Nyhet

Ny flaggskip-DAC fra Cambridge Audio

Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.

Skrevet av / 26.01.21 - 10:59
Ny flaggskip-DAC fra Cambridge Audio

Den nye flaggskip-DAC-en DacMagic 200M fra Cambridge Audio har innebygd støtte for MQA, som er en måte å kunne strømme musikk med lyd høyere enn CD-kvalitet. For eksempel gjennom Tidal. Når DacMagic 200M mottar et MQA-signal, vil LED-lampene på frontpanelet lyse opp.

I hjertet sitter to ESS Sabre DAC-chiper som dekoder venstre og høyre kanal separat, for økt dynamikkområde og lav forvrengning, og Cambridge lover best mulig lyd på digital musikk, uavhengig av hvor den kommer fra. Det finnes tre ulike filterjusteringer, så du kan fintune lyden etter egen smak.

Les også RME ADI-2 DAC Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

DacMagic 200M har derfor alle nødvendige digitalinnganger, deriblant både optisk og koaksial, og dessuten USB-DAC-inngang for bruk med PC eller Mac. Denne støtter både høyoppløst PCM helt opp til 32-bit / 768 kHz, og dessuten DSD512.

Den har også både balanserte og ubalanserte analogutganger.

Cambridge Audio DacMagic 200M rear
DacMagic 200M har akkurat det man trenger av digitale innganger, inkludert USB-DAC-inngang. Den har også Bluetooth, og dessuten både balansert og ubalansert analogutgang. Foto: Cambridge Audio

Bluetooth

Men det stopper ikke der, for DacMagic 200M støtter også trådløs Bluetooth 5.0, og har støtte for både AAC og aptX kodeker, i tillegg til standard Bluetooth-kodeken SBC.

Hodetelefoner

Det sitter en separat hodetelefonforsterker med Klasse AB-forsterkning ombord, for å gjøre det meste ut av dine hodetelefoner. Vi loves plenty med kraft og lav forvrengning til hodetelefonene.

Alt er montert i et kompakt kabinett bare 5 cm høyt, og rundt 20 cm bredt og ditto dypt. Et fint format til skrivebordet, men kan selvsagt også funke fint i hovedanlegget i dagligstuen.

DacMagic 200M – pris og tilgjengelighet

DacMagic 200M er priset til 6.995 kroner, og kommer i løpet av februar.

Norsk distributør er Mono AS.

 

P.S. Hvis du trenger mer enn en DAC, nærmere bestemt en som også har nettverksavspilling med Airplay2, Chromecast og dessuten er Roon Ready-sertifisert, se nærmere på Cambridge CXN v2.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Ny flaggskip-DAC fra Cambridge Audio”

  1. Jeg imøteser en test/omtale av Cambridge Audio CXN v2, streamer/preamp – den virker svært interessant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top