Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Computex 2024: Alle vil ha en bit av Jensen

Nvidia-sjefen fikk en mottakelse som var en frelser verdig da han besøkte Computex-messen i Taipei.

Skrevet av / 05.06.24 - 13:58
Computex 2024: Alle vil ha en bit av Jensen

Messegulvet på Computex er som regel stappfullt av besøkende og utstillere som enten vil se eller selge det nyeste innen datautstyr. Men åpningsdagen på tirsdag var utenom det vanlige.

Brått samlet det seg en massiv folkemengde foran en av utstillingene. Alle med kameraer og mobiler hevet i været og en entusiasme som om det var en ny Messias ute på messegulvet. Eller Taylor Swift.

Hva skjer nå? (Foto: John Alex Hvidlykke)

Det var ingen av de to, men derimot den mest fremtredende superstjernen innen maskinvare akkurat nå, Jensen Huang, Nvidias president og grunnlegger.

Les også Den store KI-prosessorkrigen Intel tapte første runde i kampen om kunstig intelligens overfor AMD og Qualcomm. Men de kommer sterkere tilbake i Q3.

Den amerikanske Jensen Huang stiftet Nvidia i 1993, som 30-åring, og er i dag god for mer enn 100 milliarder dollar. Opprinnelig er han født i Taiwan (under navnet Huang Jen-hsun), og han hadde vendt tilbake til sine røtter for å snakke på Computex-messen. Men også for å gå en seiersparade gjennom utstillingshallene.

(Foto: John Alex Hvidlykke)

På sin ferd gjennom messen besøkte Jensen Huang en rekke av Nvidias partnere. Og hver gang ble han hyllet som en konge. Det hele var nøye koreografert, og tilskuerne på Huangs rute måtte ta to skritt tilbake for å rydde vei gjennom folkemengden.

 

Til tross for det tettpakkede programmet var det også tid til moro. På grafikkortprodusenten Palits stand fikk Jensen Huang tid til å ta seg en halvliter og spøke litt med publikum.

PXL_20240605_022054201 PXL_20240605_024727066 PXL_20240605_024828460
<
>
Jensen Huang signerte en rekke produkter på sin triumferende marsj gjennom Computex (Foto: John Alex Hvidlykke)

På sin vei rundt på standene satte Jensen Huang også sin signatur på noen av partnernes produkter. Passende nok med gullskrift. Mannen med Midas berøring har vært her!

Jensen has left the building…

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top