TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Samsungs QD-OLED TV mottar pris på CES 2022

Kan dette være den sagnomsuste OLED TV-en som Samsung ikke vil vise oss enda?

forfatter
Publisert 04.01.22 - 13:01

Samsung skulle i følgene ryktene avduke en splitter ny high-end TV med QD-OLED teknologi på CES-messen, men var ikke del av den offisielle presentasjonen vi fikk se i går. Nå kan det imidlertid se ut til at CES-arrangørene har kommet Samsung i forkjøpet…

De har nemlig utdelt en offisiell innovasjonspris – CES Innovation Award 2022 – til ingen ringere enn Samsungs 65″ QD-Display TV.

CES 2022: QD-OLED TV fra Samsung?

Vi har ikke fått se den i levende live enda – heller ingen offisielle bilder –  men Samsungs 65″ QD-Display TV skal i følge CES-juryen være verdens første av sitt slag – en OLED TV med kvanteprikker (Quantum Dots).

QD-OLED skiller seg fra vanlig OLED i måten panelet er oppbygd på: i stedet for å sende hvitt lys gjennom et fargefilter, brukes i stedet et blått lys kombinert med tre separate subpiksler for primærfargene rød, grønn og blå (RGB).

Disse subpikslene inneholder kvanteprikker som omdanner det blå lyset til henholdsvis rødt, grønt og blått lys. Dette skjer med mindre tap av lysstyrke enn et tradisjonelt fargefilter, og subpikslene kan sammen kombineres til å gjengi helt hvitt lys.

Samsungs QD-OLED får visstnok en sylslank «Infinity One» design. Her vises en Neo QLED 8K TV for illustrasjon. (Foto: Samsung)

På denne måten oppnår QD-OLED en god kombinasjon av fargegjengivelse og lysstyrke – angivelig bedre enn LGs OLED-teknologi. Samtidig kan pikslene være helt slukket på kommando, noe som resulterer i et glimrende svartnivå.

Kan QD-OLED gi det beste av to verdener – kontrasten fra OLED kombinert med lysstyrken fra LCD? Det gjenstår se!

Vi avventer flere offisielle spesifikasjoner og produktbilder fra Samsung, men CES-juryen kan i alle fall fortelle at QD-OLED TV-en bruker Samsungs sylslanke Infinity One Design (kjent fra Neo QLED toppmodellene) kombinert med deres Object Tracking Sound surroundhøyttalere.

TV-en kommer også med Samsungs kraftige Neo Quantum videoprosessor, og støtter en skjermfrekvens på opptil 144 Hz. Alle fire HDMI-innganger støtter 2.1 standarden. Dermed kan Samsungs OLED-TV potensielt også være velegnet for gamere.

Kommer Samsungs QD-OLED TV til Norden? Og hva skal den koste? Hva med andre skjermstørrelser? Blir den i hele tatt en realitet?

Da produktet ikke er offisielt lansert enda, vet vi ikke mer enn det CES Innovations skriver i sin begrunnelse. Men produktet er åpenbart en del av CES Innovations prisutdelingen. Derfor kan det tenkes vi får høre mer i løpet av natten, da Samsung-sjef Han Jong-hee etter planen skal holde en tale under den offisielle åpningen av CES 2022. Mer vet vi ikke enda, men vi jakter mer info og bilder, så følg med her på sidene!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde