Nyhet

Nå kan du se Samsungs MicroLED-TV hos Elkjøp

Bare se, ikke røre: Det er ikke alle forunt å eie en MicroLED-TV, men nå kan du i alle fall se den på nært hold hos Elkjøp.

Skrevet av / 25.08.23 - 20:00
Nå kan du se Samsungs MicroLED-TV hos Elkjøp

Samsungs MicroLED-skjerm er en av de mest ekstreme TV-ene som kan kjøpes for penger.

Vi har sett den på messer rundt om i verden, av og til bak lukkede dører – men nå er det også mulig for Ola Nordmann å få et glimt av den massive 110-tommeren. Den står nemlig utstilt sentralt i hovedstaden, hos Elkjøp Ullevål.

Butikken er full av vanlige TV-er i ulike størrelser og prisklasser, både LCD- og OLED TV-er – men vi må innrømme at de alle sammen blekner litt ved siden av denne svære MicroLED-skjermen! Den er ett av få eksemplarer i Norden, og varter opp med en fantastisk kontrast.

Samsung MS1A: 110-tommers MicroLED-TV

MicroLED-skjermen som står utstilt hos Elkjøp er av typen Samsung MS1A. Den har 4K-oppløsning (3840 x 2160) og er satt sammen av 192 MicroLED-skjermmoduler.

Med MicroLED snakker vi om bittesmå lysdioder – tynnere enn en hårsbredd – som tennes individuelt og produserer både lys og farger. Dette eliminerer mange av utfordringene med dagens TV-er, slik som refleksjoner, dårlig kontrast eller ujevn innsynsvinkel.

MicroLED-skjermer har en bildekvalitet som bare må oppleves. Utstillingsmodellen leverte et blendende intenst, fargerikt og kontrastrikt bilde, som fikk flere skuelystne butikkgjengere til å stoppe opp og måpe.

TV-en har også et innebygd 6.2.2 kanalers OTS Pro lydsystem, med strategisk plasserte høyttalere rundt om på skjermen. Men de fleste nok vil foretrekke et separat lydsystem til en skjerm av dette kaliberet.

Selve brukergrensesnittet (Tizen) og fjernkontrollen er lik som på vanlige Samsung-modeller. Tilkoblingsmulighetene er svært gode, siden MS1A bruker en separat One Connect koblingsboks med hele 6 HDMI-innganger.

En annen kuriositet ved denne modellen er at den kan splitte opp skjermen i fire deler, med opptil fire ulike signalkilder samtidig. Slik kan du kjøre gaming, walkhtrough-videoer, nyheter og sport på samme tid om ønskelig.

Samsung MicroLED (4) Samsung MicroLED (2) Samsung MicroLED (7) 20230825_143935 20230825_143931
<
>

Prislapp: 1,5 millioner

MicroLED er kanskje en bildeteknologi for fremtiden, men inntil videre er den svært kostbar å produsere. De fleste vil nok måpe av prisen, for den ligger i kategorien «hvis du må spørre, har du ikke råd»!

Vi dristet oss til å spørre Elkjøp-selgerne, som gladelig bekreftet prisen til oss: En 110″ Samsung MS1A koster den nette sum av 1.499.990 kroner.

Du leste riktig, hele 1,5 millioner kroner for en TV-skjerm! (Foto: Audun Hage)

Her ligger nok noe av forklaringen på at denne TV-en ikke vises i alle Elkjøp-butikker rundt omkring. Så langt vi vet er dette det eneste butikk-eksemplaret i Norden. Alternativt kan du ta turen til Harrods i London, hvor de angivelig selger rundt én MicroLED-TV i måneden!

Samsung er ikke alene om å tilby skjermer av denne typen: Erkerivalen LG har også en 136″ MicroLED-TV i sortimentet, men den må du reise helt til Dubai eller Saudi-Arabia for å se nærmere på.

Da kan det være greit å huske på at det også finnes noen alternative storskjermer der ute, til annet enn «Harrods-priser». For eksempel Samsungs nye TQ98Q80C, som kan skilte med et stort og kontrastrikt bilde med 4K-oppløsning og 120 Hz, til rett under 80.000 kroner. Ikke direkte billig den heller, men langt unna millionen i hvert fall.

Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Nå kan du se Samsungs MicroLED-TV hos Elkjøp”

  1. Jon Nilsen

    Kul artikkel! Hinsides hva denne tven leverer!

    Et lite tips: film i widescreen i stedet. Da ser man vesentlig mer enn i videoen over :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top