Philips byr på en lysere TV-tilværelse

Philips har tatt Ambilight-konseptet sitt et steg lengre, og resultatet heter Ambilux!

Skrevet av / 04.09.15 - 07:44
Philips byr på en lysere TV-tilværelse

Philips er kjent for avanserte TV-er med kraftig bildebehandling, men kanskje fremfor alt berømt for sitt Ambilight omgivelseslys – fargelysdioder på baksiden av skjermen, som lyser opp veggen bak TV-en med matchende fargelys som skifter i takt med handlingen på skjermen. Ambilight-lyset er med på å forsterke kontrastopplevelsen, og kan i mange tilfeller sies å heve innlevelsen et hakk eller to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ambilux gir en mye større Ambilight-opplevelse enn før.

Nå har Philips tatt Ambilight til et nytt nivå. Selv kaller de det Ambilux, men det er fristende å bruke benevnelsen «Ambilight XL» for dette er alt hva vi kjenner fra før, bare mye større, og mer nøyaktig.

Ambilux bruker ikke vanlige lysdioder, men 9 små DLP-baserte «picoprojektorer» som projiserer fargelys opp på veggen. Dette gir en mye sterkere, mer nøyaktig fargegjengivelse som også er større i areal enn tidligere. For å gi maks uttelling anbefales det at TV-en settes ca 20 centimeter ut fra veggen.

Ambilux-lyset har en rekke ulike moduser tilpasset alt fra filmtitting til musikk og TV-spill, med varierende intensitet og «oppløsning» på bakgrunnsbildet. Bruker du lyset ved musikkavspilling vil det skifte farger og mønstre i takt med musikken.

Vi fikk systemet demonstrert på IFA-messen, og det må absolutt sies å gi en kul effekt. Spesielt til TV-spill, hvor de aktivt skiftende bakgrunnsfargene drar deg tettere inn i handlingen.

Philips 8900 med Ambilux er forøvrig en fullblods 4K-TV med Pixel Precise Ultra HD bildebehandling, Android operativsystem og Quad Core prosessor som sørger for at smarttjenestene går kjapt. TV-en som vises på IFA er en tidlig versjon og den ferdige TV-en forventes å komme for salg i løpet av 4. kvartal 2015 i følge Philips.

https://www.youtube.com/watch?v=fzsWAdSsfZY

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top