Qobus høyoppløst musikk kommer til Sony

Hi-Res Audio, eller høyoppløst lyd, gir deg gåsehud der MP3 høres ut som støy. Nå satser Sony alt på Hi-Res.

Skrevet av / 03.09.15 - 16:12
Qobus høyoppløst musikk kommer til Sony

Observante lesere har kanskje sett den sorte og gullfarvede logoen, ikke stort større enn et lite frimerke. Hi-Res står det, og det betyr at støtte for lydfiler som er potensielt bedre enn MP3 er integrert i produktet. Hos Sony betyr det at du kan få støtte for HD-lyd – også trådløs – i alt fra mobiltelefoner, hodetelefoner, Walkman-spillere og stereoanlegg.

_DSC0128

I høst, en gang før jul, utvides utvalget som støtter musikk med lydfiler høyere enn 16-bits dybde, som CD-er har, til enda flere produkter fra Sony.

De starter et samarbeide med Qobus, som tilbyr lydfiler i 24-bits dybde i FLAC-format, som gir langt bedre dynamikk og dybde i lyden enn MP3. Qobus er en strømmetjeneste hvor man også kan kjøpe og laste musikken i så kalt studiokvalitet.

_DSC0118På IFA 2015 viste de et HAP-S1 mikroanlegg som strømmet musikk fra Qobus i 24-bit, med varierende samplefrekvens fra 88.2 kHz og oppover. Hvordan det låt, er det umulig å si. Støyen på Sony-standen var for enerverende til at det gikk an å høre noe som helst.

De dyrere Walkman-modellene, som den nye NW-ZX100, støtter Hi-Res, og har fått en ekstra påkostet hodetelefonutgang for at lyden skal bli så bra som mulig til HD-filer.

Den ventes å koste betydelig mindre enn toppmodellen, når den kommer i oktober._DSC0116 I oktober kommer også CAS-1. Et mikroanlegg for skrivebordet i høy prisklasse, drevet av en liten forsterker med påkostet hodetelefonutgang og USB-DAC. Anlegget er ventet å ligge på 800 Euro, og låt ganske lovende til å være så kompakt. Resten skal vi komme tilbake til i en test.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top