TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

98″ DU9005: Ny storskjerm fra Samsung

Den nye DU9005-serien er i salg nå, med en skjermstørrelse på hele 98 tommer.

Av / 14.06.24 - 08:00
98″ DU9005: Ny storskjerm fra Samsung

Samsung er en populær leverandør av TV i alle prisklasser, og den sørkoreanske produsenten har en rekke storskjermer i sortimentet. En av disse er DU9005-serien som er ny for 2024. Den ble lansert tidligere på vårparten, og har akkurat begynt å lande i butikkhyllene. Den største (og foreløpig eneste) tilgjengelige utgaven er på hele 98 tommer, eller det Samsung kaller «Super size»!

98" DU9005: Ny storskjerm fra Samsung 1
Samsung-kolossen bruker et 98 tommers LCD-panel med 4K-oppløsning og har flere interessante spesifikasjoner. (Foto: Samsung)

Samsung TU98DU9005

DU9005-serien er en modell av typen Crystal UHD, som per definisjon ligger under QLED og OLED i Samsung-hierarkiet. Dette er relativt enkle LCD-skjermer uten fancy QLED-fargefilter, MiniLED eller lokal dimming, men de får likevel flere av de smarte finessene og brukervennligheten vi kjenner fra de dyrere Samsung-modellene.

TU98DU9005 bruker et 120Hz LCD-panel, mens belysningen er LED-basert: Dog uten lokal dimming, som nok setter en demper på kontrasten (Lyd & Bilde har tidligere testet den dyrere 2023-modellen Samsung 98Q80C som har lokal dimming som erfaringsvis gir bedre kontrast).

Bildebehandlingen håndteres av en Crystal 4K videoprosessor. Den er neppe like superavansert som AI-prosessoren vi finner i flaggskipmodellen QN900D, men har likevel noen AI-finesser når det kommer til oppskalering, angivelig.

Antall HDMI-innganger stopper på tre, men alle støtter 4K/120Hz. Samsung-skjermen har deres Game Bar som gir full oversikt over spillfunksjonene, og man kan for eksempel simulere en 21:9 ultra wide skjerm om ønskelig. Lyden leveres fra et såkalt OTS Light lydsystem med stereohøyttalere.

Annonse
DU9005_002_R Perspective_Graphite Black DU9005_003_L Perspective_Graphite Black DU9005_004_L Side_Graphite Black DU9005_005_Detail_Graphite Black
<
>
Samsung 98" DU9005. (Foto: Produsenten)

Pris og tilgjengelighet

Samsung TU98DU9005 er tilgjengelig nå fra utvalgte forhandlere og Samsung.no. I forbindelse med lanseringen er det også et kampanjetilbud på 98-tommeren til 27.990 kroner (Veil. pris 49.990 kr). Dermed blir nok Samsung-skjermen en interessant utfordrer til TCL og deres prisgunstige storskjermer.

Denne sommeren er det direktesendinger fra både Fotball-EM, sommer-OL, Wimbledon og Tour de France på menyen. Nettopp derfor er det ekstra mange som ønsker seg en ny storskjerm de kan følge arrangementene med. Elkjøp og Power melder allerede om rekordsalg av store TV-skjermer så langt i juni.

Les også Paris 2024 – De beste TV-ene til sommer-OL Snart tennes ilden i Paris! Har du husket å skaffe deg ny TV-skjerm til sommerens store idrettsfest?
Les også Elkjøp: Nå tar TV-salget av! Gråvær og en rekke TV-sendte sportsarrangementer antas å ha bidratt til økningen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Samsungs nye TV-funksjon bruker generativ AI

Moderne kunst til The Frame

Prisrekord på 100 tommers TV?

Philips feirer 20 år med Ambilight og lanserer ny flaggskip-TV

Kan det friste med en "transparent" OLED-TV?

Sony tar grep etter klager

På ramme alvor?

Store visjoner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheter på IFA

Sjekk hva TCL dro opp av hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

"Alle" vil ha større enn 55 tommer