Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Disse Xbox-spillene får Dolby Vision

En rekke Xbox-titler kan få en bedre bildeopplevelse med støtte for Dolby Vision HDR-format.

Skrevet av / 29.09.21 - 11:51
Disse Xbox-spillene får Dolby Vision

Det har vært kjent en stund at Microsofts spillkonsoller Xbox Series X og S vil støtte det anerkjente HDR-videoformatet Dolby Vision, men det har foreløpig vært begrenset til video og strømmetjenester som Netflix. Nå kunngjør Dolby at også gaming-opplevelsen kan nytes i Dolby Vision. Samtidig trekker Microsoft sløret av flere spilltitler som tar i bruk Dolby-formatet. Dette er gode nyheter for både gaming- og TV-entusiaster!

«Over 100 spilltitler» med Dolby Vision

I følge Microsoft vil over 100 lanserte spilltitler nå være tilgjengelig i Dolby-format på Xbox Series X og S. Disse inkluderer:

– Ori and the Will of the Wisps
– Call of Duty Black Ops Cold War
– DiRT 5
– Psychonauts 2
– F1 2021
– Marvel’s Guardians of the Galaxy
– Microsoft Flight Simulator

– Gears 5
– Borderlands 3
– Immortals Fenyx Rising
– Metro Exodus
– The Division 2

I tillegg vil det komme nye titler der Dolby-formatet ligger i selve spillmotoren fra starten av. Et av disse vil være det etterlengtede Halo Infinite som etter planen slippes 8. desember 2021.

Halo Infinite vil støtte Dolby Vision når det etter planen slippes 8. desember. (Foto: Microsoft)

 

Hva er Dolby Vision?

Dolby er et kjent navn innen AV-verdenen for blant annet surroundlydformater som Dolby Atmos. Dolby Vision handler derimot om video, nærmere bestemt HDR (High Dynamic Range) video med økt kontrastforhold. Dolby Vision støtter opptil 12 bit fargedybde, og inneholder såkalte dynamiske metadata, som gir TV-en løpende instruksjoner om kontrastforholdet fra scene til scene.  Til sammenligning bruker det ordinære HDR-formatet (HDR10) 10 bit, og et fast sett med metadata, som gir TV-en mindre fleksibilitet i hvordan den skal håndtere forskjellige scener.

Erfaringen med gaming i HDR-format har så langt vist seg å by på visse utfordringer, relatert til nettopp kontrastforholdet og hvordan dette utarter seg med forskjellige TV-er. Derfor er det håp om at Dolby-standarden kan gi bedre kontroll over bildeopplevelsen.

For å dra nytte av Dolby Vision må du naturligvis også ha en moderne TV som støtter formatet. Det inkluderer så langt nyere modeller fra blant andre LG, Panasonic, Philips, Sony og TCL. Samsung har så langt valgt å ikke støtte formatet på sine TV-er.

Obs! Avhengig av modell kan det også hende TV-en din trenger en firmware-oppdatering for å støtte Dolby Vision spillgrafikk med 120 bilder i sekundet.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

GTA 6: Se den første offisielle traileren!

Spill på Youtube

Netflix lanserer GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana gaming-mote

Ny Steam Deck med OLED

Arkademaskiner til gamingrommet

Gamerens favoritter

Gaming-headset med Skilpaddepower

Nytt Atari 2600-spill!

Microsoft får grønt lys

Spill-proppene med den lengste batteritiden

Skjermer til alle formål

0
Scroll to Top