Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Er dette drømme-strømmere for «vanlige folk»?

Cambridge MXN10 og AXN10 skal gi "eksepsjonell valuta for pengene", ifølge produsenten selv.

Skrevet av / 05.02.23 - 08:00
Er dette drømme-strømmere for «vanlige folk»?

Cambridge AXN10 and MXN10 vil ta musikkstrømming til et nytt nivå i sin prisklasse.

Musikkstrømming handler ikke bare om bekvemmelighet. Det er også mulig å få svært god lyd fra musikktjenester, for både Tidal, Qobuz og Apple Music tilbyr musikk i høyere oppløsning enn vi kjenner fra CD-enes glansdager.

Derfor finnes det også nettverksspillere, eller musikkstreamere, som har som oppgave å håndtere musikken på en så bekvem måte, men også med så høy lydkvalitet, som mulig.

Engelske Cambridge Audio er blant produsentene som har holdt på en stund med slike, og nå kommer to nye tilskudd i den rimeligere enden.

Cambridge Audio AXN10
AXN10. Foto: Cambridge Audio

Forskjellige, men like

AXN10 og MXN10 legger seg begge under CXN V2 prismessig, og velger du MXN10 vil den også ta mindre plass i hylla eller på skrivebordet.

I sin prisklasse er det den utmerkede Bluesound Node de to må strekke seg etter.

AXN10 og MXN10 har nøyaktig samme funksjonalitet, og samme tilkoblinger på baksiden. Det betyr WiFi, Ethernet-kontakt for kablet nettverk, koaksial og optisk utgang, samt en USB-inngang for lagringsminne med musikk. En analog linjeutgang er naturligvis også på plass, slik at produktet kan kobles til et eksisterende lydanlegg.

Les også De beste musikkstreamerne i high-end-klassen Trådløs musikk kan være en nytelse når man befinner seg i high-end himmelen, særlig når du slipper den ekstreme prislappen.

Tilsynelatende er størrelsen den eneste forskjellen, hvor AXN10 har full rackbredde, mens MXN10 bare er halvparten så bred. Samme størrelse som den populære DAC-en DacMagic 200M, som også er en hodtelefonforsterker.

På innsiden vil AXN10 ha bedre plass til å separere analoge fra digitale kretser, og skjerme strømforsyningen fra å kunne overføre støy til signalveien. Hvorvidt det har noe å si i praksis, vet man ikke før man har hørt.

Cambridge Audio MXN10
MXN10. Foto: Cambridge Audio

Appstyring

Ingen av spillerne har noen skjerm på fronten, og noen fjernkontroll medfølger heller ikke. De belager seg nemlig på å styres med mobilappen Cambridge Connect for iOS og Android.

Både AXN10 og MXN10 har Cambridges egen StreamMagic strømmemodul på innsiden, som også er den samme som sitter i den nevnte CXN V2 i tillegg til de eksepsjonelt gode Evo strømmeforsterkerne. Evo 150 er for øvrig en av de aller beste integrerte forsterkerne i sin klasse.

Cambridge Audio MXN10 back-scaled (1)
MXN10. Foto: Cambridge Audio

Mange strømmemuligheter

Hvis du ikke klarer å bestemme deg for hvordan du ønsker å strømme musikken, så er du likevel relativt sikker med AXN10 og MXN10. De har bade AirPlay 2 og Google Chromecast, så alle kan strømme musikk i tapsfri kvalitet fra mobilen. Det finnes også Bluetooth 5.0, som er mer praktisk for gjesteenheter som ikke er tilkoblet nettverk.

Les også Musikalsk matboks med multirom Første test i Skandinavia: Hvis du har et stereoanlegg du er fornøyd med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

Med UPnP kan du spille av musikkfiler lagret på en nettverksharddisk, og slike filer kan også spilles av direkte fra et USB-minne, gjennom USB-A-kontakten på baksiden. Kvaliteter helt opp til 32-bit / 768 kHz PCM og DSD512 støttes, og decodes internt av en ESS Sabre ES9033Q digitalkonverter.

I Cambridge Connect-appen får du direkte støtte for både Tidal og Qobuz, og med Spotify Connect bruker du bare Spotify-appen på mobilen på vanlig måte. Internettradio er selvsagt også på plass.

Cambridge Audio AXN10 back-scaled
AXN10. Foto: Cambridge Audio

Ikke MQA-dekoding

Merk at ingen av spillerne kan dekode MQA, som er formatet blant annet Tidal bruker for å strømme musikk i høyere oppløsning enn CD. Spillerne er derimot Roon Ready, og Tidal-brukere vil via den tjenesten kunne strømme opptil 24-bit / 96 kHz. Bruker du Qobuz eller andre høyoppløste tjenester, får du støtte for full oppløsning, da de strømmer i FLAC PCM.

Cambridge MXN10 lifestyle
MXN10. Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio AXN10 og MXN10: Pris og tilgjengelighet

Cambridge AXN10 koster 599 euro, mens MXN10 er noe rimeligere med en prislapp på 499 euro. Her i Norge kan du gange prisene ca. med 10. Begge spillerne kan kjøpes fra mars måned.

Mer info: cambridgeaudio.com

Norsk distributør er Mono.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Spesialmodell i Lamborghini-farger

NAD-integrert lover kvalitetslyd til budsjettpris

FiiO slipper flere produkter

Scroll to Top