Nyhet

Sony: Disse TV-modellene er «Perfekte for PlayStation 5»

En kommende software-oppdatering skal gjøre utvalgte Sony TV-er optimale for gaming med PS5.
forfatter

Sony som TV-produsent og spillkonsoll-produsent er to separate divisjoner, men nå har ingeniørene slått hodene sammen for å se hvordan selskapets egne TV-er kan optimaliseres for bruk sammen med PS5. Resultatet er stempelet «Perfect for PlayStation® 5»

Sony kunngjorde i dag at Playstation 5 vil få en oppdatering (mot slutten av 2021) som skal sikre en raskere, mer sømløs og optimal gaming-opplevelse. Samtidig vil utvalgte TV-modeller fra 2021-sortimentet også oppdateres, slik at de kan dra nytte av de nye funksjonene.

Nye finesser skal gjøre spillopplevelsen bedre

Sony Bravia X95J er «perfekt for PS5». (Foto: Sony)

De nye PS5-funksjonene kalles Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode. Disse vil hjelpe med å identifisere bildeinnholdet, og gjøre det lettere for TV-en å tilpasse kontrasten under visning av HDR-video.

Med Auto HDR Tone Mapping blir HDR-innstillingene optimalisert umiddelbart under førstegangsoppsett av PS5. Konsollen vil da automatisk gjenkjenne om du har en kompatibel Sony-TV og velge den beste HDR-innstillingen for TVen.

Den kommende bilsimulatoren Gran Turismo 7 som slippes i 2022 vil gjøre hyppig bruk av HDR-effekter. Her ser vi et eksempel på hvordan bildet kan se ut med Auto HDR Tone Mapping slått av og på. (Foto: Sony)

Den såkalte Auto Genre Picture Mode funksjonen gjør at TV-en kan oppdage om du spiller et spill, eller om du i stedet benytter PS5-en til å se film eller serier. TV-en kan da veksle mellom spillmodus (for lav forsinkelse) til en modus for best bildekvalitet.

Låter dette kjent? Vel, ut fra måten Sony beskriver de nye finessene på, kan det ligne mye på HGiG (HDR Gaming Interest Group) og ALLM (Auto Low Latency Mode), som allerede er kjente i spillsammenheng. Det gjenstår å teste hvor stor forskjell de utgjør i praksis.

Sony hevder ellers å ha oppnådd meget lav forsinkelse (input lag) ned til 6 millisekunder med PS5 og 8K-TV-en Bravia Z9J.På øvrige modeller skal de ha oppnådd 8.5 millisekunder i spillmodus.

Nå får Xbox-spillene bedre bildekvalitet En rekke Xbox-titler kan få en bedre bildeopplevelse med støtte for Dolby Vision HDR-format.

Tilgjengelighet

Sony har tidligere titulert noen TV-modeller som Ready for Playstation 5. Det skjedde i fjor med modellene XH90 og ZH8. Nå går de altså et skritt lenger ved å utnevne enkelte 2021-modeller som «perfekte for PlayStation 5».

Det dreier seg om toppmodellene i Bravia XR-familien: Nærmere bestemt Z9J, A90J, A80J, X95J og X90J – hvorav flere er testet i Lyd & Bilde tidligere.

De nye finessene vil bli tilgjengelig gjennom en software-nedlasting til PS5 og Bravia XR TV-ene «innen utgangen av 2021» i følge Sony.

Obs! Lydsystemene HT-A9, HT-A7000 og HT-A5000 skal også kunne brukes i forbindelse med de nye funksjonene. Men her ventes det ikke oppdateringen før våren 2022.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.