itemprop

CES 2014

Toppmodellene i Philips sitt nye 2014 kommer med Android operativsystem fra Google. Det åpner blant annet for for bedre smart TV funksjonalitet og flere apps - deriblant langt flere spill.

Smart TV-produsentene har i løpet av flere modellgenerasjoner forsøkt å gjøre TV-ene sine smarte på ordentlig. Nå ser det ut til mange gir opp å klare det på egen hånd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens LG like godt kjøpte et operativsystem for mobil og bygde det om, har Philips vendt seg til mektige Google for hjelp til sin nye smart-plattform. Deres nye toppmodeller er utstyrt med operativsystemet Android, nærmere bestemt versjon 4.2 Jelly Bean, som opprinnelig er utviklet for bærbare enheter, men som nå tilpasses for TV-bruk. I kombinasjon med Quad Core prosessor og 4GB RAM skal det gi en potent smart-TV løsning med rikelig datakraft, og et godt utvalg av apper fra Google Play.

Med Android operativsystem i TV-en kan Philips-TVene kommunisere sømløst med smartmobiler og nettbrett som kjører Android, men de kan selvsagt også dele innhold med Apple iOS-enheter og bruke dem som fjernkontroll.

TV-ene er heller ikke låst til Android på innhold – mange eksisterende apps, som Netflix og andre tjenester vil være tilgjengelig gjennom den “vanlige” Philips Smart TV-portalen. Det ville dog ikke forundre oss om flere TV-relaterte tjenester vil skreddersys for Googles egen plattform etter hvert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I Googles egen app-butikk finnes mange interessante apper, deriblant mange kjente og kjære spilltitler. Og selv om ikke alle er like godt tilpasset TV-skjermen enda vil det forhåpentligvis bedre seg når tilgangen på Android-baserte TV-er skyter fart.

Spillene kan styres med fjernkontrollen, mobilen/nettbrettet eller ideelt sett med en trådløs håndkontroller, som tilbys fra bl.a Logitech. Og det fungerer overraskende bra: Spillbarheten og den grafiske kvaliteten er selvsagt ikke på høyde med en moderne spillkonsoll, men til å være innebygd i TVen fungerer det bra, særlig som lavterskel moro i reklamepausene.

annonse

I første omgang vil det kun være Philips sine dyrere TV-modeller som kommer med Android, aller først på den nye 8000-serien som introduseres i andre kvartal 2014.

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen