Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung lanserer flere nye 98 tommers TV-skjermer

Nye 2024-modeller slutter seg til Samsungs tropp av 98-tommere.

Skrevet av / 26.06.24 - 07:00
Samsung lanserer flere nye 98 tommers TV-skjermer

Samsung presenterer i år sitt største utvalg av storskjermer hittil: TV-produsenten tilbyr nå fire ulike 98″ modeller med 4K eller 8K-oppløsning, som lover å gi oss «arenafølelsen» hjemme i stua.

Det eksisterende utvalget fra 2023 suppleres av den mer prisgunstige DU9005, samt QN90D med avansert Mini LED-teknologi. Den populære Q80C fra 2023 fortsetter dermed videre i år. og på toppen rager fortsatt flaggskipmodellen QN990C med 33 millioner piksler i 8K.

Vi skal heller ikke glemme de eksotiske MicroLED-skjermene: Sistnevnte er tilgjengelig i størrelser helt opp til 114 tommer, men ligger i en helt annen klasse både pris- og kvalitetsmessig.

98″ Samsung QN990C, QN90D, Q80C og DU9000. (Foto: Audun Hage)

Samsung tilbyr flere skjermalternativer i «supersize»-segmentet

En stor TV-skjerm kan sette prikken over i-en når vi skal følge fotballkampen hjemmefra, eller se film og serier fra strømmetjenestene. Trenden går i retning av stadig større TV-skjermer, og Samsung opplever angivelig en økt etterspørsel fra forbrukere som vil opp i TV-størrelse.

– Vi er glade for å kunne utvide sortimentet av supersize-skjermer med flere prisklasser, og dermed øke valgmulighetene og gjøre store modeller tilgjengelige for flere. Markedet for TV-er på 98 tommer og større har firedoblet seg det siste året, og en av årsakene er at bildekvaliteten de siste årene har blitt stadig bedre med 4K og 8K. Det gjør at bildet blir virkelig bra selv når man kommer opp i virkelig store størrelser, sier Knut-Eirik Bruvold-Rørnes, produktspesialist på TV og lyd hos Samsung i Norge i en pressemelding.

98″ DU9005 – Prisgunstig alternativ

Samsung TQ98DU9005 er en av de mest spennende nykommerne i «lavpris-segmentet for i år, som Lyd & Bilde allerede har skrevet om. Denne 4K LCD-skjermen har en veiledende pris på 49.990 kroner, men er allerede sett på tilbud til 27.990 kroner. Samsung-skjermen støtter 120 Hz bildefrekvens og VRR for best mulig bevegelse til sport og spill.

98″ Q80C – Fortsetter fra forrige sesong

I fjor gjorde Samsung 98-tommers TV-er tilgjengelige for flere, med lanseringen av Q80C i Norge. Dette er for øvrig en modell Lyd & Bilde har testet allerede.

Samsung 98” Q80C bruker et 4K LCD-panel med LED-baklys og lokal dimming, drevet av en 4K Neural Quantum videoprosessor. Denne modellen vil i år ha en veiledende pris 69 990 kroner, men er gjentatte ganger sett på tilbud til halvparten av dette.

98″ QN90D – Bedre bilde med hjelp av AI?

Tar vi et (solid!) steg opp i pris finner vi TQ98QN90D, som er en del av Samsungs såkalte QLED-modellportefølje for 2024. Denne skjermen bruker MiniLED-baklys med lokal dimming (eller Quantum Matrix Technology som Samsung kaller det) for mer presis lyskontroll og bedre kontrast. Skjermen drives av den smarte videoprosessoren NQ4 AI Gen2, med flere AI-drevne bildeforbedringer. TV-en kommer i en slank design(kun 31 mm tykk). Eneste ulempe ser ut til å være prisen, som ligger på hele 149 999 kroner (veil)! Ergo blir dette en prismessig konkurrent til high-end modellen TCL 98X955.

98” QN990C – Toppmodellen med 8K-oppløsning

Samsung 98QN990C er en av de få TV-skjermene som kan tilby oss sylskarp 8K-oppløsning (7680 x 4320 piksler) i 98 tommer. Og her befinner vi oss tross alt i en skjermstørrelse hvor man virkelig kan sette pris på den ekstra bildeskarpheten! Samsung-skjermen drives av en Neural Quantum 8K Processor, som bruker AI for å oppskalere bildet til 8K, uansett innhold.

Til tross for sin gigantiske skjerm, kommer 98” QN990C i en ultraslank Infinity Design, kun 20 mm dyp og med One Connect-boks som samler alle tilkoblinger i en ekstern enhet.

PS! Lyd & Bilde har allerede testet QN900D, som er Samsungs nyeste flaggskipmodell. Men denne knallgode skjermen leveres foreløpig bare i skjermstørrelser opptil 85 tommer på det største.

Vil du ha noe tilsvarende i 98 tommer, må du altså gå for 2023-modellen QN990C, som beholdes i sortimentet ut året.Og prisen? Svimlende 439 999 kroner(veil.)!

Samsung MicroLED – TV til de superrike

Gaming på en 110″ Samsung MicroLED-TV? Ja takk! (Foto: Audun Hage)

Hvis du likevel synes 400.000 kroner blir litt for snaut, og du har mer penger til overs å spandere på TV, kan du ta steget opp til MicroLED som er Samsungs aller råeste og mest TV-skjermer i den absolutte luksusklassen.

Forskjellen mellom MicroLED og vanlig LCD/QLED og OLED er at MicroLED-skjermene ikke trenger noe filter eller baklys. I stedet snakker vi om bittesmå lysdioder – tynnere enn en hårsbredd – som kan tennes og slukkes individuelt og produserer både lys og farger. Dette eliminerer mange av utfordringene med dagens TV-er, slik som refleksjoner, dårlig kontrast eller ujevn innsynsvinkel.

Samsung MicroLED kan nå leveres i skjermstørrelser fra 76 til 114 tommer, med en prislapp på mellom 1,1 og 1,5 millioner kroner! Dette er åpenbart TV-er for deg som har ualminnelig høy inntekt, eller gjort det ekstra godt på børsen, lotteriet eller veddeløpsbanen i det siste.

Hvilke andre produsenter tilbyr 98″ TV?

Samsung er ikke alene om å tilby storskjermer på 98 tommer eller større. Sony tilbyr 98-tommeren Bravia 98X90L, opprinnelig lansert i 2023, men som fortsetter videre i 2024.

En annen produsent som har gjort seg bemerket er kinesiske TCL som tilbyr blant annet 98P745 med flere. Vi skal heller ikke glemme Hisense, som er hyppig representert på reklameplakatene under årets Fotball-EM. Den kinesiske produsenten tilbyr blant annet 100-tommeren 100U7K.

Uansett hvilken storskjerm du velger, kan det være lurt å inkludere levering og montering som en del av bestillingen. Da unngår du å ende opp som den uheldige nordmannen som fikk 98-tommeren sin knust rett før fotball-EM.

Les også Ny stor og billig TV fra Samsung Den nye DU9005-serien er i salg nå, med en skjermstørrelse på hele 98 tommer.
Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.
Les også Ny 98" Samsung-TV klar for Norge Kommer denne på Black Week-tilbud, mon tro?
Les også Samsung MicroLED: TV i millionklassen Bare se, ikke røre: Det er ikke alle forunt å eie en MicroLED-TV, men nå kan du i alle fall se den på nært hold hos Elkjøp.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top