NP900X3C er det korrekte modellnavnet på denne ultrabooken vi har testet, og med en vekt på bare 1,16 kilo er den stort sett testens letteste maskin – med unntak av Toshiba som slår Series 9 med 40 gram! Når det gjelder ytelse blir Samsung Series 9 slått på målstreken av Asus Zenbook UX32VD med en Geekbench score som er 74 høyere enn Samsung Series 9, som oppnår en Geekbench score på 7276. Men her skal det nevnes at det sitter en Intel Core i5 prosessor på 1,7 GHz i Samsungs ultrabook i motsetning til en Intel Core i7 2,4 GHz i Asus nye Zenbook. Likevel kommer Samsung så tett på Asus at forskjellen er kosmetisk, og til gjengjeld er Samsung Series 9 så tynn, så lett og så lekker at denne testen umulig kunne få en annen vinner.
Samsung Series 9 ligner med sitt sorte design og lekre tastatur med grønn bakbelysning mest av alt MacBook Airs demoniske fetter. Her har Samsung virkelig gjort seg flid med detaljene og fått stort sett alt riktig. Selv når det gjelder strømforsyningen er det tenkt over form, design og brukervennlighet, noe vi ikke er vant til fra de vanlige PC-produsentene. Også på software-fronten går Samsung i Apples fotspor med en såkalt software-launch-funksjon som mest av alt ligner Dock-en fra Mac OS.
Skjermen er også ekstremt fin med klare farger, og er mer behagelig for øynene enn de litt for skarpe og dynamiske fargene på Asus Zenbook UX32VD. Oppløsningen er på 1600 x 900 piksel, noe som igjen bare overgås av Asus Zenbook UX32VD, som har presset 1920 x 1080 piksel inn på den 13,3” store skjermen. Samsung vinner likevel testen fordi Series 9 er det mest gjennomførte, lekre, brukervennlige og velfungerende produkt. Og også selvfølgelig fordi Series 9 både er tynnest og lettest. Slik skal en ultrabook se ut anno 2012.
Også i denne testen:
Toshiba Portege Z830-10Q
Dyr, men dårlig
Testens dyreste ultrabook er langt fra den beste. Nesten tvert imot.
HP Envy 14 Spectre
Hele pakken
Med denne ultrabooken får man hele pakka. Design, ytelse, skjerm og lyd spiller sammen og det hele går opp i en høyere enhet.
Dell XPS 13
Ikke dårlig
Dell er mer kjent som en effektiv forsyningskjede enn for bra datamaskiner, men den nye XPS 13 ultrabook kan Dell være bekjent av.
Asus Zenbook UX32VD
Monsterytelse
Den nyeste ultrabook fra Asus er som en PC-versjon av bonsai-treet. Ytelsen er som på en stor datamaskin, men i denne utgaven fyller den ingen ting.
Apple MacBook Air 13”
Referansemodellen
Det er ikke tilfeldig at Apples ”ultrabook” heter Air til etternavn. For fra innerst til ytterst er den designet med skyen i tankene.
Acer Aspire Timeline Ultra M3
En merkelig skapning
Hvordan Acer våger å kalle denne slepbare PC-en for en ultrabook er nesten ikke til å forstå.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser