TV-nyheter fra Samsung

Samsungs populære 8-serie kommer nå i både flat og buet versjon.

Skrevet av / 05.09.15 - 11:41
TV-nyheter fra Samsung

Samsung har en av IFA-messens største haller, City Cube, helt for seg selv. Her vises alt det siste innen produsentens mobiler, hvitevarer og «Smart Home» elektronikk, men vi var naturligvis mest ute etter å sjekke ut TV-nyhetene!

Ny Ultra-HD Blu-ray spiller

samsung ultra hd blu ray

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Først ut var Samsungs nye Ultra-HD Blu-ray spiller som de lanserte på pressekonferansen torsdag. Detaljene rundt denne er de ennå sparsomme med, annet enn at den støtter 4K video med HDR kvalitet. Den offisielle lanseringen av formatet, komplett med nye filmtitler og det hele, ser ut til å måtte vente til CES-messen i Las Vegas i januar 2016.

samsung uhd hdmi 2.0a

Samsung kunngjorde også på IFA-messen at samtlige av deres 2015 UHD smart TV-er vil få en oppdatering som gir støtte for den nye HDMI 2.0a standarden, som er et krav for å være kompatibel med Ultra-HD Blu-ray og HDR.

Flat 8-serie

På TV-fronten kommer det ikke voldsomt mye nytt fra Samsung til høsten, da de fleste  modellene allerede er i salg. Men noen nyheter er det, blant annet en flat versjon av den populære 8-serien.

samsung-ue55js8005
Samsung 55JS8005
Samsungs modeller i 8-serien har tradisjonelt vært en god kombinasjon av bildekvalitet, brukervennlighet og design, til en ikke altfor astronomisk pris. Men hittil i år har den kun vært tilgjengelig i buet versjon. Samsung har lagt stor vekt på sitt «Curved» konsept de siste årene, men responsen har vært litt delt når det kommer til bueformen. Noen synes det ser stilig og moderne ut, andre finner det distraherende og litt mot sin hensikt at skjermen krummer ut på denne måten. Spesielt de som ønsker å henge på TV-en på veggen har nok savnet en flat versjon.

På IFA-messen viste Samsung altså frem nettopp dette. Serien heter JS80055 og blir så langt Lyd & Bilde kjenner til, kun tilgjengelig i 55-tommers utgaven 55JS8005. Modellen deler for øvrig tekniske spesifikasjoner med den buede JS8505, inkludert avansert nanokrystall-teknikk i bildepanelet som gir ekstra lysstyrke, utvidet fargerom og dermed også gjør skjermen kapabel til å gjengi 4K-video i HDR-kvalitet. Det nye Tizen-operativsystemet er selvsagt også ombord,kombinert med en quad-core (firekjerners) prosessor og pekefjernkontroll. Samsung 55JS8005 er tilgjengelig nå, og har en veiledende pris på cirka 18.000 kroner.

Prisgunstig 6-serie med nanokrystaller

I tillegg til den flate 8-serien Samsung viste også frem den modellen JU6875, som er en prisgunstig men høyst spekket modell i 6-serien. Denne har vært på markedet en stund men blir nå også tilgjengelig i 60 tommers format med nanokrystall-teknikk.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top