TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Toshiba Chromebook 2

Den vanskelige nr. 2

Toshiba Chromebook 2 burde vært bedre enn forgjengeren på alle punkter. Men det er den ikke!

forfatter
Publisert 18.08.15 - 06:00
L&B mener
Fremragende skjerm med Full HD-oppløsning. I tillegg til imponerende god lyd og en robust, men likevel slank og lett design.
Ytelsen skuffer både i Benchmark test og i daglig bruk. Batteritiden er også skuffende, og til prisen kan ikke den samlede pakken anbefales.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Chrome OS
 • Skjerm: 13,3" TFT IPS, 1920 x 1080
 • Prosessor: 2,16 GHz Intel Celeron N2840
 • Minne: 4 GB RAM / lager 16 GB (+SDXC)
 • Kamera: HD web
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 LE
 • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, SD-kort
 • Mål: 32 x 21,4 x 1,93 cm
 • Vekt: 1,35 kg
 • Batteri: Opp til 9 timers levetid

Vi var meget begeistret for Toshibas første Chromebook, som vi testet i februarutgaven av Lyd & Bilde, og hadde regnet med at etterfølgeren ville være enda bedre. Og det er også Toshiba Chromebook 2 på noen punkter, selv om vi ikke helt kan skjule en viss skuffelse.

For å nevne det positive først så er Toshiba Chromebook 2 både slankere og lettere enn forgjengeren, men likevel robust og med en god kvalitetsfølelse. Skjermen er fortsatt på 13,3”, men nå er det en IPS-skjerm med Full HD-oppløsning man får med på kjøpet, og den er intet mindre enn fremragende. Den er lyssterk med god betraktningsvinkel, og fargene er levende og dynamiske.

Toshiba har også satset på god lyd med denne maskinen, og et samarbeide med Skullcandy har resultert i ganske gode innebyggede stereohøyttalere. Setter man et par gode hodetelefoner i maskinen blir man heller ikke skuffet. Tvert i mot. Lyden er kraftfull og overbevisende.

Som på Toshibas første Chromebook er tastaturet ganske godt, og selv om tastene ikke har verdens beste trykkmotstand sitter de med passe avstand til hverandre, og skriveopplevelsen er absolutt godkjent.

Både prosessor og minne har blitt oppgradert (fra 1,4 GHz Intel Celeron 2955U-prosessor og 2 GB RAM til 2,16 GHz Intel Celeron N2840 og 4 GB RAM), men vi opplever likevel Chromebook 2 som sløvere enn sin forgjenger! Åpner man bare tre eller fire bokmerker i nettleseren har maskinen vanskeligheter med å følge med, og vår Benchmark test viser det samme. Bare 2.314 point scorer Chromebook 2 i Browsermark 2.1, mens forgjengeren oppnådde over 3.000 point i samme test.

Vi dobbeltsjekket ved å teste med Futuremarks Peacekeeper og fikk en score på 1.501. Til sammenligning scorer en iPad Air 2 1.385 point i samme test, og det burde tross alt være større forskjell på et nettbrett og en laptop. Også selv om sistnevnte kjører Chrome OS.

Neste skuffelse var batteritiden, som Toshiba opplyser til 9 timer, men som vi målte til kun 4 timer og 19 minutter med forannevnte Peacekeeper-test. En av fordelene med en Chromebook skulle jo for øvrig være den lange batteritiden …

Toshiba-Chromebook-2-CB30-B_full-product_with-wallpaper_02

 

Konklusjon

Det samlede inntrykket blir dessverre litt grumsete. Jo, Toshiba Chromebook 2 er både lettere og slankere enn forgjengeren. Den kommer med en fremragende skjerm og meget god lyd, men selv om spesifikasjonene er blitt bedre på papiret yter den ikke så godt som forventet, og batteritiden lar mye være igjen å ønske. All den stund Chromebook 2 koster 1.000 kroner mer enn forgjengeren, synes vi den er vanskelig å anbefale.

 

Hva er Chrome OS?

Chrome OS er designet til primært å fungere med Googles egne Cloud-tjenester via diverse web-apper, og selv om man også kan bruke visse funksjoner i Chrome OS i offline-tilstand, forutsetter Chrome OS som regel at man har forbindelse til internettet.Langt de fleste tilgjengelige appene i Chrome OS er basert på Googles online-tjenester – som Gmail, Google Docs og YouTube – og starter typisk som et bokmerke i Chrome-nettleseren, som på mange måter er kjernen i Chrome OS.Noen apper kjører i egne vinduer – for eksempel Files, som er Chrome OS sitt svar på Windows Stifinner eller Finder i Mac OS.
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
De viktigste nyhetene i macOS Ventura Apple vil forbedre Mac-opplevelsen ved å legge til nye produktivitetsverktøy og kontinuitetsfunksjoner i macOS.
Her er nye MacBook Air Ny Apple M2 prosessor debuterer i MacBook Air.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend