Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gjennomsiktig OLED fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!

Skrevet av / 12.08.20 - 11:05
Gjennomsiktig OLED fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi er et selskap med mange talenter: De står for alt fra mobiler til robotstøvsugere til trådløse vifter…og ikke minst TV-er av ulike slag. Siste nytt fra de kreative kineserne er en OLED-TV du kan se tvers igjennom! Den heter Mi TV LUX OLED Transparent Edition og lanseres i forbindelse med den mangfoldige produsentens 10-års jubileum.

Gjennomsiktig OLED-TV

Den nye Mi TV LUX OLED Transparent Edition kommer i 55″ skjermstørrelse og kan i følge produsenten skilte med nesten uendelig kontrast, dypt svartnivå og klasseledende lysstyrke. Selve OLED-panelet har 10-bits farger og støtter video med bildehastigheter opptil 120 fps. Bildebehandlingen besørges av en Mediatek 9650 prosessor med Xiaomis egen AI Master Smart Engine ombord.

Selve OLED-skjermen er bare 5,7 millimeter tykk: Panelet holdes stødig av en stilren, rund base som også inneholder alt av elektronikk, strømforsyning og høyttalere –  nettopp for å holde baksiden ren og gjennomsiktig. Vi håper den syltynne skjermen kommer solid innpakket og polstret!

Mi TV LUX OLED Transparent Edition. (Foto: Xiaomi)

Dette er ikke første gang vi ser en gjennomsiktig OLED-TV: Panasonic har også presentert en slik variant på fjorårets IFA-messe. Xiaomi hevder imidlertid at de er den første produsenten som er i stand til å masseprodusere gjennomsiktige OLED-paneler. Men hva er egentlig poenget med en gjennomsiktig OLED-skjerm? I følge Xiaomi selv er dette «not a TV, but an art piece» – en pyntegjenstand som skal ta seg like godt ut i gallerier og muséer som hjemme i stua.

Mi TV LUX OLED Transparent Edition er nok derfor ikke først og fremst beregnet på tradisjonell TV-titting i tradisjonell forstand, men heller visning av kunst og fotografier. Vi tipper den kan være tøff til å vise kunst eller fotografier, med et vindu til vakker utsikt i bakgrunnen.

Pris og tilgjengelighet

Mi TV LUX OLED Transparent Edition fra Xiaomi slippes slippes i første rekke kun på det kinesiske markedet fra 16. august, og skal koste RMB 49999 kinesiske renminbi – nærmere 65.000 norske kroner pluss avgifter.

Kilde: Xiaomi/Mi blogg

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top