Tre nye Xperia-mobiler

Sony satser hardt med kameramobiler i toppklassen.

Skrevet av / 03.09.15 - 11:05
Tre nye Xperia-mobiler

Etter forvirringen med Z4, som viste seg å bli hetende Z3+ her i Europa, er nummerordningen nå fikset. På IFA-messen i Berlin ble det vist frem ikke mindre enn tre nye modeller.

xperia z5

Først ut er den vanlige Xperia Z5. Den store nyheten i serien er en nyutviklet kamerasensor på 1/2,3 tomme med hele 23 megapiksler samt en optikk med blender 2,0. Den fokuserer på 0,03, raskere enn et blunk, hvilket sies å være verdens raskeste autofokus. Kameraet skal gi bedre bilder i dårligere lysforhold og gi mindre bildestøy.

Formgivningen er oppdatert og mobilene har fingeravtrykkleser på siden, samt en vanntett USB-tilkobling uten luke.

Xperia-serien har en 64-bits åttekjerners Snapdragon 810-prosessor, 32 GB lagring og QuickCharge 2.0 for lynrask lading.

Den vanlige Z5 har en 5,2 tommer stor skjerm og blir tilgjengelig i hvitt, grafikksort, gull eller grønn. Lanseres i oktober til 6.990 kr.

z5 compact

Vill man ha en litt mindre mobil skal man kikke på Z5 Compact. Den har samme ytelse, men en 4,6 tommers skjerm. Den blir tilgjengelig i hvitt, grafittsort, gul eller korall. Kommer i september til 5.690 kr.

Z5_Premium_gold_group

 

Til slutt får vi en flaggskipmodell kalt Z5 Premium som har en 5,5 tommers skjerm med oppsiktsvekkende 4K-oppløsning. Alt bildemateriale skaleres opp til 4K og kameraet filmer selvsagt i 4K.

Sony sier at til tross for den høyoppløste skjermen, skal det kraftige 3430 mAh batteriet holde i to dager. Z5 Premium har en glatt i stedet for matt overflate og blir tilgjengelig i svart, gull eller krom. Prisen blir 7.990 kroner ved lanseringen i november.

https://www.youtube.com/watch?v=8AsihR-MCig

specs

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top