Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mobile World Congress 2020 er avlyst!

Arrangøren avlyser hele messen på grunn av coronavirus

Skrevet av / 12.02.20 - 22:27
Mobile World Congress 2020 er avlyst!

De siste dagene har det tikket inn avlysning på avlysning. De fleste store tech-selskapene har simpelthen droppet å delta på årets store mobilmesse, Mobile World Congress, som var planlagt til den 24. februar og de fire følgende dagene.

LG var blant de første til å avlyse, etterfulgt av en avlysning fra ZTE. Og innen få dager hadde også Amazon, Facebook, Intel, Ericsson, Nvidia, Samsung, Sony, Nokia og HMD Global meddelt at de trakk seg, av hensyn til medarbeidernes sikkerhet og helse.

F.eks. skrev HMD Global, som har lisens til å produsere og markedsføre smarttelefoner under Nokia-merket, tidligere i dag i en pressemelding:

«MWC Barcelona har alltid vært en viktig begivenhet hvor vi har sett frem til å vise våre nye produkter til partnere, kunder, medier og fans. Men samtidig er det våres høyeste prioritet å sikre medarbeideres, kunders og interessenters helse og sikkerhet.

Derfor mener vi at den riktige beslutningen er å annullere vår deltagelse på Mobile World Congress 2020, og utover det ønsker vi å takke GSMA og andre myndigheter for deres utrettelige innsats for å takle utfordringene som følger av Covid-19, og de har vår fulle støtte.» 

Arrangøren, GSMA, hadde først annonsert at de ville gjennomføre messen, men at man hadde forberedt en rekke forholdsregler som skulle beskytte deltakerne mot det fryktede viruset.

Bl.a. ville messen forby personer å delta dersom de kom reisende direkte fra provinsen i Kina, hvor coronaviruset først ble identifisert. Andre reisende fra Kina skulle ved å vise sitt pass bevise at det var minst 14 dager siden de hadde forlatt landet.

Men nå kaster altså GSMA inn håndkleet. I en uttalelse sier John Hoffman, CEO for arrangøren GSMA, at sykdomsutbruddet har gjort det «umulig» å avholde messen, skriver Bloomberg. Det blir første gang i messens 33 år lange historie at den ikke blir avholdt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Hva kan vi vente oss på årets IFA-messe?

Men high-end hi-fi var slett ikke dødt.

0
Scroll to Top