TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Offisielle priser på Samsung 2022 TV-modeller

Årets nye TV-er fra Samsung nærmer seg, og nå har vi fått vite de norske prisene.

forfatter
Publisert 22.02.22 - 09:58

Samsung viste årets første TV-modeller under CES i Las Vegas i januar, og nå får vi snart stifte bekjentskap med modellene som kommer til Norden: Samsung presenterte denne uken de nye toppmodellene i Neo QLED sortimentet, som lover «store fremskritt innenfor kvalitet og ytelse.» De vil bestå av seks modellserier med 4K og 8K-oppløsning, i skjermstørrelser fra 43″ og opp til 85″.

Les også Årets TV-nyheter fra Samsung Samsung starter året med å introdusere splitter nye MicroLED, Neo QLED og Lifestyle TV-er – inkludert en ny versjon av populære The Frame!

Forbedret bildekvalitet, lyd og tilkoblingsmuligheter

Neo QLED er Samsungs uttrykk for LCD-TV med MiniLED-baklys. Dette er den mest moderne typen LCD-TV, med tusenvis av små lysdioder som sørger for god lysstyrke og kontrast.  Samsung introduserte teknikken på sine toppmodeller i fjor, og årets modeller skal ha fått en forbedret lyskontroll på innsiden.

Blant annet er bildebehandlingen oppgradert med 14-bits lysgradering, som legger til enda flere detaljer til mørke og lyse scener. Quantum Matrix-teknologien som styrer MiniLED-ene skal også være mer presis, ved hjelp av finessen Shape Adaptive Light. Den tar hensyn til linjer, former og overflater for å gi mest mulig korrekt bakbelysning.

2022-modellene har også fått innebygd støtte for Dolby Atmos surroundlyd, og kommer også med såkalt Object Tracking Sound (OTS), som styrer lyden slik at den beveger seg likt som objektet på skjermen.

Årets modeller vil også ha støtte for HDMI 2.1 (4K@120Hz eller 4K@144Hz avhengig av modell) på alle 4 portene – til glede for hardbarka gamere!

Vi gleder oss til å sjekke om forbedringene holder hva de lover, så fort vi får de første 2022-modellene på testbenken.

STV D3 3885 H 2
Samsung Neo QLED 2022. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Og når blir det? Samsung har ennå ikke kunngjort nøyaktig når de nye modellene slippes i butikkene, men vi kan nok forvente de første modellene i løpet av våren, typisk rundt april/mai.

I forbindelse med lanseringen har Samsung også kunngjort veiledende priser på 65-tommers utgavene. Prisene starter merkbart høyere enn de tilsvarende 2021-modellene gjorde for et år tilbake. For eksempel koster den nye «innstegsmodellen» med MiniLED, QN85B, cirka 5000 kroner mer enn forgjengeren QN85A fra 2021 (24.999 mot 19.999 kr). Dermed er det grunn til å forvente at også ytelsen gjør et merkbart hopp!

Samsung QN900B

QN900B 002 R Perspective Stainless Steel
Samsung QN900B. (Foto: Samsung)

På toppen av modellsortimentet finner vi flaggskipmodellen QN900B med 8K-oppløsning og MiniLED-baklys. Den får en veil. pris på 56.999 kr i 65″.

Samsung QN800B

QN800B 002 R Perspective Stainless Steel
Samsung QN800B. (Foto: Samsung)

Lillebroren QN800B får en veiledende pris på 41.999 kr i 65″.

Samsung QN700B

QN700B vil være den rimeligste modellen med 8K-oppløsning, og får en veil. pris på 36.900 kroner.

Samsung QN95B

QN95B 002 R Perspective Bright Silver
Samsung QN95B. (Foto: Samsung)

QN95B er flaggskipmodellen med 4K-oppløsning, og arvtageren til den populære testvinneren QN95A. Den får en veil. pris på 34.999 kroner i 65″.

Samsung QN90B

QN90B er arvtageren til QN90A – en populær modell med gamingfokus, som vi også har testet med godt resultat her i Lyd & Bilde. Den skal koste 27.999 kroner i 65″.

Samsung QN85B

QN85B 002 R Perspective Bright Silver
Samsung QN85B. (Foto: Samsung)

QN85B blir innstegsmodellen i Neo QLED-sortimentet, og Samsungs rimeligste TV med MiniLED-baklys.  Oppfølgeren til QN85A får en veil pris på 24 999 kroner i 65″.

 

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Når forventer vi at prisene på 2021 modellen reduseres?

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde