TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST To high-end meshnettverk

Råere, råest!

Netgear dekker to ulike behov, det ene mer ekstreme enn det andre, med nettverkene Orbi NBK752 og RBKE963. Dette er vår dom!

forfatter
Publisert 03.03.22 - 09:00
Produkter i testen
 • Netgear Orbi NBK752 (AX4200)
 • Netgear Orbi RBKE963 (AXE11000)
 • L&B tester Netgear Orbi NBK752 og RBKE963 meshnettverk

   

  I dag tar vi internett for gitt, og vi er nesten like avhengig av det som vi er av strøm og innlagt vann. Man tenker ikke mye over det i løpet av en vanlig dag, men straks man mister det føler man seg rett og slett fortapt.

  Netgear Orbi NBK752 spread2
  Netgear Orbi NBK752. Foto: Netgear

  NBK752 – for deg som aldri vil miste nettet

  Til deg som er livredd for å miste internett, har Netgear svaret, i form av Orbi NBK752. Et meshnettverk med ruter og én satellitt (node) for de som ønsker nesten den gigabit-hastigheten de betaler for fra bakkenettet, og som i tillegg kan ta inn internett fra både 4G og 5G. Ruteren har nemlig SIM-kortleser, og den kobler inn det mobile bredbåndet straks det opplever nedetid fra fibernettet. Dermed trenger du ikke være redd for å bli koblet fra midt i spillet, eller å miste dyrebar arbeidstid på hjemmekontoret, om nettleverandøren skulle oppleve brudd i området.

  Du kan også velge å bruke bredbåndet til kun mobilt bredbånd, eller ditto bakkenett.

  Netgear Orbi RBKE963 black
  Orbi RBKE963 er det første nettverket fra Orbi-familien du kan få i svart. Foto: Netgear

  RBKE963 – når kun det raskeste er godt nok

  Føler du ikke behovet for 5G-mottak, men derimot ønsker trådløst internett av aller raskeste og mest bunnsolide kaliber, vil Netgear heller at du skal kjøpe Orbi RBKE963. Dette tar i bruk en helt ny frekvens, nemlig 6 GHz, for å gi enda raskere internett til enheter som støtter det. I tillegg loves en mer stabil hverdag for dingsene som bruker de vanlige 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene. Dette nettverket har ruter og to noder, og dekker dermed et større område.

  Les også Hva pokker er mesh? Forventningene til at dine trådløse dingser "bare skal fungere", innfris kun med et skikkelig mesh-nettverk.
  Mesh maskenett spread

  For feinschmeckere

  Hvis du er blant dem som har klaget til internettleverandøren over at dine WiFi-hastigheter ikke er i nærheten av hva du betaler for, så har du sannsynligvis fått til svar at ruteren er flaskehalsen.

  Skulle du mene at det er nettleverandørens oppgave å levere en ruter som gjør det du krever og forventer av den, så vil du fort sette både kaffen og smultringen i vrangstrupen, når du får høre at prisen på de to meshnettverkene fra Netgear er henholdsvis 12500 kroner for NBK752 og svimlende 17800 kroner for RBKE963!

  Heldigvis får du veldig gode alternativer til en brøkdel av prisen, men som vi alle vet koster det å være kar, og om du er nysgjerrig på hva man skal med et så kostbart hjemmenettverk, så skal vi prøve å gjøre deg litt klokere her. Selv om vi må innrømme at også vi ble tatt på senga, over hvor mye et meshnettverk faktisk kan koste.

  Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  1 måned 49 kr
  (prøveperiode, ingen bindingstid.)
  12 Måneder 900 kr
  (spar opptil 300kr)
  12 Måneder 1198 kr
  (med 11 utgaver av magasinet)
  Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

  Produkter i testen

  Netgear Orbi NBK752 (AX4200)

  Wi-Fi 6 og 5G – i ett og samme nettverk!

  Netgear Orbi NBK752 kan både kobles til fiber og til 5G, for den mest pålitelige internettdekningen i hele huset.

  Stabilt, meget gode hastigheter, glimrende dekning. Brukervennlig oppsett. Flere muligheter med 5G.
  Ekstremt mye dyrere enn varianten uten 5G

  Netgear Orbi RBKE963 (AXE11000)

  Når hastighet er viktigere enn fornuft

  Superraske Orbi RBKE963 er det første meshnettverket til å ta i bruk en helt ny frekvens. Her går samtidig begrepet "mye for pengene" rett ut av vinduet.

  Det raskeste meshnettverket vi har testet! Super dekning, stabilt som fy!
  Dyrt er bare fornavnet ...
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
  Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
  Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
  Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
  Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
  Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
  Følg Lyd & Bilde