TEST: Samsung XE340XDA-KA1SE

Plastic fantastic for alle pengene

Samsungs Galaxy Chromebook Go lever opp til navnet ”Go”. Den er behagelig lett i bruk. Til tross for plastdesign er Go presentabel sett utenfra, men skjermen skuffer en del.

Skrevet av / 26.08.23 - 09:05
Samsung XE340XDA-KA1SE
Natasja Broström

Samsungs grå Galaxy Chromebook Go fremstår som en veldesignet bærbar. Vekten på 1,45 kilo, de avrundede kantene og kabinettets stilige utforming, gjør Go lekker å se på og lett å håndtere på farten.

Maskinen kan imidlertid ikke skjule at den er fremstilt av plast. Selv om Galaxy Go har bestått flere Mil-STD-810G-tester, blant annet for fall og vibrasjoner, virker den ikke bunnsolid i bruk. Omvendt gir en ”kropp” i plast også lav vekt.

Blant annet Wi-Fi 6 og et 720p webcam er med på å gjøre Samsungs Galaxy-maskinen til et fint valg til studiene. (Foto: Samsung)

Sort i sort

Når lokket åpnes, avsløres et sort indre. Skjermens kanter og hele underdelen er i samme mattsorte look. Tastene er store og brukervennlige. En touchpad på hele 14 cm (diagonalt) er nok litt i overkant, og forstyrrer arbeidet hvis håndleddet eller tommelfingrene treffer ved et uhell.

Selv om fornemmelsen av grovkornet plast, fremfor hard og glatt, merkes i fingerspissene, jobber tastaturet trofast og solid.

Samsungs Chromebook skuffer derimot når det gjelder skjermen. Med en oppløsning på 1366 x 768 eller 780p må du ikke forvente noe luksus eller en klar, lyssterk skjerm som kan brukes utendørs.

Samsungs Galaxy Chromebook Go kan legges flatt ned, noe som ikke passer spesielt bra for den allerede matte skjermen. (Foto: Natasja Broström)

Resten av spesifikasjonene, deriblant en Intel N4500-prosessor og 4 GB minne, understreker at Galaxy Go ikke er ment for spill og hjemmekino. På den andre siden får du, helt i tråd med modellnavnet ”Go”, støtte av Wi-Fi 6, Simkort-leser og Bluetooth versjon 5.1.

Konklusjon

Galaxy Chromebooks CPU vil ikke leke med Geekbench i verktøyets seneste 6. versjon, så i stedet kjørte vi Go gjennom blant annet Octane 2.0 plus. Her ga single-core en score på 25 644, og for dual-core 108 667. Resultatet plasserer Galaxy Go i gruppen av bærbare maskiner med en 5. generasjon i5-prosessorer.

Som Asus Chromebook CM14 Flip, som er med i samme gruppetest, har Samsung Galaxy Go en særegenhet. Skjermen på begge maskinene kan maksimalt lenes 90 grader bakover. I større vinkel løftes kabinettet. (Foto: Natasja Broström)

Resultatet er ikke prangende, men Samsungs Chromebook prøver heller ikke å føre oss bak lyset. Spesifikasjonene taler sitt tydelige språk: Maskinen er til lett cloud-arbeid på farten, ikke til Call of Duty i multiplayer på høyeste innstilling eller hjemmekino i 4K.

Karakter
Samsung XE340XDA-KA1SE
Basic

Home mener

En absolutt mobil Chromebook som kan det meste av det en student skal bruke på farten. Godt tastatur, tiltalende design og testens laveste vekt. Fornemmelsen av plast går igjen fra innerst til ytterst. Ingen skrytemaskin, men en enhet til det mest basale.

Også i denne testen:

3 Chromebooks

Asus CM1402FM2A

Elegant, men tung å jobbe med

Gruppetestens design-darling har en lekker skjerm, men er plaget av dumme valg fra Asus’ side. Tastaturet flopper, og vekten uthuler gleden ved nettbrett-bruk.

God arbeidshest med lengre batteritid enn Asus selv lover. Behagelig høyglans-skjerm. Vannavvisende tastatur. Støtter bruk av penn.
Tung i bruk som nettbrett, og skjermens underkant støter mot underlaget i vinkler over 90 grader.
Les hele testen

Acer CB314-1H/CB314-1HT

En gledelig overraskelse

Testens prismessig gunstigste viser seg å være det mest positive bekjentskapet. Skjermen er Acers akilleshæl.

Flott tastatur med store, responsive taster som gir en behagelig og effektiv klikkelyd.
Mangler muskler til noe annet enn enkelt kontorarbeid. Skjermen er matt i lys og farger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top