TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Series 9

Slik ser ”ultra” ut

Den tynneste og letteste ultrabook i testen er også den beste. Ingen over og ingen ved siden av Samsung Series 9.

forfatter
Publisert 02.08.12 - 22:12
L&B mener
Tynn og lett Overlegen design Høy ytelse
SSD er kun 128 GB Tastene har litt for lett anslag
Spesifikasjoner

Microsoft Windows 7 Home Premium

Intel Core i5 1,7 GHz Ivy Bridge, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Micro HDMI, LAN, USB (1x 2.0, 1 x 3.0), SD kort, HD webcam

13,3” LED skjerm, 1600 x 900 piksel

Opp til 7 timer batterilevetid

12,9 x 313,8 x 218,5 mm, 1,16 kg

NP900X3C er det korrekte modellnavnet på denne ultrabooken vi har testet, og med en vekt på bare 1,16 kilo er den stort sett testens letteste maskin – med unntak av Toshiba som slår Series 9 med 40 gram! Når det gjelder ytelse blir Samsung Series 9 slått på målstreken av Asus Zenbook UX32VD med en Geekbench score som er 74 høyere enn Samsung Series 9, som oppnår en Geekbench score på 7276. Men her skal det nevnes at det sitter en Intel Core i5 prosessor på 1,7 GHz i Samsungs ultrabook i motsetning til en Intel Core i7 2,4 GHz i Asus nye Zenbook. Likevel kommer Samsung så tett på Asus at forskjellen er kosmetisk, og til gjengjeld er Samsung Series 9 så tynn, så lett og så lekker at denne testen umulig kunne få en annen vinner.

Samsung Series 9 ligner med sitt sorte design og lekre tastatur med grønn bakbelysning mest av alt MacBook Airs demoniske fetter. Her har Samsung virkelig gjort seg flid med detaljene og fått stort sett alt riktig. Selv når det gjelder strømforsyningen er det tenkt over form, design og brukervennlighet, noe vi ikke er vant til fra de vanlige PC-produsentene. Også på software-fronten går Samsung i Apples fotspor med en såkalt software-launch-funksjon som mest av alt ligner Dock-en fra Mac OS.

Skjermen er også ekstremt fin med klare farger, og er mer behagelig for øynene enn de litt for skarpe og dynamiske fargene på Asus Zenbook UX32VD. Oppløsningen er på 1600 x 900 piksel, noe som igjen bare overgås av Asus Zenbook UX32VD, som har presset 1920 x 1080 piksel inn på den 13,3” store skjermen.  Samsung vinner likevel testen fordi Series 9 er det mest gjennomførte, lekre, brukervennlige og velfungerende produkt. Og også selvfølgelig fordi Series 9 både er tynnest og lettest. Slik skal en ultrabook se ut anno 2012.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langt fra den beste. Nesten tvert imot.

SSD Fingeravtrykkleser
Matt og kjedelig skjerm Kantet design Dårlig ytelse

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabooken får man hele pakka. Design, ytelse, skjerm og lyd spiller sammen og det hele går opp i en høyere enhet.

Lekre materialer og design SSD Flott skjerm og god lyd Brukervennlig tastatur 14” skjerm
Litt for lav ytelse

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent som en effektiv forsyningskjede enn for bra datamaskiner, men den nye XPS 13 ultrabook kan Dell være bekjent av.

SSD
Ingen port for SD-kort Tastene har kort vandring

Asus Zenbook UX32VD

Monsterytelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en PC-versjon av bonsai-treet. Ytelsen er som på en stor datamaskin, men i denne utgaven fyller den ingen ting.

Monsterytelse Høyeste skjermoppløsning Fremragende innebygde høyttalere
Litt for billig tastatur

Apple MacBook Air 13”

Referansemodellen

Det er ikke tilfeldig at Apples ”ultrabook” heter Air til etternavn. For fra innerst til ytterst er den designet med skyen i tankene.

256 SSD ”cloud computer” Mesterlig design
Kun wi-fi Siste års modell

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En merkelig skapning

Hvordan Acer våger å kalle denne slepbare PC-en for en ultrabook er nesten ikke til å forstå.

Lydsvak harddisk Innebygget DVD-spiller
Altfor stor og tung Dårlig oppløsning til tross for stor skjerm
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Raskeste MacBook Air hittil Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend