IFA 2015

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.
Annonse
Annonse
forfatter
IFA_bogo_A6_Detail_9_web
Frontstoffet er laget av Kvadrat, som er best kjent for sine møbeltekstiler. Foto: B&O.

Sofa?

Det er det første ordet som slår ned i hodet på meg ved synet av Beoplay A6, som B&O netopp har presentert på IFA 2015-messen.

Assosiasjonen viser seg å være passende. Det grovt vevde stoffet på multiromshøyttaleren er nemlig fremstilt hos Kvadrat, som er en av Europas største produsenter av møbeltekstiler. B&O har imidlertid ikke flådd trekket av en 3-2-1-sittegruppe, men har fått stoffet fremstilt spesielt med akustisk gjennomsiktighet for øye.

Beoplay A6 er en aktiv, trådløs høyttaler til hjemmebruk. Den blir en lillebror til  BeoPlay A9, som vi har testet med godt resultat. Hvor A9 var tallerkenformet, ligner A6 nærmere en liggende halvmåne. Den buede fronten er som nevnt bekledd med stoff, mens baksiden er i hvit plast. Et håndtak gjør det lett å løfte opp høyttaleren og ta den med seg rundt i huset. Når man husker å ta ut strømkontakten, da den går på elektrisitet og ikke batterier.

IFA_bogo_A6_Detail_5_web
Berøringsbetjeningen skjer via en strek langs toppen. Foto: B&O.

Fem høyttalere og 250 W
BeoPlay A6 inneholder fire forovervendte høyttalerelementer (to bass/mellomtone og to diskantdomer), samt en bakovervendt fulltoneenhet, som gjør lydbildet ekstra romslig. Hver høyttaler har sin egen digitale forsterker. Samlet forsterkereffekt i A6 er 250 watt.

Annonse

Det er vanskelig å få et skikkelig lytteinntrykk i de gigantiske messehallene på IFA, men vi fikk demonstrert A6 i et separat lokale, vekk fra larmen. Og den låter meget lovende. Lyden virker umiddelbart ren og forbløffende fyldig, tross det slanke kabinettet. Og selv om stereoperspektivet ikke er som på et fullvoksent anlegg, er lyden meget romslig. Vi har bestilt et testeksemplar, så vi kan låne øre til den under mer kontrollerte omstendigheter.

IFA_bogo_A6_top_back_web
BeoPlay A6 er nærmest halvmåneformet. Foto: B&O.

BeoPlay A3 er utviklet av den anerkjente danske designeren Jakob Wagner: “Jeg har egentlig designet BeoPlay A6 på samme måte som når jeg designer et møbel. Den intuitive men også overraskende formen spiller alltid ”rett imot deg”, uansett hvor du er, og derfor får man et mer intimt forhold til sin BeoPlay A6 enn til et konvensjonelt musikksystem,” forklarer Jakob Wagner.

Klar for multirom
Høyttaleren kan strømme musikk via AirPlay, DLNA eller Bluetooth 4.0 og har integrert adgang til Spotify, Deezer og TuneIn-internettradio. BeoPlay A6 er utstyrt med BeoLink Multiroom-teknologi, som samler alle B&O PLAY og Bang & Olufsen-produkter i ett. Med BeoLink Multiroom er det mulig å spille forskjellig musikk i forskjellige rom, eller spille den samme musikken i hele hjemmet.

BeoPlay A6 blir tilgjengelig i fire farger, kalt Light Grey, Dusty Blue, Dark Rose og Dark Grey. Prisen blir noe over 8.000 kroner.

IFA_bogo_A6-bedroom_web
Foto: B&O.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.