TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabooken får man hele pakka. Design, ytelse, skjerm og lyd spiller sammen og det hele går opp i en høyere enhet.

forfatter
Publisert 02.08.12 - 22:07
L&B menerskew
pluss Lekre materialer og design SSD Flott skjerm og god lyd Brukervennlig tastatur 14” skjerm
minus Litt for lav ytelse
Veil. pris 10999 Produktside
Spesifikasjoner

Microsoft Windows 7 Home Premium

Intel Core i5 1,6 GHz Sandy Bridge, 4 GB RAM, 128 GB SSD, HDMI, USB (1x 2.0, 1 x 3.0), HD webcam

14” LED skjerm, 1600 x 900 piksel

Opp til 9 timer batterilevetid

20 x 327 x 200 mm, 1,8 kg

Når alt kommer til alt er PH Envy 14 Spectre litt for tykk til å kunne påberope seg betegnelsen ”ultrabook”, men fordi HP har fått plass til en skjerm på 14” i en ramme beregnet for en skjerm på 13,3”, er det blitt gitt dispensasjon fra Intel. Slik kan den være 22 mm tykk i stedet for 18 mm. Og det er vi glade for. HP Envy 14 Spectre har ikke testens høyeste ytelse. Faktisk er det kun Toshiba Portege Z830 som scorer lavere i Geekbench enn HP Envy 14 Spectre, som må nøye seg med et resultat på 5643, men den scorer tett nok på både Acer, Apple og Dell til at vi kan leve med det. Maskinen byr nemlig på mange andre finesser som fint kompenserer for den litt beherskede ytelsen.

Når man pakker opp HP Envy 14 Spectre for første gang får man den ”wow”-følelsen som beskriver et produkt hvor alle detaljer er gjennomtenkt, inklusive materialer, design, former og kvalitet. Lokket er sort og laget av meget hard plast som nærmest ligner og føles som glass. Videre har maskinen avrundede former, og når man åpner opp til skjermen finner man et ekstremt godt bakbelyst tastatur med god avstand mellom de store tastene og med et godt tastetrykk. Foran tastaturet sitter en plast-plate som flukter med ultrabookens touchpad, som er stor og helt uten knapper og i tillegg har en del Mac-lignende multi-touch-funksjoner. Lekker design som gir en fet brukeropplevelse.

Skjermen er MEGET lekker med flotte og skarpe farger og noe nær testens høyeste oppløsning. Lyden leveres av Beats Audio, og maskinen er for øvrig lykkelig fri for all den crapware som ellers forpester mange Windows-maskiner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langt fra den beste. Nesten tvert imot.

SSD Fingeravtrykkleser
Matt og kjedelig skjerm Kantet design Dårlig ytelse

Samsung Series 9

Slik ser ”ultra” ut

Den tynneste og letteste ultrabook i testen er også den beste. Ingen over og ingen ved siden av Samsung Series 9.

Tynn og lett Overlegen design Høy ytelse
SSD er kun 128 GB Tastene har litt for lett anslag

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent som en effektiv forsyningskjede enn for bra datamaskiner, men den nye XPS 13 ultrabook kan Dell være bekjent av.

SSD
Ingen port for SD-kort Tastene har kort vandring

Asus Zenbook UX32VD

Monsterytelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en PC-versjon av bonsai-treet. Ytelsen er som på en stor datamaskin, men i denne utgaven fyller den ingen ting.

Monsterytelse Høyeste skjermoppløsning Fremragende innebygde høyttalere
Litt for billig tastatur

Apple MacBook Air 13”

Referansemodellen

Det er ikke tilfeldig at Apples ”ultrabook” heter Air til etternavn. For fra innerst til ytterst er den designet med skyen i tankene.

256 SSD ”cloud computer” Mesterlig design
Kun wi-fi Siste års modell

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En merkelig skapning

Hvordan Acer våger å kalle denne slepbare PC-en for en ultrabook er nesten ikke til å forstå.

Lydsvak harddisk Innebygget DVD-spiller
Altfor stor og tung Dårlig oppløsning til tross for stor skjerm
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde