Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil og brukervennlig

Testens største og dyreste vekt kommer fra Garmin. Appen er, som alltid, Garmins sterke kort. Men her virket det likevel som om de har gått glipp av en viktig ingrediens.

Skrevet av / 13.08.23 - 11:14
Garmin Index S2 Smart Scale
Åsa Warme Hallén

Vekten jeg pakket ut, er stilren hvit med lett avrundede kanter, og har en sober Garmin-logo plassert rett under selve displayet.

I esken finner man foruten selve vekten, fire batterier og en hurtigstart-guide på norsk som er enkel å følge. Her er også fire ”føtter” som du kan montere på undersiden av vekten om du benytter den på en matte, som ikke er et like stabilt underlag. (Foto: Åsa Warme Hallén)

En smart vekt trenger en smart app, og i dette tilfellet er det naturligvis Garmin Connect. En app som er kjent for meg som brukervennlig og informativ.

Les også Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere Vi blir bare eldre og eldre. Men hva er meningen med å bli eldre om man ikke holder seg frisk? Og hvordan vet jeg om jeg får tilstrekkelig med aktivitet i forhold til søvn og restitusjon?

Det er ingen problemer å koble sammen Garmin Index 52 Smart Scala med Garmin-appen, og når jeg veier meg et par ganger, får jeg vekt-graf og verdiene direkte på LCD-displayet. Selv om det ikke er noen feil på displayet, opplever jeg det kanskje som litt gammeldags. Også sammenlignet med Withings som viser verdiene og grafene på omtrent samme måte.

I appen kan jeg selv stille inn verdiene jeg ønsker skal vises på displayet når jeg veier meg. En litt kul, men egentlig ikke i et hele tatt avgjørende i denne sammenheng, er at vekten kan vise dagens vær. Men jeg velger å se det som en indikasjon på hva jeg skal ta på meg på morgenturen.

Det jeg savner, som Garmin ellers pleier å være så bra på, er mer inngående informasjon og hva hver verdi egentlig betyr. Jeg kan se at jeg har 32 % kroppsfett – men er det mye eller lite? Innenfor hvilke verdier bør man ligge? Dette pleier Garmin generelt å være bra på, og jeg tenker at det er et lite utviklingspotensial her. (Skjermdump fra app)
Les også Hverdagsluksus En vinduspusserrobot!? Finnes det faktisk, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørsmålene er mange, og jeg skal se om jeg lykkes med å få frem noen svar.

Hvor godt stemmer målingene?

Selve vekten og dermed også BMI stemmer god med referansemålingen hvor skjelettmuskelmassen var 27,8 kg (av 67,1 kg) og fettmassen 16,8 kg. Garmin oppgir 21,6 kg samt 32 %. Litt forvirrende at de blander kg og %, men det er ikke unikt i den sammenheng. Dessverre.

Her presenterer Garmin Index S2 Smart Scale en finfin graf over hvordan vekten min har forandret seg siden jeg begynte å bruke den. Har jeg i tillegg de riktige brillene på meg, kan jeg se vektforandringen siden forrige veiing nederst i høyre hjørne. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Garmin Index S2 Smart Scale er en meget brukervennlig og gedigen vekt som kan klare hele 16 brukere. Relevansen på målingene er ikke helt gale, selv om du trenger å ta de med en liten klype salt. Jeg får mange måleverdier, og i appen kan jeg se trenden og utviklingen over tid på en eksemplarisk måte. Med prislappen i tankene forstyrres jeg derimot av at jeg ikke finner dypere informasjon om hva tallene egentlig betyr. Hvor bør jeg ligge i forhold til min lengde, vekt, alder og kjønn? Garmin, som pleier å være så dyktige på dette, virker til å ha oversett denne detaljen. Synd, da det senker karakteren på en ellers bra vekt.

Karakter
Garmin Index S2 Smart Scale
Premium

Home mener

Mange brukere. Lettforståelige grafer og trender. Prisen. Mangelfull informasjon om hva verdiene egentlig betyr.

Også i denne testen:

5 smarte personvekter

Beurer BF 980 WIFI

Rett på og tydelig

Deltakeren fra Beurer er alene i testen om å ha fysiske knapper, noe som gjør at man som bruker faktisk ikke er bundet til en app. Bra start!

Tydelig display med store tall. Fysiske knapper som gjør at du kan bruke den helt uten app. Oppladbart batteri.
Displayet er stort, men kunne vært litt morsommere.
Les hele testen

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Ikke til å stole på

Xiaomi stiller opp med testens billigste smarte personvekt. Prisen trenger ikke alltid å være en indikasjon på at noe er dårlig. Men i noen tilfeller er det akkurat det.

Prisen. Mange brukere. Kan veie statiske ting om de veier over 50 g.
Bare Bluetooth. Helt upålitelige veieverdier.
Les hele testen

Huawei Scale 3

Pålitelig og verdt prisen

Med tanke på prislappen er ikke forventningene så høye. Men av erfaring vet jeg at Huawei pleier å overraske.

Prisen. Du kan benytte den til å måle statiske ting så lenge de veier over 50 g.
Batterier følger ikke med. Benytter eget operativsystem som kan gjøre det unødvendig kronglete.
Les hele testen

Withings Body Smart

Vær ikke sikker på alt du ser

Testens mellomprisvekt kommer fra Withings. Her må du nøye deg med at appen ikke er på de nordiske språkene, og noen av målingene er skikkelige gladmeldinger.

Veldig hyggelig og informativ skjerm.
Appen er ikke på de nordiske språkene
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top