Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Panasonic lanserer 4K OLED TV

Ryktene var sanne: Panasonics nye toppmodell blir en OLED med 4K-oppløsning og HDR!

Skrevet av / 02.09.15 - 15:33
Panasonic lanserer 4K OLED TV

På IFA-messen i Berlin lanserte Panasonic i dag sin nye 4K OLED 65″ toppmodell TX-65CZ950. Skjermen leverer bildekvalitet «godkjent av Hollywood» og setter i følge den japanske produsenten «en ny standard for sortnivå». Den er også klargjort for 4K-signaler med såkalt HDR (High Dynamic Range) kvalitet, som utnytter det store kontrastomfanget i den avanserte TV-en.

Hollywood approved
Etter flere viste prototyper er altså Panasonic klar med sin første produksjonsklare OLED-TV, og ingenting skal være overlatt til tilfeldighetene i utviklingen av den nye toppmodellen. Panasonic har involvert Mike Sowa, en av Hollywoods ledende fargedesignere/filmkolorister, til å godkjenne det endelige bildet på TX-65CZ950.

– Ved å tilfredstille mine krav innenfor 4K-bilder beviser Panasonic at de mener alvor. Hos meg er det ikke rom for annet enn det aller beste. Jeg forteller historier med farger og kan ikke stå for en skjerm som ikke klarer å formidle min visjon. Panasonic sin nyeste 4K OLED-skjerm har en kvalitet som jeg ellers kun ville forventet fra profesjonelle skjermer, sier Mike Sowa.

Panasonic-skjermen har også fått godkjent-stempel fra den amerikanske forbrukerelektronikkorganiasjonen CEA, som nylig kunngjorde en rekke tekniske krav som en TV må oppfylle for å kalle seg HDR-kompatibel. TX-65CZ950 skal dermed være klar til å dra nytte av den økte kontrastgraden i nytt videoinnhold fra bl.a Netflix og ikke minst de nye 4K Blu-ray formatet.

Ekstremt svartnivå
Panasonic gjør et stort nummer ut av OLED-skjermens overlegne svartnivå, som de kaller ”Absolute Black”.
Men de hevder også at det har vært en utfordring å hente ut de aller mørkeste graderingene rett over svart. Panasonic har imidlertid brukt sin erfaring fra plasma-TV som har gjort dem i stand til å bøte på problemet. TX-65CZ950 skal derfor kunne gjengi alle detaljer i de mørke områdene, slik at ingen bildeinformasjon går tapt.

Vi har så langt ikke fått noen antydning om pris, men lover å pumpe Panasonic-representantene for mer informasjon når vi besøker dem på IFA-standen. Da kan vi også fortelle mer om hvordan det nye flaggskipet ser ut i levende live!

https://www.youtube.com/watch?v=s1WtTKCJGTQ

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top