TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Disse Xbox-spillene får Dolby Vision

En rekke Xbox-titler kan få en bedre bildeopplevelse med støtte for Dolby Vision HDR-format.

forfatter
Publisert 29.09.21 - 11:51

Det har vært kjent en stund at Microsofts spillkonsoller Xbox Series X og S vil støtte det anerkjente HDR-videoformatet Dolby Vision, men det har foreløpig vært begrenset til video og strømmetjenester som Netflix. Nå kunngjør Dolby at også gaming-opplevelsen kan nytes i Dolby Vision. Samtidig trekker Microsoft sløret av flere spilltitler som tar i bruk Dolby-formatet. Dette er gode nyheter for både gaming- og TV-entusiaster!

«Over 100 spilltitler» med Dolby Vision

I følge Microsoft vil over 100 lanserte spilltitler nå være tilgjengelig i Dolby-format på Xbox Series X og S. Disse inkluderer:

– Ori and the Will of the Wisps
– Call of Duty Black Ops Cold War
– DiRT 5
– Psychonauts 2
– F1 2021
– Marvel’s Guardians of the Galaxy
– Microsoft Flight Simulator

– Gears 5
– Borderlands 3
– Immortals Fenyx Rising
– Metro Exodus
– The Division 2

I tillegg vil det komme nye titler der Dolby-formatet ligger i selve spillmotoren fra starten av. Et av disse vil være det etterlengtede Halo Infinite som etter planen slippes 8. desember 2021.

Halo Infinite vil støtte Dolby Vision når det etter planen slippes 8. desember. (Foto: Microsoft)

 

Hva er Dolby Vision?

Dolby er et kjent navn innen AV-verdenen for blant annet surroundlydformater som Dolby Atmos. Dolby Vision handler derimot om video, nærmere bestemt HDR (High Dynamic Range) video med økt kontrastforhold. Dolby Vision støtter opptil 12 bit fargedybde, og inneholder såkalte dynamiske metadata, som gir TV-en løpende instruksjoner om kontrastforholdet fra scene til scene.  Til sammenligning bruker det ordinære HDR-formatet (HDR10) 10 bit, og et fast sett med metadata, som gir TV-en mindre fleksibilitet i hvordan den skal håndtere forskjellige scener.

Erfaringen med gaming i HDR-format har så langt vist seg å by på visse utfordringer, relatert til nettopp kontrastforholdet og hvordan dette utarter seg med forskjellige TV-er. Derfor er det håp om at Dolby-standarden kan gi bedre kontroll over bildeopplevelsen.

For å dra nytte av Dolby Vision må du naturligvis også ha en moderne TV som støtter formatet. Det inkluderer så langt nyere modeller fra blant andre LG, Panasonic, Philips, Sony og TCL. Samsung har så langt valgt å ikke støtte formatet på sine TV-er.

Obs! Avhengig av modell kan det også hende TV-en din trenger en firmware-oppdatering for å støtte Dolby Vision spillgrafikk med 120 bilder i sekundet.

https://twitter.com/Dolby/status/1442844279194406923

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
Fantastisk til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinner ingen skjønnhetskonkurranse, men den er proppfull med god maskinvare til en billig penge.
Alienware-laptop med en helt unik skjerm Hvis du spiller vanvittig raske spill kan 480 Hz-skjermen være akkurat det du trenger
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend