Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hodetelefonene som kalibrerer seg selv

JBL er først i verden med støydemping og hodetelefoner med innebygget lydkalibrering.

Skrevet av / 05.09.15 - 15:28
Hodetelefonene som kalibrerer seg selv

De er berømt for sine enorme PA-rigger, studiohøyttalere og legendariske hi-fi-høyttalere. Hodetelefoner derimot, er et ganske kort kapittel i JBLs lange historie.

Men nå lanserer de Beats-killere i en serie hodetelefoner med de ambisiøse navnet Everest. En serie som vil bestå av fire hodetelefoner og et sett ørepropper. Alle trådløse med Bluetooth, og ledning som backup.

_DSC0169Toppmodellen Everest Elite 700 og den litt mindre Elite 300, har en ganske unik kombinasjon av egenskaper. Den har ikke bare aktiv støydemping som tilpasser seg miljøet og demper støy utenfra, men man kan selv justere den med en app, og for eksempel øke støydempingen på den høyre øreklokken.

Ikke nok med det, den har små mikrofoner på innsiden som kan brukes til å kalibrere lyden! Omtrent som man gjør med lydkalibreringen i et hjemmekinoanlegg. Med en mikrofon som måler responsen i rommet og tilpasser frekvensgangen.

Her tilpasser den (TruNote Auto Sound Calibration), frekvensgangen basert på hvordan øret er formet, slik at man kan få en optimalisert frekvensgang til ens eget øre. Prosessen tar et halvt sekund, og krever bare et tastetrykk.

To kan koble sammen hver sin Everest hodetelefon trådløst til den samme avspilleren, og de har avtagbare øreputer som er asymetrisk formet for å sitte bedre på hodet, og skumgummien har ulik hardhet foran og bak på øreputene, for bedre demping og komfort.

Everest-serien er i salg fra oktober og november, og toppmodellen Everest Elite 700, koster 2800 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top