Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony HT-A7000

Full hjemmekino med én lydplanke.

De fleste lydplanker gjør tv-lyden mye bedre, men mange av dem får ikke til å lage overbevisende surroundlyd, og er derfor ikke noen god erstatning for et skikkelig hjemmekinoanlegg.

Sony har likevel tenkt å prøve med HT-A7000, som er i butikkene i september. Med en oppgitt pris på 15.000 kr, stiller den sorte lydplanken i high-end-klassen, og derfor er det lov å ha store forventninger til lyden.

Den har 7.1.2 kanaler, og er bredfull av høyttalerelementer på innsiden. De kan spille som man kan se av illustrasjonen, i alle retninger, såkalt supreme surround sound, i følge Sony.

Man kan selv velge hvilket lydfelt man vil ha, helt normal stereolyd er også mulig, men når tv-serien eller filmen snurrer, kan man velge full surround og sette alle høyttalerelementene i bevegelse. Sony kaller det Vertical Surround Engine og S-Force Pro Front Surround.

Romkalibering

To av elementene spiller vertikalt og meningen er at lydbølgene skal vinkles fra taket og ned til sitteposisjonen, mens et diskantelement som er vinklet utover på sidene av lydplanken, skaper bredde i lydbildet. Lydplanken har også innebygget subwoofer, med to elementer som sitter i midten foran.

Den kan også synke lyden med tv-ens innebyggede høyttalere – Acoustic Center Sync, slik at om man også har en Sony Bravia-tv, kan bruke tv-høyttalerne som senterhøyttaler. Lyden kan også kalibreres til rommet, med Sound Field Optimization, som man kan styre fra fjernkontrollen.

Annonse

Man kan også utvide med en separat subwoofer og to ekstra høyttalere, for mer kraftfull bass og bedre surroundeffekt, med et par høyttalere bak.

HT-A7000 støtter Dolby Atmos og dts X, og man kan strømme musikk med Apple Airplay, Chromecast og Spotify. Via Bluetooth eller Wi-Fi over nettverket.

HT-A9 i fire kanaler

Hvis man heller vil ha surroundlyd med front- og bakhøyttalere, kan et sett Sony HT-A9 være et alternativ. Det er en pakke med fire trådløse høyttalere, og en hub som knytter dem sammen. Tanken er at man bruker tv-ens høyttaler som senterhøyttaler, og setter de andre opp som høyre/venstre, foran og bak.

Sony-høyttalerne støtter også Dolby Atmos og dts X-surround, og bruker flere høyttalerelementer som er vendt i ulike retninger, for å skape et stort lydfelt. Surroundeffekten kan ytterligere forsterkes med 360 Spatial Sound, som er en automatisk kalibrering, eller tilpasning, til rommet. Hvor høyttalerne bruker lydsignaler for å måle avstandene i rommet, og så tilpasser surroundeffekten til rommet.

Opptil 12 kanaler, mener Sony at de kan klare å gjenskape, med 360 Spatial Sound.

HT-A9 er også i salg fra september, og settet koster 20.000 kr.

Annonse

To trådløse subwoofere

Samtidig med at HT-A7000 og HT-A9 kommer i butikkene, slippes også tre nye subwoofere. SA-SW5 til 8000 kr, SA-SW3 til 5000 kr, og et par bakhøyttalere kalt SA-RS3S, til 5000 kr paret.

Den større SA-SW5 har en 300 w forsterker innebygget, og både den og den mindre 200 w SA-SW3, er trådløse og tilpasset lydplankene og høyttalerne til Sony.

De små trådløse bakhøyttalerne, SA-RS3S, har 50 w forsterkereffekt, og et nytt diskantelement.

SA-RS3S_all-Large SA-SW5 (9) insituation01-Large
<
>

 

Demo_Soundscpe_360SSM_HD_H264

 

Verdens beste lydplanker? For deg som gjerne betaler for den beste lyden – men ikke gidder tanken på løskomponenter og kabelkluss.
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Tommy

  21.07.21 at 16:37

  Jeg har to play 1 høyttalere en sub og en bass kasse. Det var det første Sony sette som kom ut det var dyrt nok. Sonos er så utrolig kostbart. Mens du har klipteck. Som kom på førsteplass koster ikke det hvite av skjørta trolos med dobbel atmous du kan bygge det ut akuratt som Sonos det er som sitte i en kinosal. Sonos er alt for dyrt

  • Ronny Bru

   23.07.21 at 23:16

   On-Ear hodetelefoner til 99,- gjør jobben med å gi lytteren lyd fra filmen eller spillet. Mange trenger ikke mer en det. I Norge så tekster man filmer og serier og da er det ikke behov for høyttalere, forsterkere etc.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Full hjemmekino med én lydplanke.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.