Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Roon Nucleus Titan: Ny «superstreamer» fra Roon

Roon lover uovertruffen lyd og funksjonalitet med sin nyeste og tyngste streamer: Roon Nucleus Titan.

Skrevet av / 07.02.24 - 08:00
Roon Nucleus Titan: Ny «superstreamer» fra Roon

Roon Nucleus Titan er en ny high-end-streamer, og den første fra den kanten siden 2017.

Roon Labs er nemlig ikke bare skaperne av mange hi-fi-entusiasters favoritt-strømmeplattform Roon. De lager også fysiske produkter, og ikke minst var denne journalisten svært begeistret over musikkstreameren Nucleus Plus. En high-end-streamer, som bruker Roon-programmet som grensesnitt, og hvor alle komponenter er valgt for best mulig håndtering av musikkfilene og strømmetjenestene. Inkludert en kraftig prosessor, som håndterer alt av avanserte DSP-er og annen snacks.

Roon
Strømmeplattformen Roon. Skjermbilde: Roon for Mac
Les også Roon får ny eier Roon har fått en ny giganteier i Harman International.

Nytt flaggskip

Nylig ble det kjent at Harman har kjøpt opp Roon, og nå har de to også produsert sitt første produkt sammen: Nemlig det nye flaggskipet Roon Nucleus Titan. Med et kabinett med valgfritt overflatemateriale: Metall, stein eller tre. Og med plass innvendig til for eksempel en 8 TB SSD av typen PCIe, og med mulighet for å koble to skjermer til de to HDMI-utgangene.

Med Nucleus Titan lover Roon å ta sitt server- og mediespillerkonsept til nye høyder. Med «uovertruffen ytelse og design» tar den over tronen fra Nucleus Plus.

Vi har bare sett ett eneste bilde av Nucleus Titan, og det er ikke mye å gå etter. Så vi får heller gå pressemeldingen etter i sømmene.

Les også Dette har Hegel aldri gjort før Hegel lovet oss Roon for nesten tre år siden, og nå kommer funksjonen endelig. Først ut er forsterkerne H120 og H190.

Roon Nucleus Titan: Kraftigere og bedre

Med en oppgradert prosessor som er 36 prosent raskere og 37 prosent mer effektiv, er Titan rustet for de største musikkbibliotekene, og enda bedre skikke til de mest krevende flersonesystemene. Behovet for en enda kraftigere prosessor skal visst melde seg for kunder med spesielt store eneboliger med mange soner, spesielt om man vil endre lydgjengivelsen med avanserte DSP-algoritmer, som skal forgrenes til alle soner. Enda mer om man skal strømme multikanals lydfiler.

Roon Nucleus Plus
Forgjenger Roon Nucleus Plus var et flott stykke arbeid. Foto: Roon Labs

Er forbedringen bare en naturlig evolusjon?

Men la oss være ærlige: i7-prosessoren som Nucleus Plus benyttet, er nå noen år gammel, og mye har skjedd på prosessormarkedet siden da. Det er ikke oppgitt hva slags prosessor som sitter i den nye Nucleus Titan, men om det er en i7, låter det ganske riktig at den er 36 prosent raskere og 37 prosent mer energieffektiv. Prisen burde likevel være tilsvarende. Så akkurat den biten forsvarer ikke prisforskjellen mellom Nucleus Plus og Titan.

I likhet med Nucleus og Nucleus Plus har heller ikke Titan noen innenbords DAC eller forforsterker, det trenger du i tillegg.

Roon skryter av et nytt kjølesystem, uten vifter, for støyfri drift. Det var heller ingen vifte på Nucleus Plus, så et «nytt» system betyr trolig en ny form på kjølefinnene. Men, om det stemmer at Titan er mer energieffektiv enn sin forgjenger, så burde den uansett klart seg helt fint med det gamle kjølesystemet.

Ifølge pressemeldingen er Nucleus Titan den eneste premium-musikkstreameren som er lagd spesielt for Roon av teamet bak selve plattformen. Vi mener de sa noe av det samme om Nucleus og Nucleus Plus, så betyr det at Titan i fremtiden blir selskapets eneste streamer? La oss håpe basismodellen Nucleus bevares i sortimentet, for prisen på Titan er virkelig spinnvill i forhold.

Les også Yamaha-produkter blir Roon-stemplet En rekke Yamaha-receivere har fått Roon-stempelet, nærmere bestemt "Roon Tested". Men hva betyr det for deg?

Roon Nucleus Titan: Pris og tilgjengelighet

Roon krever 3699 dollar før avgifter, for basismodellen uten noen SSD installert. Her til lands betyr det fort 50.000 kroner inkludert mva, altså dobbel pris av forgjengeren Nucleus Plus. Uten at Roon og Harman har kommet med noen overbevisende info om hvorfor den er dyrere. Vi er likevel spent på å høre flere detaljer om produktet, når det blir leveringsklart. Noen dato er ennå ikke offentliggjort.

Mer info: roonlabs.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Roon Nucleus Titan: Ny «superstreamer» fra Roon”

  1. John Kristian

    Hysterisk pris for noe som sikkert er en 12th gen i7 (tviler på at de har klart å tuppe i den siste gen cpu). Passivkjøling koster litt. Men 50 lapper uten lagring? Jeg har 2 pcer i den prisklassen som er relativt stille, og de er VESENTLIG bedre enn hva enn dette er rent teknisk.
    Jeg kjørte opp en VM med roon server på, og det gjør jobben MINST like bra, så og si gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top