Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony HT-A7000

Full hjemmekino med én lydplanke.

Skrevet av / 20.07.21 - 16:00
Sony HT-A7000

De fleste lydplanker gjør tv-lyden mye bedre, men mange av dem får ikke til å lage overbevisende surroundlyd, og er derfor ikke noen god erstatning for et skikkelig hjemmekinoanlegg.

Sony har likevel tenkt å prøve med HT-A7000, som er i butikkene i september. Med en oppgitt pris på 15.000 kr, stiller den sorte lydplanken i high-end-klassen, og derfor er det lov å ha store forventninger til lyden.

Den har 7.1.2 kanaler, og er bredfull av høyttalerelementer på innsiden. De kan spille som man kan se av illustrasjonen, i alle retninger, såkalt supreme surround sound, i følge Sony.

Man kan selv velge hvilket lydfelt man vil ha, helt normal stereolyd er også mulig, men når tv-serien eller filmen snurrer, kan man velge full surround og sette alle høyttalerelementene i bevegelse. Sony kaller det Vertical Surround Engine og S-Force Pro Front Surround.

Romkalibering

To av elementene spiller vertikalt og meningen er at lydbølgene skal vinkles fra taket og ned til sitteposisjonen, mens et diskantelement som er vinklet utover på sidene av lydplanken, skaper bredde i lydbildet. Lydplanken har også innebygget subwoofer, med to elementer som sitter i midten foran.

Den kan også synke lyden med tv-ens innebyggede høyttalere – Acoustic Center Sync, slik at om man også har en Sony Bravia-tv, kan bruke tv-høyttalerne som senterhøyttaler. Lyden kan også kalibreres til rommet, med Sound Field Optimization, som man kan styre fra fjernkontrollen.

Man kan også utvide med en separat subwoofer og to ekstra høyttalere, for mer kraftfull bass og bedre surroundeffekt, med et par høyttalere bak.

HT-A7000 støtter Dolby Atmos og dts X, og man kan strømme musikk med Apple Airplay, Chromecast og Spotify. Via Bluetooth eller Wi-Fi over nettverket.

HT-A9 i fire kanaler

Hvis man heller vil ha surroundlyd med front- og bakhøyttalere, kan et sett Sony HT-A9 være et alternativ. Det er en pakke med fire trådløse høyttalere, og en hub som knytter dem sammen. Tanken er at man bruker tv-ens høyttaler som senterhøyttaler, og setter de andre opp som høyre/venstre, foran og bak.

Sony-høyttalerne støtter også Dolby Atmos og dts X-surround, og bruker flere høyttalerelementer som er vendt i ulike retninger, for å skape et stort lydfelt. Surroundeffekten kan ytterligere forsterkes med 360 Spatial Sound, som er en automatisk kalibrering, eller tilpasning, til rommet. Hvor høyttalerne bruker lydsignaler for å måle avstandene i rommet, og så tilpasser surroundeffekten til rommet.

Opptil 12 kanaler, mener Sony at de kan klare å gjenskape, med 360 Spatial Sound.

HT-A9 er også i salg fra september, og settet koster 20.000 kr.

To trådløse subwoofere

Samtidig med at HT-A7000 og HT-A9 kommer i butikkene, slippes også tre nye subwoofere. SA-SW5 til 8000 kr, SA-SW3 til 5000 kr, og et par bakhøyttalere kalt SA-RS3S, til 5000 kr paret.

Den større SA-SW5 har en 300 w forsterker innebygget, og både den og den mindre 200 w SA-SW3, er trådløse og tilpasset lydplankene og høyttalerne til Sony.

De små trådløse bakhøyttalerne, SA-RS3S, har 50 w forsterkereffekt, og et nytt diskantelement.

SA-RS3S_all-Large SA-SW5 (9) insituation01-Large
<
>

 

Demo_Soundscpe_360SSM_HD_H264

 

Les også Verdens beste lydplanker? For deg som gjerne betaler for den beste lyden – men ikke gidder tanken på løskomponenter og kabelkluss.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “Sony HT-A7000”

 1. Jeg har to play 1 høyttalere en sub og en bass kasse. Det var det første Sony sette som kom ut det var dyrt nok. Sonos er så utrolig kostbart. Mens du har klipteck. Som kom på førsteplass koster ikke det hvite av skjørta trolos med dobbel atmous du kan bygge det ut akuratt som Sonos det er som sitte i en kinosal. Sonos er alt for dyrt

  1. Ronny Bru

   On-Ear hodetelefoner til 99,- gjør jobben med å gi lytteren lyd fra filmen eller spillet. Mange trenger ikke mer en det. I Norge så tekster man filmer og serier og da er det ikke behov for høyttalere, forsterkere etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top