Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Brian Eno tar deg med i sin fargerike fantasi, med Turntable II

Brian Enos fargerike platespiller Turntable II, er ikke bare spennende. Den koster "skjorta", og det finnes bare 150 av den.

Skrevet av / 14.02.24 - 13:33
Brian Eno tar deg med i sin fargerike fantasi, med Turntable II

Den berømte musikeren og kunstneren Brian Eno har lansert en ny, hypnotisk skapelse, nemlig: Turntable II. Et verktøy for å spille av vinylplater, så absolutt. Men mer er den et kunstverk i seg selv. Et fargerikt lysshow, laget for å fange blikket og forføre sansene.

I 2021 lanserte Eno sin første Turntable. Som ble utsolgt med én gang. Det er ingen som tror noe annet om Turntable II. Prydet med frostet akryl og LED-lys, og både tallerkenen og basen bader i et mykt, diffust lys som skifter farge sakte og tilfeldig. Fargepaletten er inspirert av Enos egne malerier, og skal skape en magisk atmosfære som er både beroligende og spennende.

Les også Sonos Radio HD - Brian Eno's The Lighthouse Brian Eno fronter ny HD-radiostasjon med musikk fra hele sin 50 års lange karriere. Men fortsatt ingen Sonos Radio HD her til lands.

Interessant nok er lysskiftene programmert til å aldri gjenta seg. Dette betyr at du aldri vil se den samme fargekombinasjonen to ganger, noe som gir Turntable II en unik og uforutsigbar egenskap.

paulstolper-brian-eno-turntable-ii-2024 (2)-topaz
Brian Eno Turntable II. Foto: Brian Eno / Paul Stolper

Teknisk info

For å ta det tekniske, har Turntable II en diameter på 30 cm, en presisjonsstøpt akrylplate, en hvit Pro-Ject 8,6-tommers aluminiumarm og pickup av typen Ortofon 2M White. Den har beltedrift med en 15V motor og støtter både 33 og 45 rpm hastigheter.

Du handler likevel ikke en Turntable II for dens lydmessige egenskaper, da den vil få konkurranse av andre spillere til en tiendedel av prisen. Men for millionærer som er ute etter noe unikt til samlingen sin, så hvorfor ikke.

paulstolper-brian-eno-turntable-ii-2024-topaz
Aldri samme fargekombinasjon to ganger: Foto: Brian Eno / Paul Stolper

Turntable II: Pris og tilgjengelighet

Som med den originale Turntable produseres Turntable II i begrenset opplag. Bare 150 enheter produseres på verdensbasis, og de vil garantert bli raskt utsolgt fra galleriet til Paul Stolper. Prisen starter på 20 000 engelske pund, og det er uten moms! Direkte omregnet til norsk valuta med 25 prosent moms snakker blir prislappen over 330 000 kroner. Du verden. Men for kunstsamlere som er fans av Eno vil det nok være lett å se at dette er en investering i et unikt og verdifullt kunstverk.

Er du derimot ute etter en platespiller med best mulig lyd for pengene, gjør du deg selv en tjeneste ved å se i retning Rega Planar 3, Technics SL-100C eller Pro-ject Debut Pro.

Mer info: paulstolper.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top