Spill-orgie fra MSi

Gaming-spesialisten MSi avduket et overflødighetshorn av datamaskiner på Computex-messen.

Skrevet av / 08.06.17 - 14:30
Spill-orgie fra MSi

Taiwanesiske MSi har spesialisert seg i gamingmaskiner i den tunge enden av skalaen. Og de brukte årets Computex-messe til å sende en strøm av nye maskiner ut på markedet. Vi besøkte dem på hjemmebane i Taipei, Taiwan for å se hva det dreiet seg om.

På pressekonferansen før messeåpningen og på MSis stand ble det – selvfølgelig – presentert gaming-pcer i lange baner: Fem maskiner i tre forskjellige serier. I den tunge enden GT75VR Titan, de mindre GE63VR Raider og GE73VR Raider, samt i den ultratynne klassen GS63VR Stealth Pro og GS73VR Stealth Pro.

Seks modeller på rekke og rad på pressemøtet. Og ny maskiner var det også. Foto: MSi.

 

GT75VR Titan kan leveres med enten GeForce GTX 1080, 1070 eller med to 1070-kort i SLI-kobling.

GE63VR Raider og GE73VR Raider-maskinene er utstyrt med GeForce GTX 1070-grafikkort og enten 15″ eller 17″ skjerm.

Så har man Stealth Pro-modellene GS63VR og GS73VR, som er ultrabærbare med en vekt på under to kg i 15″ utgaven. Selv om tykkelsen er nede på 1,8cm har det likevel blitt plass til et GeForce GTX 1070-grafikkort.

 

MSI-New-GE63VR-990x505 MSI-New-GE73VR-990x505 MSI-New-GS63VR-990x505
<
>
(Foto: Produsenten)

I tillegg til rask maskinvare med sjuende generasjons Intel-prosessorer og grafikkort fra Nvidia GeForce GTX 10×0-familien kunne MSi i år utnytte seg av enda kraftigere kjøling, som skulle gjøre det mulig å kjøre på full kraft uten å få problemer med varme. Opp til 12 parallelle heatpipes brukes for å transportere varmen vekk fra elektronikken.

Lyd og farger
De nye maskinene er utstyrt med tastaturer fra danske Steelseries, som nå har fått individuell RGB-belysning bak hver eneste tast, slik at tastene kan blinke individuelt i alle regnbuens farger. Det er også ekstra med lyd i de nye maskinene. Dette ved hjelp av en ESS Sabre DAC og større innebygde høyttalere. I stedet for å bli klemt inn på det siste av ledig plass, har designet satt av plass til lyd under tastaturet i hele maskinens bredde. Det er fortsatt ikke hi-fi. Men det er hvertfall høyt!

Sist, men ikke minst; leveres flere av de nye modellene med 120 Hz skjerm med støtte for HDR (High Dynamic Range). Som bidrar til en bildekvalitet vi ikke er vant til å se fra en laptop.

Nå kan tastene blinke i individuelle farger, hvis det er ønskelig.  Foto: MSi.

 

Rekordstore utmerkelser

Når Computex-messen lukker lørdag kveld, vil MSi kunne dra hjem med intent mindre enn fem priser, som er en ny rekord på messen. Det gjelder blant annet GT83VR som får en Golden Award i kategorien Gaming & Entertainment. VR One, som bæres på ryggen som en ryggsekk får prisen for Best Design. GT83VR Titan SLI. Som er en etterfølger til GT80 Titan, som vi tidligere har testet. Den lever opp til sitt navn. Maskinen inneholder to Nvidia GeForce GTX 1080-grafikkprosessorer, som gjør den til en av de aller kraftigste laptopene på markedet (Også Asus og Acer har tilsvarende monstermaskiner – men uten mekaniske taster).

GT83VR Titan SLI. Foto: MSi

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Scroll to Top