TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Series 9

Slik ser ”ultra” ut

Den tynneste og letteste ultrabook i testen er også den beste. Ingen over og ingen ved siden av Samsung Series 9.

forfatter
Publisert 02.08.12 - 22:12
L&B menerskew
pluss Tynn og lett Overlegen design Høy ytelse
minus SSD er kun 128 GB Tastene har litt for lett anslag
Veil. pris 10999 Produktside
Spesifikasjoner

Microsoft Windows 7 Home Premium

Intel Core i5 1,7 GHz Ivy Bridge, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Micro HDMI, LAN, USB (1x 2.0, 1 x 3.0), SD kort, HD webcam

13,3” LED skjerm, 1600 x 900 piksel

Opp til 7 timer batterilevetid

12,9 x 313,8 x 218,5 mm, 1,16 kg

NP900X3C er det korrekte modellnavnet på denne ultrabooken vi har testet, og med en vekt på bare 1,16 kilo er den stort sett testens letteste maskin – med unntak av Toshiba som slår Series 9 med 40 gram! Når det gjelder ytelse blir Samsung Series 9 slått på målstreken av Asus Zenbook UX32VD med en Geekbench score som er 74 høyere enn Samsung Series 9, som oppnår en Geekbench score på 7276. Men her skal det nevnes at det sitter en Intel Core i5 prosessor på 1,7 GHz i Samsungs ultrabook i motsetning til en Intel Core i7 2,4 GHz i Asus nye Zenbook. Likevel kommer Samsung så tett på Asus at forskjellen er kosmetisk, og til gjengjeld er Samsung Series 9 så tynn, så lett og så lekker at denne testen umulig kunne få en annen vinner.

Samsung Series 9 ligner med sitt sorte design og lekre tastatur med grønn bakbelysning mest av alt MacBook Airs demoniske fetter. Her har Samsung virkelig gjort seg flid med detaljene og fått stort sett alt riktig. Selv når det gjelder strømforsyningen er det tenkt over form, design og brukervennlighet, noe vi ikke er vant til fra de vanlige PC-produsentene. Også på software-fronten går Samsung i Apples fotspor med en såkalt software-launch-funksjon som mest av alt ligner Dock-en fra Mac OS.

Skjermen er også ekstremt fin med klare farger, og er mer behagelig for øynene enn de litt for skarpe og dynamiske fargene på Asus Zenbook UX32VD. Oppløsningen er på 1600 x 900 piksel, noe som igjen bare overgås av Asus Zenbook UX32VD, som har presset 1920 x 1080 piksel inn på den 13,3” store skjermen.  Samsung vinner likevel testen fordi Series 9 er det mest gjennomførte, lekre, brukervennlige og velfungerende produkt. Og også selvfølgelig fordi Series 9 både er tynnest og lettest. Slik skal en ultrabook se ut anno 2012.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langt fra den beste. Nesten tvert imot.

SSD Fingeravtrykkleser
Matt og kjedelig skjerm Kantet design Dårlig ytelse

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabooken får man hele pakka. Design, ytelse, skjerm og lyd spiller sammen og det hele går opp i en høyere enhet.

Lekre materialer og design SSD Flott skjerm og god lyd Brukervennlig tastatur 14” skjerm
Litt for lav ytelse

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent som en effektiv forsyningskjede enn for bra datamaskiner, men den nye XPS 13 ultrabook kan Dell være bekjent av.

SSD
Ingen port for SD-kort Tastene har kort vandring

Asus Zenbook UX32VD

Monsterytelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en PC-versjon av bonsai-treet. Ytelsen er som på en stor datamaskin, men i denne utgaven fyller den ingen ting.

Monsterytelse Høyeste skjermoppløsning Fremragende innebygde høyttalere
Litt for billig tastatur

Apple MacBook Air 13”

Referansemodellen

Det er ikke tilfeldig at Apples ”ultrabook” heter Air til etternavn. For fra innerst til ytterst er den designet med skyen i tankene.

256 SSD ”cloud computer” Mesterlig design
Kun wi-fi Siste års modell

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En merkelig skapning

Hvordan Acer våger å kalle denne slepbare PC-en for en ultrabook er nesten ikke til å forstå.

Lydsvak harddisk Innebygget DVD-spiller
Altfor stor og tung Dårlig oppløsning til tross for stor skjerm
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spennende 'bøker' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versjoner, og maskinvaren er helt up-to-date.
Bedre videomøter på økonomisk vis Loitech Brio 300 er et rimelig webkamera, som gir bedre kvalitet på Zoom og Teams enn PC-ens innebygde kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Følg Lyd & Bilde