TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Gaming laptoper

Spill som en boss!

Når det skal spilles spill, må det solide greier til. Koste hva det vil. Her er fire bærbare hvor man ikke har sett så nøye på prisen.

forfatter
Publisert 29.08.16 - 07:00
L&B mener
Spesifikasjoner

Vi tester

 • Acer Predator 17                 20.420 kr
 • Asus Strix GL502V             14.990 kr
 • Alienware 17                         24.590 kr
 • MSi GT80 Titan 2QE          36.690 kr
Produktside
Produkter i testen
 • Acer Predator 17
 • Asus Strix GL502V
 • MSi GT80 Titan 2QE
 • Alienware 17
 • Vi tar regelmessig pulsen på markedet for spill-laptoper. Det gjør vi delvis fordi spill er moro, og dels fordi dataspill er en bransje som omsetter dobbelt så mye som filmindustrien i Hollywood. Men man kan også se spill-monstrene, selv om man ikke bruker fritiden på å drepe orker i online universer eller gjenoppleve 2. verdenskrig på skjermen.

   

  Trenger du rå og uhemmet regnekraft til video- eller bilderedigering, kan du finne den her, da de førende grafikk- og videoprogrammer støtter at grafikkortenes prosessorer speeder opp beregningene.

   

  Siden spill stiller høye krav til dataen, er det her man finner de absolutt raskeste maskinene på markedet. Prosessorene er hentet fra øverste hylle hos Intel, og det er ikke spart på minne og harddiskplass. Alle maskiner i testen var utstyrt med lynraske SSD-harddisker og fra 8 til 64 (!) gigabyte RAM.

   

  Stor, større, størst

  Alle maskinene i denne testen er topptunede fartsmonstre, som er designet til å gi størst mulig fordel overfor konkurrentene på slagmarken. Men det betyr ikke at de er like. Ferrari Testarossa, Chevrolet Corvette og Triumph Spitfire er alle tre eksempler på klassiske sportsbiler, men de har stort sett ingen likhetspunkter ut over antall hjul.

   

  Vi ba leverandørene om å sende oss det beste som man akkurat nå kunne levere – og det resulterte i et meget blandet felt, hvor den dyreste koster – og veier – mer enn dobbelt så mye som den billigste. Det kan også ses på ytelsen, som viser en nesten like stor spredning.

   

  Alle de fire maskinene i testen ble levert med Full HD-skjermer (1920 x 1080 punkter). De fleste fås også i 4K-varianter, men de ekstra pikslene betyr bare ekstra arbeid for grafikkprosessoren, uten å gi noen fordeler til spillbarheten. Noen spill blir til og med uspillbare i 4K-oppløsning, da dialogboksene blir uleselig små, og skjermgrafikken ser merkelig ut.

  Produkter i testen

  Acer Predator 17

  Sterk debutmodell

  Acer har meldt seg inn i den lille kretsen av gamer-PC-produsenter.

  Gjennomført og overbevisende laptop til storspillere. Man får virkelig mye ytelse for pengene.
  Kort batteritid. Det finnes enda raskere maskiner, men de koster skjorta.

  Asus Strix GL502V

  Fluevektmesteren

  Bærbar nok til å kunne brukes til daglig, men sterk nok til seriøst spill.

  Slank og elegant lettvekts-gamer som kan mer enn den ser ut til.
  Langsomste 3D-grafikk i testen, og tastaturet er for upresist.

  MSi GT80 Titan 2QE

  Kompromissløs kjempe

  Teknologien er på flere måter av eldre dato. Men resultatet er imponerende.

  Den raskeste 3D-grafikken til dags dato! Imponerende teknologi, og et tastatur som ingen annen laptop.
  Den er vanvittig dyr, sinnsykt stor og tung, og så bråker den som en støvsuger med turbolader!

  Alienware 17

  For profesjonelle killere

  Nydelig og pertentlig effektiv fra ytterst til innerst. Det er ikke en ting å sette fingeren på. Det måtte da i tilfelle være prisen.

  Den ser lekker ut til å være en gaming-laptop, på en diskré og understatement-aktig måte. Og ytelsen er i toppklasse.
  Du kan få samme hastighet for litt færre penger andre steder, og den har ikke optisk stasjon.
  forfatter

  John Hvidlykke

  (f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
  Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
  Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
  Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
  Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
  Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
  Følg Lyd & Bilde