: LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

Lyd & Bilde mener

Meget bra svartnivå og kontrast Brukervennlig
Slank lyd
 • 42’’ LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI (1 sidemontert)
 • 1 scart, 2 komponent
 • Ethernet, pc-inngang
 • Trådløs HD-link-mulighet
 • Optisk digital lydutgang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 12000 kr

LG kjører videre med fargetoning på sine kabinetter, og årets modell har en lilla stripe i rammen. Dette med farger er veldig motebestemt, og vi mener de tidsfester tv-en mer med slike løsninger enn tradisjonelle tv-farger. Kant-LED-baklyset gir mulighet for tynne tv-er, noe LG selvfølgelig har utnyttet til det fulle. Tynn innramming rundt selve LCD-panelet gjør at tv-en faktisk ikke virker så stor som en del andre 42-tommere.

Brukervennlighet og funksjoner
Denne tv-en har en del kule tekniske løsninger i tillegg. Noen små webapplikasjoner som Picasa finnes også, og YouTube, som gir tilgang til en nesten uendelig database med småsnutter og annen underholdning. Spennende er også den trådløse HD-linken som gjør det mulig å overføre HD-signaler uten kabler.

Kobler man til en USB-minnepenn kan tv-en spille av en rekke populære digitale formater, inkludert DivX HD. Common Interface-inngangen på siden kan utsyres med kort og CI-modul for å dekode digitale sendinger fra bakkenett eller kabel-tv. LG kjører videre med sine frontmonterte berøringsknapper for manuell betjening, som er et mareritt når man skal tørke støv av tv-skjermen.

Bildekvalitet
Bildemessig er LG-tv-en i toppklasse. Man får et bra bilde rett opp av esken, og det er ingen åpenbare svakheter i det vi ser. Fargebalansen er ganske bra, men som alltid, en liten reduksjon for å få det helt naturlig! Noe flimmer var det også i de fineste detaljene, noe vi fikk kraftig redusert ved å dra ned kontrast og skarphet noen få hakk.

LGs forskjellige bildemoduser fungerer greit. Filmmodusen er den som peker seg ut som best tilpasset det innholdet den er tiltenkt. Dynamisk er som vanlig helt ubrukelig til noe som helst, og kunne like godt vært avskaffet først som sist. Et pluss er de avanserte bildeinnstillingene som gir mulighet for såkalt ISF-justering dersom man har tilgang til måleutrustningen.

Svartnivået er meget bra, spesielt i dempet belysning da lyssensoren jobber aktivt med baklyset for å tilpasse seg til innholdet. Baklyset kan dessuten dempes i 16 felt for å få mer kontrast i bildet. Det eneste negative vi registrerer er en noe blåaktig undertone i svartnivået. Bevegelseskompenseringen virker veldig bra. Litt ”halo” er det rundt raske objekter i rask bevegelse, men det er bare slik det er hos de fleste merker.

Lydkvalitet
LG skryter av å ha 2 x 10 W effekt tilgjengelig for lydgjengivelsen. I gamle dager ville det ha gitt en fantastisk tv-lyd med gode høyttalere. Men med dagens superslanke kabinetter er det ikke lenger noe volum tilgjengelig. Det gir en langt slankere lydgjengivelse. LG presterer midt på treet, med en grei tv-lyd, men ikke noe for verken film eller musikkgjengivelse.

Konklusjon
LG 42LE550N er en god allrounder med et bra panel og avanserte justeringsmuligheter i bildemenyen for eksperten. Den lilla fargen i designen forblir en smakssak man enten hater eller elsker. LG klarer ikke helt å tukte de beste tv-ene i testen rett opp av esken, men med litt tålmodighet og noen moderasjoner i bildemenyen blir det veldig bra på det aller meste av innhold.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony KDL-40NX700

  Design i særklasse

  Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

  Samsung UE40C6715

  Back in white

  Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

  Tandberg Ergoclass II 42”

  En god allrounder

  Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

  Philips 40PFL7605H

  Lyser opp hverdagen

  Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

  Panasonic TX-P42X20

  Billig folkeplasma

  Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

  Panasonic TX-L42D25

  Lekker LED fra Panasonic

  Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

  Les også

  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.