Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Kompakt multiromhøyttaler fra B&O Play

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.
IFA_bogo_A6_Detail_9_web

Frontstoffet er laget av Kvadrat, som er best kjent for sine møbeltekstiler. Foto: B&O.

Sofa?

Det er det første ordet som slår ned i hodet på meg ved synet av Beoplay A6, som B&O netopp har presentert på IFA 2015-messen.

Assosiasjonen viser seg å være passende. Det grovt vevde stoffet på multiromshøyttaleren er nemlig fremstilt hos Kvadrat, som er en av Europas største produsenter av møbeltekstiler. B&O har imidlertid ikke flådd trekket av en 3-2-1-sittegruppe, men har fått stoffet fremstilt spesielt med akustisk gjennomsiktighet for øye.

Beoplay A6 er en aktiv, trådløs høyttaler til hjemmebruk. Den blir en lillebror til  BeoPlay A9, som vi har testet med godt resultat. Hvor A9 var tallerkenformet, ligner A6 nærmere en liggende halvmåne. Den buede fronten er som nevnt bekledd med stoff, mens baksiden er i hvit plast. Et håndtak gjør det lett å løfte opp høyttaleren og ta den med seg rundt i huset. Når man husker å ta ut strømkontakten, da den går på elektrisitet og ikke batterier.

IFA_bogo_A6_Detail_5_web

Berøringsbetjeningen skjer via en strek langs toppen. Foto: B&O.

Fem høyttalere og 250 W
BeoPlay A6 inneholder fire forovervendte høyttalerelementer (to bass/mellomtone og to diskantdomer), samt en bakovervendt fulltoneenhet, som gjør lydbildet ekstra romslig. Hver høyttaler har sin egen digitale forsterker. Samlet forsterkereffekt i A6 er 250 watt.

Det er vanskelig å få et skikkelig lytteinntrykk i de gigantiske messehallene på IFA, men vi fikk demonstrert A6 i et separat lokale, vekk fra larmen. Og den låter meget lovende. Lyden virker umiddelbart ren og forbløffende fyldig, tross det slanke kabinettet. Og selv om stereoperspektivet ikke er som på et fullvoksent anlegg, er lyden meget romslig. Vi har bestilt et testeksemplar, så vi kan låne øre til den under mer kontrollerte omstendigheter.

Annonse
IFA_bogo_A6_top_back_web

BeoPlay A6 er nærmest halvmåneformet. Foto: B&O.

BeoPlay A3 er utviklet av den anerkjente danske designeren Jakob Wagner: «Jeg har egentlig designet BeoPlay A6 på samme måte som når jeg designer et møbel. Den intuitive men også overraskende formen spiller alltid ”rett imot deg», uansett hvor du er, og derfor får man et mer intimt forhold til sin BeoPlay A6 enn til et konvensjonelt musikksystem,» forklarer Jakob Wagner.

Klar for multirom
Høyttaleren kan strømme musikk via AirPlay, DLNA eller Bluetooth 4.0 og har integrert adgang til Spotify, Deezer og TuneIn-internettradio. BeoPlay A6 er utstyrt med BeoLink Multiroom-teknologi, som samler alle B&O PLAY og Bang & Olufsen-produkter i ett. Med BeoLink Multiroom er det mulig å spille forskjellig musikk i forskjellige rom, eller spille den samme musikken i hele hjemmet.

BeoPlay A6 blir tilgjengelig i fire farger, kalt Light Grey, Dusty Blue, Dark Rose og Dark Grey. Prisen blir noe over 8.000 kroner.

IFA_bogo_A6-bedroom_web

Foto: B&O.

forfatter
Skrevet av

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.