itemprop

CES 2014

Trådløst og nesten usynlig musikksystem spiller musikk hvor som helst med en enkel berøring.

Smartmobiler har gjort det enkelt å spille musikk i form av digitale filer eller streamingtjenester. Men musikken blir ofte på telefonen i stedet for å bli spilt på et «skikkelig» musikkanlegg, da det tar for lang tid for musiksystemet å oprette forbindelse.

Det lover B&O å endre på med BeoSound Essence. Her er én enkelt berøring nok til å åpne for musikken. Systemet tilbyr enkel adgang til digitale musikktjenester i skyen, på pc, nettverksdrev, smartmbil eller nettbrett.

Anlegget består av en en fjernkontrollboks, som f.eks. kan monteres på veggen ved siden av en strømkontakt. Det krever kun en enkelt berøring. Trykk igjen for at skifte nummer eller nettradiostasjon, eller trykk for å justere lyden eller slukke den helt. Den aktive elektronikken, som klarer resten, kommer i en boks, som kan gjemmes bort. Boksen er kjernen i systemet, som gjør det mulig å streame musikk via AirPlay, DLNA, Spotify Connect, QPlay og tusenvis av nettradiostasjoner verden over. Ut over systemet kreves et sett aktive høyttalere eller et sett tradisjoneller høyttalere sammen med en forsterker.

BeoSound Essence består av en eller flere fjernbetjeninger, samt en elektronikkboks, som kan gjemmes bort.
BeoSound Essence består av en eller flere fjernbetjeninger, samt en elektronikkboks, som kan gjemmes bort.

Studier i markedet
De siste årene har Bang & Olufsen undersøkt, hvordan folk lever med digital musikk, blandt annet på firmaets årlige Innovation Camp om konseptdesign og produktutvikling fokuseret på å fremme nyskapninger innen for lyd og design.

«BeoSound Essence handler om å gi folk enkel adgang til deres yndlingsmusikk i ekte Bang & Olufsen kvalitet», forklarer CEO Tue Mantoni.

«Ut fra vår kulturelle og adferdsorienterede undersøkelser av folks musikkforbruk har vi utviklet markedets enkleste brukergrensenitt til dem, som nekter på å gå på kompromiss på kvaliteten. BeoSound Essence bygger på Bang & Olufsens erfaring innenfor brukeradferd og produktteknologi samt tradisjon for å gå nye veier for å forenkle tingene.»

BeoMusic app’en
I forbindelse med lanseringen av BeoSound Essence presenterer Bang & Olufsen samtidig BeoMusic appen, som gjør det enkelt å styre musikken fra både iOS- og Android-enheter. App’en kan både styre anlegg og gi adgang til globale nettradiostasjoner.

annonse
BeoSound Essence består av en eller flere fjernbetjeninger, samt en elektronikkboks, som kan gjemmes bort.
BeoSound Essence består av en eller flere fjernbetjeninger, samt en elektronikkboks, som kan gjemmes bort.

Tilgjenglighet og pris
Systemet kan kjøpes f.o.m. april. Den veilende utsalgsprisen er 5.995 kr for et komplett musikksystem, bestående av fjernstyringen med veggbeslag og elektronikkboksen. Ekstra veggfeste eller fritstående fjernstyringer koster 1.100 kr. pr. stk. Så kommer prisen på aktive høyttallere i tillegg.

annonse

B&O Essence

NB: AirPlay-kompatibilitet avventer endelig godkjennelse.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen