningsøkt, kan jeg ikke være helt sikker på at selve målingen faktisk skjer fra sensoren på pulsmåleren. Det vises ikke på klokken og fremgår ikke i appen, etter det jeg kan se i alle fall. Jeg må helt enkelt bare stole på at jeg har fått til innstillingene riktig.

Konklusjon

Suunto smart heart rate belt er en bra, brukervennlig og bekvem pulsmåler som ligger veldig bra i pris så lenge du er innforstått med at du må starte treningsøkten din via en klokke. Resultatet av min anstrenging presenteres på en fin og informativ måte sett i Suunto-appen, og alt i alt blir dette testens beste kjøp.

Karakter
Suunto Smart Heart Rate Belt
Basic

Home mener

Prisen. Båndet kan vaskes. Må være koblet til en enhet for å måle.

Også i denne testen:

3 pulsmålere

Polar Verity Sense

En fremmed fugl i redet

En pulsmåler som har samme type pulsmåling som en smartklokke. Uten å være en klokke ... Mildt sagt forvirrende.

Fungerer uten klokke. Båndet kan vaskes. Smart svømmetilbehør.
Dårlig kvalitet på båndet. Må være koblet til en enhet for å måle.
Les hele testen

Garmin HRM-Pro Plus

Nesten full pott

Garmin er ingen nybegynner og det merkes – på nesten alt.

Brukervennlig. Måler pulsen uten å være koblet til en enhet.
Prisen. Kan ikke vaskes.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top