Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Shokz OpenFit

Annerledes og bra

Shokz presenterer en ny hodetelefon med "direct pitch air conduction technology". Prislappen er litt høy, men hvis den er god, kan det være verdt det.

Skrevet av / 16.08.23 - 09:04
Shokz OpenFit
Åsa Warme Hallén

Jeg får et stort smil om munnen kun av å ta etuiet ut av esken. Sober beige med matt finish. Luksuriøst, deilig og tiltalende. Hvis du tilhører “den svarte generasjonen”, trenger du ikke bekymre deg – de finnes også i svart.

Shokz-etui-stangt Shokz Etui öppet
<
>
Det beigefargede etuiet er faktisk veldig fint! Og på innsiden bor hodetelefonene trygt og godt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Shokz open fit er ment å fungere som en allroundklokke, også til trening, og fokuset i denne testen er mest på hvordan den leverer i treningssammenheng.

For å bli klassifisert som treningsklokke er et av kravene mine at de tåler fukt, regn og svette. Testobjektet er IP54-klassifisert, noe som betyr at den tåler nettopp det. Men den tåler nok ikke at man glemmer den i lommen og putter den i vaskemaskinen.

Les også Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere Vi blir bare eldre og eldre. Men hva er meningen med å bli eldre om man ikke holder seg frisk? Og hvordan vet jeg om jeg får tilstrekkelig med aktivitet i forhold til søvn og restitusjon?

Passform og teknologi

Det er selvfølgelig utrolig viktig at en hodetelefon som du bruker under trening sitter godt og ikke sklir rundt og dermed tar oppmerksomheten fra selve treningen. Ørene mine elsker generelt ikke propper, men under fysisk aktivitet foretrekker jeg det likevel fordi det blir så varmt med over-ear-hodetelefoner og i tillegg sitter de som regel ikke like godt når man beveger seg.

Shokz OpenFit
Shokz OpenFit ser ikke ut som en tradisjonell in-ear-hodetelefon, men det er den heller ikke. Øreproppen føles stabil og solid, samtidig som den er veldig myk og fleksibel. (Foto: Åsa Warme Hallén)

OpenFit er ikke en in-ear-hodetelefon som er ment å stenge verden ute, men plasseres rett over/før selve øregangen uten å tette den til, derav navnet – open fit. For at den skal holde seg på plass, er den utstyrt med en løkke som plasseres rundt øret.

Shokz OpenFit sitter faktisk så godt at jeg glemmer at jeg har dem på meg selv etter at musikken har sluttet! De verken klemmer eller trykker noe sted, og de beveger seg ikke ut av plass. Myke, fleksible og enkle å bruke.

Teknologien som Shokz bruker, kalles “direct pitch air conduction”, noe som betyr at lydbølgene, takket være plasseringen av øreproppen, ledes direkte inn i øregangen ved hjelp av luften.

Den åpne passformen gjør at jeg ikke er avskåret fra omgivelsene og kan høre hva som skjer rundt meg selv når jeg lytter til favorittmusikken min. Om dette er bra eller dårlig, avhenger selvfølgelig av hva og hvor du trener. Noen ganger er det en fordel, andre ganger en ulempe.

Appen

I testeksemplaret jeg fikk tilsendt, er det ingen indikasjon på at det finnes en tilhørende app. Det finnes ingen QR-kode, og den er ikke nevnt noe sted.

Men det finnes en app, beleilig nok kalt Shokz. Selvfølgelig trengs det en oppdatering, og jeg tenker i mitt stille sinn at hvis jeg fikk 100 kroner hver gang jeg ble bedt om å oppdatere et produkt, kunne jeg snart slutte å jobbe …

Shokz-appen-1 Shokz appen 2 Shokz appen 3
<
>
"Bass Boost" tilfører ikke noe særlig trykk, men demper heller luftigheten og rommet og gjør lydbildet litt mer kompakt. "Treble Boost" fungerer etter min mening best på lydbøker, men også på klassiske stykker og meditasjonsmusikk. (Skjermbilde fra appen).

Du kan styre pluggene med berøring, og i appen kan du tilpasse disse innstillingene hvis du ønsker å ha det på en annen måte.

Det finnes ingen forhåndsinnstilte lydinnstillinger som pop, rock eller akustisk, slik mange hodetelefoner har. Derimot kan du lage og lagre dine egne equalizer-innstillinger avhengig av hvilket humør du er i, eller hvilken musikk du lytter til.

Les også Hverdagsluksus En vinduspusserrobot!? Finnes det faktisk, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørsmålene er mange, og jeg skal se om jeg lykkes med å få frem noen svar.

Lydkvalitet

Som vanlig kaster jeg meg over pluggene og begynner å bruke dem med en gang. Hvis det finnes en bruksanvisning, pleier jeg å lese den raskt for å se om det er noe spesielt jeg bør tenke på. Som jeg nevnte tidligere, er det ikke nevnt noe om en app, så jeg gikk rett og slett uten app til å begynne med. Og det fungerte helt uten skam for OpenFit.

Lydbildet er utrolig åpent, deilig og luftig, og det, sammen med designet, gjorde meg trygg på at det jeg spilte, ble hørt høyt og tydelig av de rundt meg. Men det var ikke tilfelle. Jeg måtte faktisk spille ganske høyt for at omgivelsene skulle høre hva jeg hørte.

Shokz OpenFit
OpenFit sitter godt på plass i øret. Og hvis jeg av en eller annen grunn bare vil lytte med ett øre, fungerer det også. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg var bekymret for at den åpne passformen ville bety at lyden ville bli utvannet på veien fra øreproppen og inn i øret, men det er både bass og diskant, og selv sarte, skjøre toner kommer gjennom. Treningslisten min inneholder heavy rock og dansebandcovers, og yoga- og meditasjonsøktene mine er veldig instrumentale og delikate. Og selv om det ærlig talt ikke er full pott på alle parametere, er det definitivt godt nok, og litt til, til treningsformål.

Som vanlig ringer jeg datteren min, som er den største kritikeren når jeg snakker i hodetelefoner, men også her får Shokz OpenFit godkjent.

Konklusjon

Shokz OpenFit er et fantastisk komfortabelt headset som jeg kan ha på meg hele dagen uten at ørene protesterer. Lydbildet er åpent, luftig og fint uten å være tynt og kjedelig. Hvis du har behov for å stenge verden ute, bør du investere i en annen hodetelefon med annen teknologi, men hvis du vil ha en hodetelefon som tåler fysisk aktivitet og du og ørene dine setter pris på open fit-ideen, kan jeg bare anbefale denne hodetelefonen.

Karakter
Shokz OpenFit
Premium

Home mener

Passformen. Lyden. En ekte "bruk-den-langt"-ørepropp. Pris. Passer ikke for deg som vil stenge omverdenen helt ute.

2 hendelser på “Shokz OpenFit”

  1. Åsa Warme Hallén

   Tack för tipset Svein 🙂
   Jag anser också att prislappen är lite hög och finns det billigare alternativ så är det ju jättebra!

   Hälsningar Åsa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top