Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung dropper Android Wear

Med sin nye smartklokke sementerer den koreanske elektronikkgiganten en viktig beslutning. Android Wear droppes.

Skrevet av / 05.09.15 - 01:05
Samsung dropper Android Wear

Samsung Gear S2 ble allerede så smått lansert en uke før IFA-messen og er oppfølger til fjorårets Gear S, som både var smart og rask, men også litt av en firkantet koloss.

Gear S2 er som forgjengeren basert på operativsystemet Tizen, og Samsung sementerer dermed tilsynelatende en beslutning om å holde seg vekk fra Googles Android Wear-plattform, selv om Samsung på mobilfronten nok er verdens største produsent av Android-baserte smartmobiler.

Men foruten operativsystemet har Samsung Gear S2 ikke mye til felles med forgjengeren. Hele brukergrensesnittet har fått en overhaling, og hvor Gear S mest av alt lignet noe helten fra en 80-talls science fiction-film ville bære på armen, så er Gear S2 først og fremst en klokke som man kan bære på armen i full offentlighet, uten at det blir pinlig.

Udover Gear S2 var Galaxy S6 edge+ Samsungs anden store mobil-nyhed på IFA 2015. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Foruten Gear S2 var Galaxy S6 Edge+ Samsungs andre store mobilnyhet på IFA 2015. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Gear S2 har en bevegelig ring rundt urskiven og en hjem- og tilbakeknapp som gir brukeren en nøyaktig og enkel kontroll over gensesnittet. Med klokken kan man motta notifikasjoner og sende beskjeder direkte fra armen, følge sine treningsmål med 24-timers aktivitetslogg og mye mer. Når klokken havner i butikkene vil det i den dedikerte App Store være et par tusen apper som er tilpasset den runde brukerflaten.

Gear S2 Classic er den dyre udgave af Samsungs nye smart-ur. Kommer i oktober til 2.999 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Gear S2 Classic er den dyre utgaven av Samsungs nye smartklokke. Kommer i oktober. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Klokken har en kompakt design med en tykkelse på 11,4 mm og en 1,2” rund S-AMOLED-skjerm (oppløsningen er 360 x 360 piksler). Innvendig gjemmer det seg en 1-GHz dual core-prosessor, mens batterilevetiden skal være på to til tre døgn, opplyser Samsung. Tizen-uret virker kun sammen med Android-mobiler, mens iPhone ikke støttes.

Gear S2 er også utstyrt med NFC, hvilket muliggjør funksjoner som mobilbetaling, når og hvis Samsung Pay kommer på våre breddegrader på et senere tidspunkt.

Sportsmodellen, der bare hedder Gear S2, kommer ligeledes i oktober, men til en pris på 2.599 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Sportsmodellen, som bare heter Gear S2, kommer også i oktober. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Gear S2 kommer i to versjoner: Gear S2 classic med svart urskive og lærreim og Gear S2 skapt til den aktive typen, som vil ha en mer sporty og minimalistisk design. Klokkeremmene måler 22 mm og kan skiftes ut med alle slags standard-urremmer fra urmakeren.

Både Gear S2 og Classic-modellen lanseres i oktober.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top