Samsungs QD-OLED TV mottar pris på CES 2022
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsungs QD-OLED TV mottar pris på CES 2022

Kan dette være den sagnomsuste OLED TV-en som Samsung ikke vil vise oss enda?

forfatter
Publisert 04.01.22 - 13:01

Samsung skulle i følgene ryktene avduke en splitter ny high-end TV med QD-OLED teknologi på CES-messen, men var ikke del av den offisielle presentasjonen vi fikk se i går. Nå kan det imidlertid se ut til at CES-arrangørene har kommet Samsung i forkjøpet…

De har nemlig utdelt en offisiell innovasjonspris – CES Innovation Award 2022 – til ingen ringere enn Samsungs 65″ QD-Display TV.

CES 2022: QD-OLED TV fra Samsung?

Vi har ikke fått se den i levende live enda – heller ingen offisielle bilder –  men Samsungs 65″ QD-Display TV skal i følge CES-juryen være verdens første av sitt slag – en OLED TV med kvanteprikker (Quantum Dots).

QD-OLED skiller seg fra vanlig OLED i måten panelet er oppbygd på: i stedet for å sende hvitt lys gjennom et fargefilter, brukes i stedet et blått lys kombinert med tre separate subpiksler for primærfargene rød, grønn og blå (RGB).

Disse subpikslene inneholder kvanteprikker som omdanner det blå lyset til henholdsvis rødt, grønt og blått lys. Dette skjer med mindre tap av lysstyrke enn et tradisjonelt fargefilter, og subpikslene kan sammen kombineres til å gjengi helt hvitt lys.

Samsungs QD-OLED får visstnok en sylslank «Infinity One» design. Her vises en Neo QLED 8K TV for illustrasjon. (Foto: Samsung)

På denne måten oppnår QD-OLED en god kombinasjon av fargegjengivelse og lysstyrke – angivelig bedre enn LGs OLED-teknologi. Samtidig kan pikslene være helt slukket på kommando, noe som resulterer i et glimrende svartnivå.

Kan QD-OLED gi det beste av to verdener – kontrasten fra OLED kombinert med lysstyrken fra LCD? Det gjenstår se!

Vi avventer flere offisielle spesifikasjoner og produktbilder fra Samsung, men CES-juryen kan i alle fall fortelle at QD-OLED TV-en bruker Samsungs sylslanke Infinity One Design (kjent fra Neo QLED toppmodellene) kombinert med deres Object Tracking Sound surroundhøyttalere.

TV-en kommer også med Samsungs kraftige Neo Quantum videoprosessor, og støtter en skjermfrekvens på opptil 144 Hz. Alle fire HDMI-innganger støtter 2.1 standarden. Dermed kan Samsungs OLED-TV potensielt også være velegnet for gamere.

Kommer Samsungs QD-OLED TV til Norden? Og hva skal den koste? Hva med andre skjermstørrelser? Blir den i hele tatt en realitet?

Da produktet ikke er offisielt lansert enda, vet vi ikke mer enn det CES Innovations skriver i sin begrunnelse. Men produktet er åpenbart en del av CES Innovations prisutdelingen. Derfor kan det tenkes vi får høre mer i løpet av natten, da Samsung-sjef Han Jong-hee etter planen skal holde en tale under den offisielle åpningen av CES 2022. Mer vet vi ikke enda, men vi jakter mer info og bilder, så følg med her på sidene!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend