Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Beurer MG 185

Mest for pengene

Mange massasjehoder og intensiteter som skaper bra fleksibilitet. På papiret virker alt på topp!

Skrevet av / 08.04.24 - 09:30
Beurer MG 185
Åsa Warme Hallén

Tyske Beurer deltar med MG185 som leveres i en sort veske med bærehåndtak. Inni esken ligger massasjepistolen i trygg forvaring sammen med tilbehør, instruksjonsbok og nettadapter.

Beurer MG185
Beurer MG185 er forholdsvis smidig og nett med pen finish. (Foto: Åsa Warme Hallén)

En tradisjonell massasjepistol, men likevel smidig og gjennomtenkt i utførelsen. Selve håndtaket er mykt, nesten silkemykt, og selv om det kanskje er å gå litt for langt å kalle massasjepistolen for pen, er den i alle fall ikke skremmende.

Å komme i gang og bruke

Det er ingen rakettforskning å komme i gang og bruke Beurer MG185. Jeg sørger bare for å lade den med den medfølgende nettadapteren. På undersiden finner jeg en på/av-knapp som jeg (selvfølgelig) slår på for å komme i gang.

Les også Når hundredelene betyr noe Et par sporty solbriller som skal vise tempo og annen matnyttig informasjon inne i selve glasset når jeg er ute og springer eller sykler. Fungerer det virkelig?

På oversiden er det så et LED-touch-display med ytterligere en on-markering sammen med en P. Trykker man på on, starter massasjepistolen med den laveste intensiteten – L1. For å øke intensiteten trykker jeg helt enkelt gjentatte ganger på on-knappen. Trykker jeg så på P, starter det første av de forprogrammerte spesialprogrammene – P1 – og trykker jeg flere ganger på P, bytter jeg til P2 eller P3 … Ja, du forstår opplegget. Lett som en plett!

På LCD-displayet framgår det hvilken hastighet jeg benytter meg av, og om jeg har valgt noen av de tre programmene som finnes. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Til å begynne med synes jeg at Beuer MG185 er ganske smidig, fremfor alt om jeg sammenlignet med re. Professional som ser omtrent lik ut, men er betydelig mer klumpete av utseende. Men faktum er at det etter en stund blir ganske tungt å holde i MG185, og jeg må skifte grep ganske ofte. Det silkemyke håndtaket viser seg å være litt glatt når jeg har massert en stund. MG185 har en automatisk stengefunksjon som gjør at den slås av etter 10 minutters bruk. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men på den andre siden er det en bra indikasjon på ikke å holde på og jobbe for lenge på samme område.

Tanken med utseendet er nok at jeg skal kunne komme til for å massere meg selv på ryggen uten større problemer, men jeg har liksom ikke helt fått taket på den beste måten ennå.

Les også Lag mat som på restaurant Fra kokkenes hemmelige teknikk til noe vi alle kan gjøre hjemme for et perfekt resultat. Sous vide har blitt hverdagsmat.

Å bytte massasjehode er enkelt. Bare dra rett ut, og trykk så hodet du ønsker på plass.

Jeg er en typisk ”trial and error”-person, men når det kommer til kroppen min, er jeg litt forsiktig. Jeg vil virkelig ikke risikere å skade muskler eller gjøre andre dumme ting som kan skade. Derfor er jeg ekstra glad for Beurers bruksanvisning (som finnes på de nordiske språkene) som på en kort, men pedagogisk måte forteller meg hvordan jeg skal tenke og gjøre. Bra jobbet, Beurer!

Batteritid

Beurer selv oppgir batteritiden opptil 5,5 timer, som er virkelig bra. Jeg må innrømme at jeg ikke har gått steinhardt inn for å undersøke om dette stemmer med virkeligheten, men jeg kan absolutt gå god for at batteritiden er vel godkjent.

Beurer
Hele fem ulike massasjehoder følger med. Sjenerøst! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tilbehør

Her får jeg hele fem ulike tilbehør, og i instruksjonsboken går det klart og tydelig frem hvilket massasjehode som passer til hvilken kroppsdel.

Tilbehørene er av plast og føles dermed også litt ”plastaktige”. Tre av fem oppleves som veldig stumpe og harde, mens to (kulehode samt hode med luftpute) er noe mykere. Skulle jeg bruke massasjeolje i forbindelse med massasjen, anbefaler produsenten at jeg unngår det på de to sistnevnte.

Hastighetsinnstillinger

Beurer MG185 har ni ulike hastighetsinnstillinger, eller intensiteter, og er den eneste deltakeren hvor jeg kan velge ulike program direkte fra displayet på massasjepistolen. Her finnes en som passer best for progressiv muskelavslapping/dyp avslapping. En for å gjøre musklene myke og avslappede før og etter trening, og en for å øke sirkulasjon og støtte restitusjon ved muskelverk. Uansett hvilket av disse jeg velger, veksler det mellom tre ulike intensiteter, uten at jeg selv trenger å gjøre mer enn å bare slappe av og la apparatet gjøre jobben.

Konklusjon

Beurer MG185 er den deltakeren i testen som er mest sjenerøs med tilbehøret. Massasjepistolen er enkel å bruke og forstå. Det finnes absolutt tilstrekkelig mange hastighetsalternativer, og bruksanvisningen har bra informasjon om hva du bør tenke på for ikke å gjøre mer skade enn nytte. Et veldig bra kjøp, med andre ord.

Karakter
Beurer MG 185
Premium

Home mener

Mange tilbehør. Informativ instruksjonsbok. Litt glatt håndtak.

Også i denne testen:

3 massasjepistoler

Therabody Theragun mini (gen 2)

Liten & nett

Testens minste og netteste massasjepistol kommer fra Therabody. Har den virkelig noe å tilføre?

Liten og smidig. Lett å ha med på reise.
Litt dårlig med tilbehør, og ikke like kraftig som de øvrige i testen.
Les hele testen

re. Professional massasjepistol

Robust muskelelter

Testens kraftigste deltaker presenteres av re. Et selskap som har satt fokus på massasje og helseprodukter.

Grepsvennlig og stabil. Informativ instruksjonsbok. Den kraftigste i testen.
Stor og tung.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top