TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

JBL L82 Classic

JBL henter fram gamle klassikere og gir dem nytt liv.

Vi hevet øyenbrynene en smule første gang vi så JBL L100 Classic. Høyttalerne så nøyaktig ut som et par L100 fra 70-tallet, men hadde moderne elementer og delefilterkomponenter. En vellykket blanding av nostalgi og moderne lyd, mente vi i testen av høyttalerne i 2019.

Nå gjør de de igjen. Denne gangen med en mindre toveis høyttaler kalt L82 Classic. Som helt korrekt er basert på en mye eldre L82. Men bare hva designet angår.

L82 Classic til høyre uten grill, i midten med oransje grill, og til venstre en L100 Classic med blå grill.

Den mer kompakte toveis-utgaven ble forhåndsvist for handlere allerede i november 2019, men offisielt lansert på CES i år.

Som den større treveis-utgaven L100 Classic, kan man få Quadrex-grillene i tre forskjellige farger. De dekker for en 20 cm bass/mellomtoneenhet med JBLs hvite sandwich-membraner, og et diskantelement med en 25 mm titanmembran.

Høyttalerne har et potmeter for å dempe eller løfte diskanten litt, og med bassrefleksporten på fronten, kan de plasseres nærmere veggen.

De tørre data sier at bokhyllehøyttalerne måler 47,3 x 28,1 x 29,6 cm, ikke veldig kompakt altså, men merkbart mindre enn L100 Classic. Høyttalernes følsomhet er oppgitt til 88 dB, impedanse til 6 ohm, og frekvensresponsen til 44 hz – 40 kHz.

Norsk pris er ikke kjent, og høyttalerne er ikke i salg før april 2020, men JBL antyder 2500 USD for et par, pluss 250 USD for et par av de tilpassede JS80 stativene på det øverste bildet.

 

 

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.