TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsungs QD-OLED TV skal hete QS95B

Samsung er hemmelighetsfulle om sin kommende QD-OLED TV, men nå har den fått et offisielt navn!

forfatter
Publisert 14.03.22 - 13:31

Samsung «hemmelige» (men ikke fullt så hemmelige) QD-OLED har vært en av de mest omtalte TV-ene siden CES-messen i januar, der den egentlig ble lekket snarere enn offisielt lansert. Og fortsatt er det veldig stille rundt denne modellen fra Samsungs side. Nå har det imidlertid dukket opp ny informasjon om hva den skal hete – i det minste på den andre siden av Atlanteren, i følge Forbes.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Samsung QS95B i USA

Den amerikanske forhandleren Value Electronics har nemlig publisert en annonse der de refererer til den kommende QD-OLED modellserien ved navnet QS95B, nærmere bestemt Samsung QN55QS95B og QN65QS95B. Vær obs på at dette er den amerikanske modellkoden, mens den europeiske modellkoden pleier å starte med «QE…».

Les også: Slik leser du modellkodene på Samsung TV

QS95B blir altså tilgjengelig i skjermstørrelsene 55 og 65 tommer – akkurat som Sonys kommende QD-OLED A95K, som bruker samme panel fra Samsung Display. Den modellen har vi alllerede fått en sniktitt på – og du kan lese om vårt førsteinntrykk her.

Les også Sniktitt på QD-OLED Vi har tatt en første titt på Sonys nye QD-OLED. Sylskarpt er bare fornavnet - og sjekk den innsynsvinkelen!

Hva med Samsungs egen versjon, da? Vel, annonsen fra Value Electronics kan blant annet fortelle at QS95B støtter HDMI 2.1 på alle fire inngangene, og den får selvfølgelig Tizen Smart TV med stemmestyring. Den amerikanske versjonen er også utstyrt med en neste generasjons ATSC 3.0 TV-tuner. I tillegg kan trolig vente oss noen av finessene Samsung har lansert på de øvrige 2022-modellene, slik som støtte for skjermfrekvenser opp til 144Hz, en oppdatert spillmeny (Game Bar 2.0), trådløs Atmos surroundlyd til kompatible lydplanker med mere.

Les også Samsungs nye lydplanker får trådløs Dolby Atmos Får blant annet mulighet for trådløs Atmos surroundlyd via Wi-Fi.

Pris og tilgjengelighet

Value Electronics har ikke gått ut med noen offisiell pris enda, men de tilbyr kunder å sette seg på venteliste. Det kan indikere at TV-en ikke er så altfor langt unna, i det minste for det amerikanske markedet.

Vi kan trolig forvente oss mer håndfast info om denne TV-en for Norden sin del også, i løpet av våren!

Hva tenker du som leser? Er Samsungs QD-OLED en modell du selv er interessert i? Hvordan tror du den vil gjøre det i sammenligning med LG/Sony/Philips/Panasonic OLED-TV eller Samsungs egne QLED-modeller? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under!

Les også Her er årets nye TV-modeller fra Samsung Årets nye TV-er fra Samsung nærmer seg, og nå har vi fått vite de norske prisene.
Samsung Neo QLED 2022
Les også Avslørt: Samsungs nye QD-OLED TV Kan dette være den sagnomsuste OLED TV-en som Samsung ikke vil vise oss enda?

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde