Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Coboc Kallio CMF Komfort

Kjører fantastisk med og uten strøm

Selv når elmotoren ikke er påslått, er den stilrene lettvektssykkelen en drøm å kjøre på.

Skrevet av / 27.04.23 - 09:37
Coboc Kallio CMF Komfort
Rasmus Elm Rasmussen

Elsykler er ofte vesentlig tyngre enn vanlige sykler, og et gjennomgående problem er dessuten at de er tunge å trå når elmotoren er slått av.

Ikke noe av dette kan man beskylde luksussykkelen Coboc Kallio Komfort for.

Vekten er 17,2 kilo. Det er ikke høyere enn mange sykler uten elmotor. Å slepe sykkelen opp og ned trapper hvis den skal med på toget eller ned i kjelleren, er derfor ikke noe problem.

Kallio Komfort er konstruert i kvalitetsmaterialer fra ende til annen og skrudd ualminnelig godt sammen. Gir, bremser, pedaler og sete er av fineste kaliber, mens de halvbrede dekkene, den solide fjæringen, det åpne girsystemet og den lave innstigningen gir fin balanse mellom avslappet komfort og sporty kjøreopplevelse.

Coboc-sykkelen har lav påstigning som gjør den enkel å komme opp på. (Foto: Coboc)

Elmotor eller ei, det er en fremragende sykkel å kjøre på. Derfor er det ingen katastrofe hvis du har glemt å lade batteriet en morgen du skal av gårde til jobben, eller hvis du går tom for strøm på søndagsturen. Du vil fortsatt være bedre stilt enn de fleste andre på sykkelstien.

Skjult teknologi

Skulle du ha behov for et ekstra skubb, er motoren klar til å hjelpe. Motoren er av den bakhjulsmonterte typen som kan ha tendens til ujevn fremdrift, men Kallio kjører like smidig som sykler med sentermotor. Det sørger et system av avanserte sensorer for. Den elektriske fremdriften føles som en naturlig forlengelse av din tråkking på pedalene.

At det er en elsykkel, er ikke lett å se. Batteriet er skjult i stellet, og det er ikke noe display eller annen synlig elektronikk som leder tankene den veien.

Det er utvendige kvalitetsgir som gjør den smidig å sykle på, også når den ikke er koblet til strøm. (Foto: Coboc)

Et lite panel på skråstangen gjør det mulig å betjene basale funksjoner, se batteristatus, kjøremodus, med mer. Via enkle trykkommandoer kan du blant annet aktivere motoren, tenne lyktene, starte Bluetooth-paringen. Fem fargede prikker gir visuell respons, men vises bare når du aktivt betjener sykkelen.

Mer avanserte features får du når du kobler mobilen til sykkelen via Bluetooth. Cobocs app gir adgang til å finjustere hvordan motoren yter i de to grunnleggende kjøremodusene, Regular og Power. Det er 10 nivåer av support og assistanse å velge mellom. Du har også mulighet for å se aktuell hastighet samt batteristatus og antall kjørte kilometer. Du kan også foreta maskinvareoppdateringer av sykkelen fra appen.

Den har en slank og sporty design. (Foto: Coboc)

Fornuftig rekkevidde

Kjører du med full motorkraft, kan du ikke forvente mer enn 50 kilometer rekkevidde, noe som er fint for en så slank sykkel. Ved lavere kraft kan du nå over 100 kilometer på en lading. Laderen kobles direkte til sykkelen med en smart magnetisk kontakt. Batteriet kan ikke tas ut. Det betyr at du må trekke en ledning ut av huset eller ha sykkelen innenfor, noe som imidlertid heller ikke er så galt når den ikke er tyngre enn den er.

Konklusjon

Selv uten elmotoren aktivert leverer den en kjøreopplevelse som slår de fleste alminnelige sykler. I design og konstruksjon lar den seg ikke merke av den smarte teknologien som er innebygd. Men den har også en pris som vil være langt over budsjettet for mange brukere.

Karakter
Coboc Kallio CMF Komfort
High End

Home mener

En forrykende sykkel, ganske enkelt. At den samtidig har velkjørende elektrisk motor og en rekke avanserte funksjoner bygget inn bak den stilrene lettvektsdesignen, gjør den bare enda kulere. Kjempedyr.

Også i denne testen:

4 elsykler

Harley-Davidson Serial 1 Mosh/Cty 1

En Harley uten støy og bensinos

Serial 1 Mosh Cty 1 er en velkjørende og ytterst enkel elsykkel som kjører langt på batteriet og krever et minimum av vedlikehold.

Ligger godt på veien. Jevn og behagelig kjøreopplevelse. Deilig enkel. Lang rekkevidde. Forholdsvis lett.
Ingen smarte funksjoner. Temmelig dyr.
Les hele testen

Cowboy 4

Til den stilsikre storby-cowboy

Cowboy 4 har en superlekker design, kjører smidig og har intuitiv mobilbetjening. Men den er ikke til cowboys i alle størrelser

Smidig og responsiv kjøreopplevelse. Lett og lekker design. Elektronisk lås og GPS-sporing. Smart mobilintegrasjon.
Styret kan ikke heves. Duger ikke til mye uten mobilen .
Les hele testen

Mate X

Bredhjulet elsykkel med altfor stor fart

En solid cruiser til de brede sykkelstiene, men ikke den mest raffinerte når det gjelder kjøreopplevelse, konstruksjon eller smarte funksjoner. Risikoen for å kjøre ulovlig er dessuten stor.

Ligger stabilt på veien.
Den maksimale hastigheten er langt over det tillatte. Motorytelsen er veldig ujevn. De åtte utvendige girene gir ikke mye mening og vil kreve vedlikehold. Sykkelen er tung som en tank.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Bakhjulsdreven Model 3: Her får du mye for pengene

Når kjøregleden er viktigere enn rekkevidden

F-150 Lightning: Diger og deilig

Et knallgodt bilkjøp

Kia EV9: For en SUV!

Familievennlig AMG-rakett

Smart strøm til elbilen

Komfortabel langtursekspress

Fisker Ocean: Potensialet er der - om selskapet består

Kineseren er bedre enn konkurransen

Langtursekspressen

Et av de beste kjøpene i klassen

Scroll to Top