Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

98″ QN990C: Samsungs ekstreme 8K-TV tilgjengelig i Norden

Kommer denne på Black Week-tilbud, mon tro?

Skrevet av / 07.11.23 - 13:37
98″ QN990C: Samsungs ekstreme 8K-TV tilgjengelig i Norden

Samsung har kastet seg på trenden med TV-skjermer i XL-format. Vi har allerede testet deres 98″ 4K-TV i Q80C-serien, men produsenten har også en annen «versting» i stallen sin: 98-tommeren TQ98QN990C med sylskarp 8K-oppløsning er nå bekreftet for det nordiske markedet.

Samsung TQ98QN990C. (Foto: Samsung)
Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.

Samsung QN990C: 98″ med 8K-oppløsning

Enkelte mener at 8K-skjermene er en utdøende rase, og at de sylskarpe skjermene vil lide samme skjebne som 3D-TV. En 8K-TV har fire ganger så mange piksler(7680 x 4320) som 4K-varianten, men det finnes ennå relativt begrenset med innhold tilgjengelig i denne oppløsningen.

Etter vår erfaring kan den ekstra pikseltettheten likevel være en stor fordel, spesielt når bildet blåses opp i stort format. Den nye Samsung-skjermen er utstyrt med en kraftig videoprosessor(Neo Quantum Processor 8K) som hjelper til med å oppskalere HD- og 4K-materiale til 8K, og resultatet kan være en storslått og knivskarp bildeopplevelse.

98-tommeren har en lekker innramming i metall med slank «Infinite Slim Design». Selve LCD-panelet er visstnok hentet fra TCL CSOT, mens Samsung har regien på design, bilde og lyd.

På lydsiden kan den skilte med et 6.4.4 kanalers Dolby Atmos høyttaleroppsett på 120 Watt. Og for den som vil ta lydopplevelsen enda lengre, går det selvsagt an å utvide med en Samsung lydplanke i et såkalt Q Symphony oppsett.

Neo QLED 98QN990C er utstyrt med et finmasket MiniLED-baklys og lokal dimming. (Video: Samsung)

Samsung hevder selv at 98-tommeren vil passe perfekt til sitteavstander på rundt 3 meter eller mer. (Video: Samsung)

Les også Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden Når en lydplanke ikke skal være et kompromiss, gjelder det å holde tungen rett i munnen – og pengene litt løsere. Det betaler seg.

Kommer til Norden

Samsung 98″ QN990C har nå dukket opp i norske nettbutikker til den nette sum av 399.000 norske kroner. Ja du leste riktig, nærmere fire hundre tusen for en TV! Men så er det også en av Samsungs råeste TV-er vi snakker om, bare slått av de eksotiske MicroLED-skjermene i millionklassen.

Lagerstatusen hos Elkjøp forteller oss at TV-en vil være tilgjengelig fra januar 2024. Så hvis den ikke dukker opp under årets Black Week kampanje, kan den kanskje plukkes opp på januarsalg? Det vil bare tiden vise!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Lyd & Bilde
Scroll to Top