Nyhet

Brian Eno får egen radiostasjon på Sonos

Brian Eno fronter ny HD-radiostasjon med musikk fra hele sin 50 års lange karriere. Men fortsatt ingen Sonos Radio HD her til lands.
Brian Eno - Lighthouse Sonos Radio HD
forfatter

Med radiostasjonen The Lighthouse på Sonos Radio HD vil Brian Eno spille musikk fra hele sin 50 år lange karriere som musiker og produsent. Han er blant annet kjent for å ha grunnlagt Roxy Music med Bryan Ferry, og gjennom sitt arbeid med Talking Heads, U2 og David Bowie. Men han har selvsagt fått til langt mer enn det, siden han startet karrieren på begynnelsen av 1970-årene.

Sonos Radio – ironisk?

Det virker kanskje smått ironisk at Sonos midt i strømmealderen gir et nikk til tradisjonell radio, med Sonos Radio. I følge Sonos utgjør radiolytting halvparten av all lyttetid på Sonos-plattformen, og da er det forståelig at de ønsker sin del av radiokaka.

Ekte HD-strømming Franske Qobuz utfordrer Tidal på hjemmebane med strømming i høyoppløst kvalitet. De utfordrer også nettverket og tålmodigheten.

Sonos Radio HD ble først lansert i USA og Storbritannia i fjor, og nå utvides det til Østerrike, Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland. Men Skandinavia må fortsatt vente.

The Lighthouse Sonos Radio HD Brian Eno
The Lighthouse med Brian Eno er en ny radiostasjon på Sonos Radio HD. Ill: Sonos

I mellomtiden ber Sonos oss nordboere om å lytte til Sonos Radio. Mens vi venter på Sonos Radio HD kan radiostasjonen The Lighthouse også finnes på Mixcloud.

sonos.com

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.