Spill-orgie fra MSi

Gaming-spesialisten MSi avduket et overflødighetshorn av datamaskiner på Computex-messen.
Annonse
Annonse
forfatter

Taiwanesiske MSi har spesialisert seg i gamingmaskiner i den tunge enden av skalaen. Og de brukte årets Computex-messe til å sende en strøm av nye maskiner ut på markedet. Vi besøkte dem på hjemmebane i Taipei, Taiwan for å se hva det dreiet seg om.

På pressekonferansen før messeåpningen og på MSis stand ble det – selvfølgelig – presentert gaming-pcer i lange baner: Fem maskiner i tre forskjellige serier. I den tunge enden GT75VR Titan, de mindre GE63VR Raider og GE73VR Raider, samt i den ultratynne klassen GS63VR Stealth Pro og GS73VR Stealth Pro.

Seks modeller på rekke og rad på pressemøtet. Og ny maskiner var det også. Foto: MSi.

 

GT75VR Titan kan leveres med enten GeForce GTX 1080, 1070 eller med to 1070-kort i SLI-kobling.

GE63VR Raider og GE73VR Raider-maskinene er utstyrt med GeForce GTX 1070-grafikkort og enten 15″ eller 17″ skjerm.

Så har man Stealth Pro-modellene GS63VR og GS73VR, som er ultrabærbare med en vekt på under to kg i 15″ utgaven. Selv om tykkelsen er nede på 1,8cm har det likevel blitt plass til et GeForce GTX 1070-grafikkort.

 

MSI-New-GE63VR-990x505 MSI-New-GE73VR-990x505 MSI-New-GS63VR-990x505
<
>
(Foto: Produsenten)

I tillegg til rask maskinvare med sjuende generasjons Intel-prosessorer og grafikkort fra Nvidia GeForce GTX 10×0-familien kunne MSi i år utnytte seg av enda kraftigere kjøling, som skulle gjøre det mulig å kjøre på full kraft uten å få problemer med varme. Opp til 12 parallelle heatpipes brukes for å transportere varmen vekk fra elektronikken.

Lyd og farger
De nye maskinene er utstyrt med tastaturer fra danske Steelseries, som nå har fått individuell RGB-belysning bak hver eneste tast, slik at tastene kan blinke individuelt i alle regnbuens farger. Det er også ekstra med lyd i de nye maskinene. Dette ved hjelp av en ESS Sabre DAC og større innebygde høyttalere. I stedet for å bli klemt inn på det siste av ledig plass, har designet satt av plass til lyd under tastaturet i hele maskinens bredde. Det er fortsatt ikke hi-fi. Men det er hvertfall høyt!

Sist, men ikke minst; leveres flere av de nye modellene med 120 Hz skjerm med støtte for HDR (High Dynamic Range). Som bidrar til en bildekvalitet vi ikke er vant til å se fra en laptop.

Nå kan tastene blinke i individuelle farger, hvis det er ønskelig.  Foto: MSi.

 

Rekordstore utmerkelser

Når Computex-messen lukker lørdag kveld, vil MSi kunne dra hjem med intent mindre enn fem priser, som er en ny rekord på messen. Det gjelder blant annet GT83VR som får en Golden Award i kategorien Gaming & Entertainment. VR One, som bæres på ryggen som en ryggsekk får prisen for Best Design. GT83VR Titan SLI. Som er en etterfølger til GT80 Titan, som vi tidligere har testet. Den lever opp til sitt navn. Maskinen inneholder to Nvidia GeForce GTX 1080-grafikkprosessorer, som gjør den til en av de aller kraftigste laptopene på markedet (Også Asus og Acer har tilsvarende monstermaskiner – men uten mekaniske taster).

GT83VR Titan SLI. Foto: MSi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.