Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Harman kjøper Roon

Roon har fått en ny giganteier i Harman International.

Skrevet av / 28.11.23 - 10:44
Harman kjøper Roon

Mange hi-fi-entusiaster foretrekker Roon som strømmeplattform. Inkludert journalisten, på grunn av det brukervennlige grensesnittet, enkel oversikt over den digitale oppløsningen på lydstrømmen, og plug-and-play-kompatibilitet med USB-DAC-er, musikkstreamere og multiromssystemer. Dessuten får man utfyllende informasjon om musikkutgivelser og artister, i et lesevennlig format. Vel, nå er en ny eier på banen, og det er ingen ringere enn Harman International.

Roon ble startet opp i 2015, av tidligere ansatte fra Sooloos og Meridian, og har de siste årene utviklet seg fra et web-grensesnitt til en svært brukervennlig og omfattende app for alle plattformer.

how_roon_works-effortless_multiroom-hero-1
Foto: Roon

Roon lover at eksisterende brukere vil merke lite

  • Alle månedlige, årlige og livstidsabonnement vil fortsatt være gyldige og uavbrutt.
  • Pågående prøveperioder vil fortsette.
  • Betalingsprosesser vil forbli uendret.
  • Roon-forumet vil fortsette å fungere som et sentralt sted for diskusjoner om Roon, lyd og musikk.
  • Kundestøttetjenester vil operere uten endringer.
  • Alle støttede lydprodukter vil fortsatt fungere problemfritt med Roon, og forpliktelsen til å sertifisere nye Roon Ready- og Roon Tested-produkter fra ulike merker består.
Les også Electrocompaniet får Roon-støtte Flere produkter støtter Roon.

Den største forskjellen blir altså at Roon nå blir en del av Harmans portefølje avmerkevarer. Harman International, som siden 2017 er eid av Samsung, er blant de aller største konsernene i lydbransjen. Med et sortiment som spenner seg over alt fra hodetelefoner, høyttalere og hi-fi-elektronikk, til mikrofoner, lyd- og lysutstyr til liveforestillinger, og dessuten bilstereo og – mer perifert – selvkjøringsteknologi.

Vi loves at det nye partnerskapet mellom Harman og Roon skal bidra til fortsatt innovative måter å utforske, oppdage og samle musikk på, og dessuten førsteklasses lydkvalitet på en rekke ulike enheter fra ulike produsenter.

Foto: skjermdump

Nøkkelpersoner fortsetter i Roon under Harman

En beroligende faktor er at de kjente ansiktene fra Roon-teamet vil fortsette, og «bevare kontinuiteten og kvaliteten for brukerne.»

Med oppkjøpet av Harman loves vi at Roon nå får de ressursene og den støtten de trenger «for å forfølge sin visjon uten de økonomiske begrensningene som vanligvis rammer oppstartsbedrifter».

La oss håpe at Roon bare blir bedre som følge av oppkjøpet. Noe annet vil være en tragedie.

Les pressemeldingen her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top