: Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

Lyd & Bilde mener

God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel
 • 40’’ LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI (1 sidemontert)
 • 1 scart, 1 komponent
 • Ethernet, pc-inngang,
 • wi fi ready
 • MPEG 2/4, CI+
 • Koaks digital lydutgang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 8000 kr

Den nye 7605-serien er Philips’ nye designserie. Den har de samme avrundede kantene vi kjenner fra tidligere modeller, kombinert med en svarteloksert børstet aluminiumsramme i front. Designen er både solid og vakker, med en stilig svingbar glassokkel. Bak det flotte utseendet finner vi et LCD-bildepanel med LED-kantbelysning. Tradisjonen tro har Philips også plassert fargedioder på baksiden av skjermen, som lyser opp veggen i samme farger som bildeinnholdet (Ambilight).

Brukervennlighet og funksjoner
Foruten Ambilight-funksjonen, er denne flotte tv-en fra Philips spekket med finesser. Her er spesielt Philips sine utmerkede bildebehandlingsfinesser et stort pluss for tv-en. Tv-en kan kobles til et nettverk via LAN-inngangen på baksiden, eller trådløst med en ekstern adapter (ekstrautstyr) dersom det er mer praktisk. Med Philips Net-TV får man tilgang til en del enkle nettjenester. Tv-en er også utstyrt med DNLA-nettverk som er et system som lar en spille av innhold fra andre pc-er tilkoblet nettverket. Har man bilder, musikk eller filmer på en pc, kan altså disse spilles av direkte på tv-en. Man må først installere DLNA-serverprogram på pc-en for at dette skal virke.

Bildekvalitet
For å oppnå hvassere bildekvalitet legger Philips mye vekt på kraftig digital bildebehandling. Funksjoner som 100 Hz Clear LCD og Natural Motion gir skarpere bilder med glatte bevegelser, og her mener vi 7605-modellen gjør en meget god jobb. Disse to funksjonene er svært viktig for bevegelige bilder, og til sammen  gir de Philips-skjermen suveren skarphet, selv med raskt innhold som actionfilmer og sport. HD Natural Motion er også justerbar i ”styrke” eller virkning, slik at man kan moderere den eller slå den av helt om man vil beholde noe av kinofølelsen. Philips har faktisk tatt hensyn til dette i sine bildemoduser, og nettopp HD Natural motion er redusert i denne innstillingen. Når det gjelder fargegjengivelse og kontrast er vi vant til at Philips smører litt tykt på, og denne skjermen er ikke noe unntak. Fargene er i overkant sterke og bildet svulmer litt, selv om vi bruker Philips’ egen ”innstillingsassistent” til å trykke oss fram til optimalt bilde. De forskjellige bildemodusene skiller heller ikke så mye i fargeestetikk som vi skulle ønske, og det er liten forskjell på ”standard” og filmmodus. 7605 har en lyssensor som tilpasser lysstyrken til rommet , og svartnivået er faktisk ganske imponerende. Verre er det med betraktningsvinkelen, som er den dårligste i testen. Bildet fra Philips-skjermen blir rett og slett grått og utvasket når man sitter annet enn rett på. Vi antar at dette har noe med side-LED-baklyset å gjøre, og at det gir dårligere ”spredning” av lyset.

Lydkvalitet
Lyden er faktisk ikke så verst på Philips-tv-en. Klar, fin tv-lyd med bra dynamikk og tydelig tale er gode resultater med de fleste programmer. Med 2 x 10 watt RMS tilgjengelig, drives høyttalerelementene med bra presisjon og styrke. Philips har sett viktigheten av god tv-lyd, og tradisjonen tro også levert det i denne tv-en!

Konklusjon
Philips sin designserie har fått en kraftig ansiktsløftning, og selv om 7605 nok kan kalles den klart stiligste skjermen i testen, mangler den litt på bildekvalitet for å kunne hevde seg i kampen mot de andre. Kontrasten og svartnivået er meget bra, men kun når du sitter rett foran skjermen. Philips-skjermen har en betydelig snevrere betraktningsvinkel enn konkurrentene i denne testen, noe som betyr at man må være mer bevisst på sitteplassering. Utseendet pirrer, men om du bryr deg ekstra mye om bildekvaliteten er nok Philips sin 8000- eller 9000-serie et bedre valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony KDL-40NX700

  Design i særklasse

  Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

  Samsung UE40C6715

  Back in white

  Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

  Tandberg Ergoclass II 42”

  En god allrounder

  Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

  LG 42LE550N

  Velutstyrt LED LCD

  Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

  Panasonic TX-P42X20

  Billig folkeplasma

  Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

  Panasonic TX-L42D25

  Lekker LED fra Panasonic

  Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

  Les også

  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.