Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Computex 2024: KI-forbedret gaming – og en skarpere Claw

På MSIs Computex-stand var gaming hovedfokus, men de har også «fornuftige» PC-er.

Skrevet av / 06.06.24 - 11:56
Computex 2024: KI-forbedret gaming – og en skarpere Claw

MSI er nok mest kjent for sine gaming-PC-er, men de lager også skjermer for gaming. I høst testet vi for eksempel OLED-skjermen MEG 342C. Den imponerte med sine farger, men MPG 341QPX, som vi så på MSIs stand på Computex i Taiwan, går et skritt videre for å bringe deg inn i spillets handling.

Skjermen er en buet QD-OLED-skjerm, noe som er bra, men den spennende delen er Digime-systemet som bruker et kamera og en god del KI til å sette en avatar av spilleren på skjermen. Skjermfiguren følger spillerens bevegelser, ansiktsuttrykk – og munnbevegelser.

Les også Nerdenes Jesus? Nvidia-sjefen fikk en mottakelse som var en frelser verdig da han besøkte Computex-messen i Taipei.

Den håndholdte spillkonsollen MSI Claw ble lansert med et brak på årets CES-messe i Las Vegas, men mottakelsen var heller dempet. «Nå har den fått en ny prosessor og er litt kraftigere…» var kommentaren på standen på Computex. Den kommer også i en rusten spesialutgave med Fallout-design, som var ganske lekker å få i hendene.

MSI Claw i “Fallout”-utgave. (Foto: John Alex Hvidlykke)

MSI har spesialisert seg på gaming, men i likhet med konkurrenten Razer har de også valgt å utvide virksomheten og lage maskiner for mer «sivil» bruk. Prestige- og Modern-seriene er bærbare datamaskiner for (hjemme)kontoret. Solide og diskrete, men også med mer dempet kraft under panseret.

Trenger du en bærbar datamaskin til kontoret? MSI kan gjøre det også. (Foto: John Alex Hvidlykke)
Les også Den store KI-prosessorkrigen Intel tapte første runde i kampen om kunstig intelligens overfor AMD og Qualcomm. Men de kommer sterkere tilbake i Q3.

MSI har gaming-PC-er i alle vektklasser. Hvis du vil ha det heftigste og tyngste, er Titan-modellene veien å gå. Vi har testet noen få opp gjennom årene som var tunge som bare det. Titan 18 HX er tilgjengelig med Intel Core i9-prosessor og opptil GeForce RTX 4090-grafikk. Den har imidlertid ikke et mekanisk tastatur i full størrelse som noen av forgjengerne. En test er på vei.

Det største dyret på savannen er Titan 18 HX (Foto: John Alex Hvidlykke)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Scroll to Top