Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Therabody Theragun mini (gen 2)

Liten & nett

Testens minste og netteste massasjepistol kommer fra Therabody. Har den virkelig noe å tilføre?

Skrevet av / 08.04.24 - 09:30
Therabody Theragun mini (gen 2)
Åsa Warme Hallén

Therabodys Theragun mini ser ikke ut som de andre deltakerne. Den er betydelig mindre, smidigere og nettere. Her er det ikke noe håndtak, men apparatet er ergonomisk utformet for å ligge godt i hånden.

Takket være sin utførelse ligger Theragun mini fint i hånden, og jeg opplever at jeg får et godt grep som jeg kan holde lenge. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg tenker med en gang at Theragun mini vil passe kanonbra til å være med på reiser eller i treningsbagen da den i denne sammenhengen er så liten.

Å komme i gang

Theragun mini er den eneste deltakeren i testen som har en tilhørende app, og som dessuten kan koble seg opp mot appen takket være Bluetooth (bare generasjon 2). Jeg må opprette en konto, finne riktig produkt i listen på appen, og så er det bare å kjøre i gang. Smidig.

Les også Hva er det som veier? Vekten er i virkeligheten bare et tall. Det interessante er hva som egentlig veier i kroppene våre.

Batteritid

Theragun mini er den minste av alle deltakerne, og har også den korteste batteritiden med sine to timer. Personlig opplever jeg ikke at det er spesielt kort, men fullt ut tilstrekkelig for meg og mine behov. I appen kan jeg se hvor mye batteri som er igjen, noe som er fint da jeg unngår at batteriet går tomt under en velgjørende massasje.

Theragun mini lades med medfølgende USB-C kabel, men selve strømadapteren/veggkontakten følger ikke med.

Standardball: Et fastere alternativ enn demperen. Perfekt for bruk på både store og små muskelgrupper. Tommel: Designet for å etterligne den menneskelige tommelen. Brukes til triggerpunkter og nedre delen av ryggen. Demper: Fast, men likevel skånsom, for den mest universelle bruken på større deler av kroppen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tilbehør

Theragun mini er litt mer sparsommelig med tilbehøret enn sine konkurrenter, og sender bare med tre massasjehoder. Et som de kaller standardball, et som har navnet demper og til sist har vi tommelen. Samtlige føles litt mer følsomme, mykere og noe mindre ”plastaktige” enn de som følger med de andre testdeltakerne.

I den medfølgende instruksjonsboken, som dessverre ikke finnes på de nordiske språkene, fremgår det meget tydelig hvilket tilbehør som passer til hvilken kroppsdel eller muskelgruppe. Det fremgår også at de ikke absorberer svette, krem eller olje, som betyr at det bør fungere finfint å bruke massasjeolje om jeg skulle ønske det.

Les også Sov godt takket være teknikken For å våkne pigg og uthvilt må du sovne godt og sove rolig. Noe som kan være lettere sagt enn gjort.

Hastighetsinnstillinger

Her får jeg bare tre ulike intensitetsnivåer å jobbe med, hvor den kraftigste er 2400 RPM. Jeg opplever ikke det som et problem, men det kan jo være bra å ta hensyn til om du vet med deg selv at din massør pleier å påtale at dine muskler trenger litt tøffere tak.

Å bruke

Jeg setter virkelig pris på Therabody-appen. Her finnes skreddersydde program som guider meg om hvordan og hvor jeg bør massere ved for eksempel oppvarming av kroppen før en viss type trening. Eller hvordan jeg skal gjøre det for å hjelpe musklene mine til å restituere seg etter en spinningøkt. Det fremgår klart og tydelig hvilket massasjehode som gjelder. Intensiteten reguleres automatisk, og det vises også en film for at jeg enklere skal kunne henge med. Så lærerikt!

Therabody använda Therabody använda 1 Therabody använda 2 Therabody använda 3
<
>
I appen finnes en rekke ulike programopplegg som er enkle å starte og følge. Jeg kan velge om jeg vil varme opp kroppen før en treningsøkt eller om jeg vil hjelpe kroppen med restitusjon. (Skjermdump fra appen)

Theragun mini er den letteste og smidigste i testen, som faktisk er en fordel når man bruker den en stund. Utfordringen er selvfølgelig at det kan være litt vanskeligere å komme til på for eksempel ryggen om man skal massere seg selv – men generelt sett er min opplevelse at det også er en utfordring med de andre deltakerne.

Konklusjon

Theragun mini (gen 2) er en virkelig favoritt for meg i dette startfeltet. Liten og smidig med fantastisk pedagogisk app. Den har riktig nok bare tre massasjehoder og tre ulike hastigheter, men for min del er det fullt ut tilstrekkelig. At den dessuten er såpass liten slik at det er lett å få plass til den i en reiseveske, er et stort pluss!

Karakter
Therabody Theragun mini (gen 2)
Premium

Home mener

Liten og smidig. Lett å ha med på reise. Litt dårlig med tilbehør, og ikke like kraftig som de øvrige i testen.

Også i denne testen:

3 massasjepistoler

Beurer MG 185

Mest for pengene

Mange massasjehoder og intensiteter som skaper bra fleksibilitet. På papiret virker alt på topp!

Mange tilbehør. Informativ instruksjonsbok.
Litt glatt håndtak.
Les hele testen

re. Professional massasjepistol

Robust muskelelter

Testens kraftigste deltaker presenteres av re. Et selskap som har satt fokus på massasje og helseprodukter.

Grepsvennlig og stabil. Informativ instruksjonsbok. Den kraftigste i testen.
Stor og tung.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top